Vlezlé báby

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10425
31.5.18 16:10

Tak tohle mi vadí hodně. Jsem v Praze. A jsem prostě nekontaktní typ. Mám svůj okruh přátel, mezi nimi jsem myslím extrovertní a akční až dost, ale je mi hrozně nepříjemné, když mne kontaktují cizí lidé venku. Prostě jsem tak od narození nastavená, nemám to ráda. A to je furt, ať jdu se psem, nebo s dětmi, věčně to někdo nahlas komentuje takovým tím stylem, který očekává reakci, nebo na mne přímo začne mluvit (nebo nepřímo, přes dítě: ta maminka z tebe má ale radost viď? A jak spinkáš?- a u toho kouká na mě). Vadí mi to, ať to dělá kdokoliv, ale je pravda, že ženy od určitého věku tohle dělají nejčastěji. Jako já chápu, že to myslí dobře, jsou třeba osamělé, ale mně to je tak nepříjemné! Ale zároveň mám vštípenou úctu ke starším, takže je mi hodně blbé jim byť slušně říct „Promiňte, já nemám náladu povídat.“ takže nějak tak jalově odpovídám a doufám, že jim dojde, že jsem nesdílná. Extrémně mi to vadí třeba když jedu s miminem MHD do školy, cestou se šrotím z papírů na zkoušku a nějaká takováhle dáma mi strčí hlavu do kočárku a začne se vybavovat, přestože je zcela evidentní, že něco dělám… A samostatnou kapitolou jsou lidé, a opět to mnohem častěji dělají lidé starší, kteří i na psa bez dovolení, a hlavně na děti začnou sahat. Na to jsem alergická. U psa většinou tvrdě řeknu, že ne, že to nemá rád (a on to ostatně sdělí také), ale u těch dětí nevím. Jak psa tak děti mám hezké a líbivé asi (soudě dle reakcí širého okolí?), ale to z nich nedělá veřejný majetek… neporadím, ale soucítím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
31.5.18 19:13
@radkka píše:
Já to z nám z okresního města. Dokonce se mi stalo, že se mě cizí lidé zeptali „a to máte z umělého, že jo?“. A to si myslím, že se tvářim dostatečně zle, aby se mnou cizí nemluvili :mrgreen:

tedy žasnu odporem, jací jsou u nás lidé řepáci :poblion:, že si dovolí se zeptat na něco tak intimního jako je umělé početí? Že to vůbec vyřknou :cert:.Proboha, jak si to dovodili?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
31.5.18 19:17

Přesně tak to mám taky. A ještě nejhorší jen, když mi na dítě začnou šišlat, z toho skáču metry vysoko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
31.5.18 19:19
@radkka píše:
Já to z nám z okresního města. Dokonce se mi stalo, že se mě cizí lidé zeptali „a to máte z umělého, že jo?“. A to si myslím, že se tvářim dostatečně zle, aby se mnou cizí nemluvili :mrgreen:

Až by opadl šok, řekla bych - ne, přece z dovolené v Chorvatsku. Fakt si lidi nevidí do huby, pokud jim není stydno tahat z lidí podrobnosti početí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
31.5.18 19:34
@Burj Chalifa píše:
tedy žasnu odporem, jací jsou u nás lidé řepáci :poblion:, že si dovolí se zeptat na něco tak intimního jako je umělé početí? Že to vůbec vyřknou :cert:.Proboha, jak si to dovodili?

Tobě přijde normální zastavit cizího člověka a ptát se ho, jak počal? Já nejsem zvědavá na to, že mě bába zastaví a zeptá se mě, jestli se nebojím, že moje děti budou divný, když jsou ze zkumavky a jestli mi to za to jako stálo. Ne, nebojim, moje děti jsou počaty přirozeně, ale paní do toho jaksi nic není a nevidím důvod k takovým diskuzím na ulici.
Myslím, že jsou nějaké meze slušného chování, tohle je daleko za.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
31.5.18 19:37
@radkka píše:
Tobě přijde normální zastavit cizího člověka a ptát se ho, jak počal? Já nejsem zvědavá na to, že mě bába zastaví a zeptá se mě, jestli se nebojím, že moje děti budou divný, když jsou ze zkumavky a jestli mi to za to jako stálo. Ne, nebojim, moje děti jsou počaty přirozeně, ale paní do toho jaksi nic není a nevidím důvod k takovým diskuzím na ulici.
Myslím, že jsou nějaké meze slušného chování, tohle je daleko za.

Radkko, to jsi mě nepochopila, já se naopak nad tou neomaleností úplně rozčílila. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
31.5.18 19:41
@Burj Chalifa píše:
Radkko, to jsi mě nepochopila, já se naopak nad tou neomaleností úplně rozčílila. :cert:

No, já myslela, že to byla ironie :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2439
31.5.18 19:45
@osvc píše:
To mi připomnělo, jak jsme nedávno byly s kamarádkou v jejím rodném městečku a potkaly jsme nějakou dávnou známou a ona na kamarádku hned, jéé a kdy to čekáte? A ona s klidným hlasem, čekáme to už nějakou dobu, až zase zhubnu :lol:

Jo mě se taky ptaly a kdy už to bude a já říkala už je 4 měsíce venku. Nebo teď se mě už dvě ptaly jé vy čekáte třetí a já na to, ne jen mám tak velký břicho. A to jsem zrovna začala hubnout a myslela jsem si, jak už mi to břicho splaskává, tak to fakt „potěšilo“. Dřív mi tohle vyptávání nevadilo, ale čím jsem starší tím víc mě to začíná obtěžovat. Staré babče co chtějí jen pokecat beru, ale ty mladší co jen sbírají drby mě teda už vadí. Mám ráda jistou anonymitu a tu tady na malém městě nějak začínám ztrácet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
31.5.18 20:00
@radkka píše:
No, já myslela, že to byla ironie :mrgreen: :mrgreen:

néééé, já se málem :poblion:, jak dovedou být lidé drzí a vlezlí :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80472
31.5.18 20:13
@radkka píše:

Příště jim řekni ne, to jsme tuhle koupili v Kaufu v akci, vy jste si jí nevšimli?
Anebo verze dvě - ne, našli jsme to takhle i s kočárem u popelnic, tak jsme si to vzali. Co už ty lidi nevyhodí, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
31.5.18 20:20
@inkakřivák píše:
Příště jim řekni ne, to jsme tuhle koupili v Kaufu v akci, vy jste si jí nevšimli?
Anebo verze dvě - ne, našli jsme to takhle i s kočárem u popelnic, tak jsme si to vzali. Co už ty lidi nevyhodí, že?

já bych řekla jednoduše? Co je Vám do toho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
31.5.18 20:45

Ty jo… No… Pokud se třeba se mnou zapovídá nějaká babička v autobusu a mluví i na dceru, tak to mi nevadí. To se spíše dozvím kolik má vnoučat, že má pejska a jede z Kauflandu, než aby vyzvídala. Naopak je to takové milé. Ale kdyby se mi někdo začal hrabat na dítě, nějak na něj sahat nebo pošťuchovat, tak bych milá nebyla. Nemám problém tvrdě, ale slušně otravné a vlezlé lidi poslat do příslušných míst. A když někdo vyzvídá odpovím mu s vážnou tváří takovou kravinu, že ztratí chuť do dalších otázek. Minule se mi třeba stalo, že jsem šla z Lidlu s nákupem a přimotal se ke mě takový ochechula a prý jakto, že taková hezká fešanda nemá chlapa. Tak jsem se na něj usmála a říkám, ale má, ale hlídá doma našich pět dětí. Zmrznul mu úsměv na rtech a ve vteřině byl pryč. Ale jediní na které jsem okamžitě pěkně nepříjemná jsou ožralci. Ty vysloveně nenávidím, takže když se ke mě přimotá někdo pod parou a začne do mě hučet to vidím rudě a kdyby mi sáhl třeba na dceru, tak mu asi rovnou skočím do úsměvu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
31.5.18 21:04
@Burj Chalifa píše:

Tak si chce prostě popovídat, když se Ti to zdá zbytečné, tak proč reaguješ? Lidé plkají o všem možném

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
31.5.18 22:04
@inkakřivák píše:
Anebo verze dvě - ne, našli jsme to takhle i s kočárem u popelnic, tak jsme si to vzali. Co už ty lidi nevyhodí, že?

Už se mi to dlouho nestalo, asi smůla na divný lidi… Ale možná bych jim mohla odpovědět „a to nevíte, že je mám s bráchou“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
1.6.18 13:22

Mě teda vadily jen kolísající stařenky, které se v MHD chystají stanici předem ke dveřím a chytají se kočárku, aby nespadly. Můj kočár byl rád, že unese to dítě :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí