Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@Černá Madonna píše: Více
tady by se hodil takový starý vtip „Soudíme se o děti. On je taky nechce“
@stinga píše: Více
Já ty strany tak přesně spočítané neměla, ale hlavně jsem nic o milující matce nepsala…
Bylo to o tom, jak se údajně k tomu malému choval jeho milující otec, když byl ještě miminko.
@stinga píše: Více
No bohužel…
Já už si snad začínám i myslet, jestli to zase není nějaká hodně blbá trollovina. I když dneska je možný snad úplně všechno. ![]()
@Černá Madonna píše: Více
teď jsem to chtěla také napsat, že mi to přijde jako troll, nevím - zase si myslím, že zrovna takovýhle problém by si snad nikdo nevymyslel, ale je to celé divné, zakladatelka působí hrozně studeně a tvrdě
Napadlo mě, že problém není vůbec v tom zda chce nebo nechce spát s rodiči v posteli. Ono fakt ne každé dítě tento typ blízkosti potřebuje. Starší dcera taky potřebovala hlavně uhoupat a kam jsme ji po uhoupání odložili, jestli k nám do postele, do její postýlky nebo na zem, jí bylo upřímně jedno.
V tomto případě se mi víc pozdává verze, že v přítomnosti mámy akorát ventiluje frustraci z celé situace, ne jen z toho jak u koho spí, ale z toho, že se v jeho životě událo dost změn, které se mu nelíbí. Určitě jste už slyšely o tom, že se některé děti často chovají hůř nebo jsou plačtivější s mámou, než se všemi ostatními. Není to ale tím, že by mámu neměly rády, ale naopak tím, že se v její přítomnosti cítí tak bezpečně, že bez obav ventilují všechny své emoce. Přijde mi, že toto je právě ten případ. S tátou a cizí paní si to do nějaké míry “nechává pro sebe” protože si ještě není tak jist na čem je a jak by reagovali, ale mámě se nebojí dát najevo svou nespokojenost se vším všudy.
Zakladatelko, nevím jestli to tu ještě čteš, ale kdyby náhodou ano, tak pokud by to bylo tak, jak si myslím, tak tě stejně nepotěším, ono s tím nic extra dělat nejde. Jedině zkusit mít pro něj pochopení, vytrvat a snažit se mu s usínáním maximálně pomoct. Nevím jaké má vybudované spánkové asociace, ale čím víc bude obklopen věcmi, které zná a na které je zvyklý, tím větší šance na úspěch. Zamysli se, jestli by mu nešlo pomoct i na úrovni zdánlivých banalit typu často používaného povlečení, nebo typu zatemnění v pokojíku.
Jinak s ex jsme se dohodli že zkusíme do konce měsíce aby spal jen doma a během noční tedy spal ex u mě se synem p víkendu. Vše je nyní ok, syn zase spí celou noc, je vyspalý, není protivný, naběhl opět na svůj režim a fungujeme dobře.
Někdo tu psal co dělalo moje mimino u sousedů, že znal souseda více než otce. Že by návštěva?:D chodíme tam s malým k nim na kafe a pokecat, mají taky dítě a hrajou si spolu. Nikde jsem nepsala že tam je sám.
Co se týče ex - nepsala jsem že je špatný otec. Úlohy jsme měli během vztahu rozdělené - on zajišťuje, já se starám o dítě a domácnost, pokud to teda stav dovolil. O syna se zajímá, platí, kdykoliv může a já potřebuju tak si ho vezme a až se vrátím do práce, budou spolu taky často. Už teď ho vidí téměř denně, 5-6× v týdnu na několik hodin, opravdu nemám důvod setkání upírat když sama potřebuju aby s otcem vycházel a byl na něj zvyklý. Jen ex nechápe že na syna musí postupně když se tolik neviděli dříve.
A co se týče spánku - před spaním se mazlíme, pak jde do postele s flaškou a dudlikem, kdykoliv zakňourá, vzbudí se atd ví že přijdu, má pak otevřené dveře do ložnice může kdykoliv přijít.
I jako mimino když zabrečel byla jsem tam, pomazlila a když se uklidil tak zpět do postele. Ano ano, kupodivu je důležité aby byla matka vyspaná
nevyspalá matka je nervní a protivná, to být nechci takže je pro mě spánek důležitý
Dočítám a úplně se mi se mi ježí na těle, chlapečka je mi moc líto. Matka totálně studená, sebestředná, její jednání je pro mě naprosto nepochopitelné. Dítě je věku kdy je blízkost matky zásadní, kecy o nevyspání mi to přijdou jako výmluvy. Vždy jde pokoj upravit tak aby mohli být spolu. Fakt že jí cizí ženská spící v posteli s jejím batoletem nevadí, je prostě mateřsky a pudově nepřirozené a všeříkající. Otec zase honí práci a prachy. Do toho dítě neustále pendluje mezi nimi, nemá stabilní zázemí..Jj, a pak velký údiv, když má dítě ve vyšším věku úzkosti, nebo problematické chování ![]()
@Anonymní píše: Více
V roce a pul je uz v posteli, ze ktere muze sam vylezt a kdykoliv v noci prijit? A chape, ze vecer do ni ma zalezt s flaskou a dudlikem, zustat, nevylezat, ale v noci prijit muze?
@Anonymní píše: Více
Vysoko nad potřebami vyspání matky jsou potřeby socialní interakce dítěte. Fakt že někam dojdeš nenahradí stálý fyzický kontakt, tep a vůni matky během spánku, diky němuž si dítě vytváří pocit bezpečí a jistoty. Přiroda to ví, lékaři to ví, věda to ví. Vždy to lze technicky pořešit, aby bylo dost prostoru pro oba, velká postel, postýlka těsně vedle postele atd. nepředpokládám, že ibě mistnosti mají každá sotva 5m2 ![]()
Příspěvek upraven 19.05.26 v 10:54