Vliv prášků na plod

267
23.12.04 09:42

Vliv prášků na plod

..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
23.12.04 10:28

Milá Martino,

príroda zarídila hodne za nás. Pokud by se melo s tvým plodem neco stát, ohlásil by se sám a to dalsí silnejsí MS. Tzn. do 4tt. Ale jak uz jsi psala, Tvá kamarádka brala také hodne prásku a nic se nestalo. Je to ale individuelní.
V tvém prípade bych se spojila s gynekolozkou. Uz i kvuli tomu, kdyz nevís, jestli bude mít test na tvou moc nejaký vliv. Jinak Ti stejne musí odebrat krev, z které zjistuje urcité tehotenství, protoze jen test nestací.
S dalsím uzíváním Tvých tabletek Ti pomuze jen doktor. Dnes se dá zakoupit i hodne homeopatických prípravku, treba se najde i neco pro Tebe.
Krásné vánoce a brzy II
Iva a Michael 30tt

• Citovat
  • Upravit
154
23.12.04 13:21

Ahoj Martino,

v prvních 14 dnech údajně funguje princip „všechno nebo nic“ - to znamená, že jak naznačila Iva, buď zůstane zárodek nedotčen a vyvíjí se dál, nebo užívané léky způsobí jeho poškození a pak je v podstatě potracen, formou jen o něco silnější, někdy zpožděné menstruace.
Pokud se ti podaří opsat z toho léku účinnou látku přípravku, zkusím ti najít zcela konkrétní možná rizika pro plod.
A těhotenský test si určitě zkus udělat, ať máš jasno na čem jsi. Příznaky těhotenství ještě nic nemusí znamenat. Hormony můžou někdy docela blbnout…

Daniela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
23.12.04 13:32

Ahoj,stalo se mi to samé.Na první kontrole v poradně mi můj gynekolog řekl, že půjdu raději ke genetikovi. Bohužel já jsem nakonec potratila v 8. týdnu, ale nemohu říct, že by to nutně souviselo s těmi antibiotiky, rozhodně to nikdo nerozebíral. Nicméně pokud se Tvoje těhotenství prokáže (udělej si hned test a zajdi k lékaři), tak asi Tě také na tu genetiku odešlou.V každém případě by to bylo vhodné.Hodně zdaru a neboj. Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
267
23.12.04 13:59

..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
23.12.04 14:23

Milá Martino,

jeste jednou se Ti ozývám,
kdyz jsi si jistá, ze Ti test, kvuli moci nepomuze/spatne vyjde a MS se nedostavila, zajdi radeji na tu krev k doktorce. Ta je jistá a usetrís peníze za test.
Cím drív budes vedet, ze miminko opravdu cekás, tím rychleji muzes zasáhnout do uzívání léku.
Moc zdravíme
Iva a Michael 30tt

• Citovat
  • Upravit
154
23.12.04 14:37

Léky obsahující Norfloxacin patří do kategorie C, což znamená, že

• studie na zvířatech prokázaly nežádoucí účinky a toxicitu
  • nebyly provedeny adekvátní a dobře kontrolované studie na těhotných ženách
  • lék má být podáván jen, pokud potenciální užitek je vyšší než potenciální riziko pro plod

Konkrétně norfloxacin:

• u zvířat není teratogenní, ale zapřičiňuje embryonální ztráty při podávání vysokých dávek
  • prochází lidskou placentou
  • nejsou dobře kontrolované údaje o lidech, ale jsou hlášeny defekty mozku při podávání v prvním trimestru.
  • u těhotenství vystavených působení fluorochinolonů (do této skupiny patří norfloxacin) jsou hlášení o těžších novorozencích s prodlouženou gestací
  • fluorochinolony se považují za kontraindikované v těhotenství.

Ufff, kostrbatě, ale přece přeloženo. Takže údaj na letáčku není pouhá pojistka výrobce léku. V těhotenství, pokud vím, se bez problémů užívají antibiotika typu penicilin a spol., jenže otázka je, jestli je na ně citlivý tvůj mikrob v močových cestách, který by případnému těhotenství určitě nesvědčil..... Snad jsem tě moc nevyděsila. :( - řada z nás určitě měla možnost své vlastní embryo vystavit nějakému nepříznivému vlivu, aniž se cokoli stalo. Každopádně je důležité co nejdříve vědět, zda jsi těhotná, ať se podle toho můžeš zařídit. Nemáš možnost si někde nechat vzít krev na hCG? Tam se nemusíš obávat falešné pozitivity či negativity jako u běžných komerčních testíků.. Měřitelná hladina hCG by měla být již od 8. - 9. dne po oplodnění. A neboj, v takhle raném stadiu embryo ještě „neví“, které buňky se mají stát mozkem, takže opravdu funguje všechno nebo nic…

Ať ti to dobře dopadne.

Daniela+Štefan 2r.+Vetřelec 10.tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
23.12.04 14:39

Našla jsem to na stránce www.safefetus.com/Search.asp

• v angličtině.

D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
267
23.12.04 16:02

..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
24.12.04 05:56

Ahoj,já jsem v prvním měsíci brala dokonce nějaká silná týdenní antibiotika a mimi je ok.Moje skorosestra brala antibiotika v těhotenství na močový měchýř a taky je mimi ok…snad jsem tě trochu uklidnila… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí