Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky
máte nějaká zkušenost s vlezlýma bábama? Mě se to stává docela často…Jdu s malou nakoupit a hned mi nějaká bába leze do kočárku podívat se na malou. Když má přivřeny očka, že by spala, tak s ní začnou jezdit, houpat ji, jezdit přes práh, atd. Malá mi sama usne v klidu a nechci, aby si zvykala, že když chce spinkat, tak se s ní musí jezdit. Já než stihnu něco říct, tak hned mají plnou pusu keců…Máte nějakou radu, jak je slušně odmítnout nebo budu muset být ta „zlá“ a říkat jim to natvrdo? Zatím se snažím být milá a nějak z toho vybruslit, ale už mi to začiná drásat nervy, tak jen čekám, kdy vybouchnu…
To bydlíš někde v Horní Dolní, ne? ![]()
Já tohle z měste teda neznám ![]()
@Šmoulice píše:
To bydlíš někde v Horní Dolní, ne?
Já tohle z měste teda neznám
já to neznám ani z vesnice ![]()
občasná pozornost vůči mým dětem je buďto milá, nebo mě alespoň neštve. že by mi někdo začal sám vozik kočár s nebrečícím děckem ![]()
Jako uplně cizí ženský v supermarketu? to si nedovedu představit, ale já bych jim řekla svoje.
@Luluni píše:
Ahoj maminkymáte nějaká zkušenost s vlezlýma bábama? Mě se to stává docela často…Jdu s malou nakoupit a hned mi nějaká bába leze do kočárku podívat se na malou. Když má přivřeny očka, že by spala, tak s ní začnou jezdit, houpat ji, jezdit přes práh, atd. Malá mi sama usne v klidu a nechci, aby si zvykala, že když chce spinkat, tak se s ní musí jezdit. Já než stihnu něco říct, tak hned mají plnou pusu keců…Máte nějakou radu, jak je slušně odmítnout nebo budu muset být ta „zlá“ a říkat jim to natvrdo? Zatím se snažím být milá a nějak z toho vybruslit, ale už mi to začiná drásat nervy, tak jen čekám, kdy vybouchnu…
Nikdy mi cizí „báby“ nevozily kočár, protože jsem ho nedala z ruky. To bylo dřív za komoušů, že se kočárem dovnitř nesmělo, ne? Vadilo by mi to hodně a slušně bych je požádala, aby toho nechaly.
Já to tedy také znám a to bydlím v Praze. Kolikrát jedu v Praze autobusem a uplně cizí ženské chytají malou za ruku, za nožičku, přidržují se kočárku, koukají do kočárku a dost nahlas na ni mluví, takže ji někdy při usínání i vzbudí.
Také mě to dost štve, ale zatím se držím a nechávám je.
Kolikrát mam chuť jim už fakt něco říct, ale nikdy to neudělám. ![]()
Já teda žiju na vesnici a něco podobného se mi nikdy nestalo, to ti ten kočár jako vyrvou z ruky nebo ho necháváš někde jen tak ![]()
@Luluni píše:
Ahoj maminkymáte nějaká zkušenost s vlezlýma bábama? Mě se to stává docela často…Jdu s malou nakoupit a hned mi nějaká bába leze do kočárku podívat se na malou. Když má přivřeny očka, že by spala, tak s ní začnou jezdit, houpat ji, jezdit přes práh, atd. Malá mi sama usne v klidu a nechci, aby si zvykala, že když chce spinkat, tak se s ní musí jezdit. Já než stihnu něco říct, tak hned mají plnou pusu keců…Máte nějakou radu, jak je slušně odmítnout nebo budu muset být ta „zlá“ a říkat jim to natvrdo? Zatím se snažím být milá a nějak z toho vybruslit, ale už mi to začiná drásat nervy, tak jen čekám, kdy vybouchnu…
univerzální rada zní: promiňte zvoní mi telefon a odejít pryč a předstírat že telefonuješ. toto používám vždycky když chci utnout debilní rozhovor nebo prostě už se chci toho člověka zbavit.
Já jsem se tedy vždycky ozvala. Nemám problém být s úsměvem asertivní. - Nevozit, nemluvit, nedrncat, nemá to ráda. Díky
@Luluni píše:
Ahoj, to znám a jsme z Prahy. Jednou jsem to probírala s kamarádkou a ta mi říká - hele já když někdo vleze do kočáru ( cizí ) tak řeknu že má přenosnou infekci, že právě jedeme od lékaře
Začala jsem to používat a do 5 vteřin mám klid
![]()
@Luluni píše:
Tak to snad zvládneš jako dospělá dětná žena sama zvolit vhodný způsob. Netřeba na to zakládat diskusi. Promiň, ale neumíš si poradit s takovou banalitou? ![]()
Příspěvek upraven 31.05.18 v 13:10
@Burj Chalifa Mně se tedy moc líbí uvedené originální nápady maminek, to bych sama ve vzteku nevymyslela
Tvůj názor je naopak naprosto neobohacující… ![]()
@Podještědí píše:
@Burj Chalifa Mně se tedy moc líbí uvedené originální nápady maminek, to bych sama ve vzteku nevymyslelaTvůj názor je naopak naprosto neobohacující…
je spíše k podivu, že se na každou banalitu zakládá diskuse.
Měla jsem zaparkovaný kočárek v chodbě úřadu, nedalo se dál projet, ale byla jsem blízko. Babky sundaly síťku a hrabyly na dítě. Příště jsem tam měla nachystanou cedulku nesahat
Možná si klepaly na čelo, ale nikdo už tam nevlezl.