Vliv rozchodu rodičů na batole

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22078
16.5.26 09:48
@Anonymní píše: Více

Ne, to dítě je protivné kvůli tobě, protože z tebe cítí vztek a nervozitu…..přesněji řečeno proto, že vnímá atmosféru rozbité rodiny a nefungující vztah mezi mámou a tátou… To je náročné pro každé dítě, ať malé nebo velké.

A ty, místo aby ses mu to snažila ulehčit, nasazuješ psí hlavu svému ex a celý problém jen víc a víc prohlubuješ. Znovu – TY jsi v současné době ta, kdo uměle vytváří potíže, ne on.

Není nejmenší důvod, aby dítě nemohlo spát u svého otce jen proto, že tam má jiný režim a jiný přístup, než praktikuješ ty. Jediné, co máš možnost ovlivnit a změnit, jsi ty sama - dělej si věci po svém a respektuj, že tvůj ex to bude dělat zase podle sebe. Nemáš patent na rozum a svět se netočí kolem toho, co a jak chceš ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4509
16.5.26 11:20

Vem si, jaké to je pro tebe a teď, jak se cítí to dítě.. I když to není stejné, tak je to může být taky tin, že u tebe vypustí emoce, uklidní se, bezpečný prostor.
Nedávno jsem dávala syna skoro 17 měsíců na hlídání mým rodičům. Byl tam 3 hodinky a jakmile jsem se objevila ve dveřích, tak se chtěl hned tulit a začal kňourat, mručet a najednou strašně nespokojený. Mamka mi říkala, že po celou dobu byl v pohodě, hráli si, smáli se a dělali blbosti.

Pro něj je to podle mě ještě náročnější než pro tebe, protože oba chtě, nechte máte jiné způsoby a dítě se tomu musí přizpůsobovat. Nezbývá než zkoušet a přečkat období než si to sedne.
Jak s ex vycházíte? Jste spolu v pohodě? Nemůže si přece jen v tom, jak je na tom syn u jich kecat? Pokud ne, tak holt přečkat než si to sedne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1159
16.5.26 11:28

Zakladatelko ty porad resis nevyspani ditete. Nenutis ho do toho spanku moc? Jestli ho uspavas pokazde pres hodinu a chces aby spal 15h za den tak travi v podstate zivot v posteli. Treba proste uz tolik spat nechce. Muzes zkratit denni spanek z 3h na 1,5h a pak se mu bude treba lepe usinat v noci. Vzdyt musi byt uplne prespanej. Taky je mozny, ze 3h po o u otce nespi a normalne zijou a doma u tebe MUSI dodrzovat rezim co mel pred 3 mesicema a jsi nastvana, kdyz ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9186
16.5.26 11:41
@j.a.n.i1 píše: Více

Však ano. Bez debat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.5.26 12:50

@Kelsey1 tak znovu - doma je klid a pohoda, větší než předtím. Nejsem nervozni, neni doma řev ani napětí. Naopak.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.5.26 12:50

@Grety poznám když je moje dítě unavené a nevyspalé:) nikdy jsem ho nenutila spát moc

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.5.26 12:58

Bere si ho na víkend. V pondělí a úterý horor, nespí nevrlej vzteklej mlátí mě i háže věcma. Ve středu ho rovnám, to už je maličko lepší, čtvrtek už spí lépe a pátek je skoro na stejnem režimu jako dříve. Dospí se, je klidnější, zase si hraje atd. A v sobotu si ho zas ex bere a začínáme znovu.
Takže mě logicky asi napadne že to je tim víkendem:)

• Citovat
  • Upravit
16479
16.5.26 12:59

A co ti k tomu ex rika? Jaký byl vikend, co dělali a tak? Jak se kdo choval, co jak šlo a nešlo, atd?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.5.26 13:01

A už vůbec nedává smysl aby byl na stálo u ex když tam ani neni místo, jsou tam cizí lidi, nemá tam svůj pokoj, nábytek, hračky, mě, kamarády se kterýma se často vídá a jesle by měl taky dál. Proč ho stresovat žitím v jinym prostředí když doma to zná a vyrůstal tu. Navíc se o něj nemá kdo starat protože ex i ta jeho pracujou. On by si zaplatil cizí chůvu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.5.26 13:04

@Dahlia0409 že byl hodnej, spal. Jenže to je všude hodný a pak doma to doznívá. Ex se o něj skoro nezajímal než si našel nynější přítelkyni. Nikdy ho neutěšil, nekoupal, nechával ho řvát když jsem nebyla doma. Souseda znal více než tátu. On neni zvyklý s ním tak často být, kor spát. Pak na konci v neděli je už trochu plačtivej ale jinak ok.
Ať si ho bere a vylepší vztah ale vidím že to je na syna moc.

• Citovat
  • Upravit
2527
16.5.26 13:08
@Paní.Norrisová píše: Více

Vzpomněla jsem si, jak jsem před lety hlídala jedno malé dítě. Už si přesně nepamatuji kolik mu bylo, asi něco přes dva roky. Při hlídání bylo hodné, spokojené… Jakmile vidělo mámu, jeho chování se úplně změnilo. Myslím si, že to u něho bylo nezdravou fixací na ni. Máma ho totiž často odkládala, bylo na hlídání mimo domov už od malinkého miminka. Není divu, že si potom mámu hlídalo, snažilo se s ní být co nejvíc a reagovalo tak, jak reagovalo. :think:

--- :andel: ---

U zakladatelky mi přijde nepochopitelné, že syn od narození spal sám ve svém pokojíčku. Od malinkého miminka. To miminko přece potřebuje být blízko mámy. Nemusí s ní spát v posteli, ale mít třeba postýlku těsně vedle postele, aby maminku vidělo, slyšelo její dech, cítilo, že tam je… Zažívalo tím pádem pocit bezpečí. Pokud to u zakladatelky nešlo v ložnici, měla to tak udělat v tom pokojíčku nebo v obýváku - to je jedno kde. A postupně reagovat na potřeby syna, ale neumím si představit, nemít maličké dítě v noci u sebe. Může mít syn v sobě něco podobného, jako to dítě, které jsem hlídala.

Na druhou stranu je otázka, zda dítě u otce skutečně dobře spí a jak to s tím spaním má u něho obecně. Zda chodí spát i po obědě.

Pravda ale je, že otec se synem zhruba rok a čtvrt žil. Mohl se taky vyjádřit k jeho režimu, snažit se ho změnit. Spát s miminkem v pokojíčku. I jemu to tedy takto vyhovovalo. Ví, jaký režim synovi s matkou nastolili a najednou mu ho předělává. To taky není dobré.

Zakladatelka psala, že se o syna starala z 90 % ona. Proč se víc nezapojoval i on? Nemyslím si, že v takovém případě by dítě mělo spát u otce a matka si ho měla vyzvedávat. A že je on stejný rodič? Najednou, když došlo k rozchodu. Proč se nesnažil víc dřív? Třeba by k rozchodu ani nemuselo dojít. :think: Teď to vše odnáší malý chlapeček, který má ze všeho v hlavičce „guláš“.

A ještě na zamyšlení. Co kdyby si hned k sobě nastěhovala jiného chlapa matka. To by bylo „jekotu“. Ale u chlapa to evidentně nevadí. :roll: Osobně si myslím, že to dobře není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.5.26 13:17

@Prelesta ex podniká a chtěl nás dobře zajistit což dělá i teď, má a měl hodně práce. Neuměl si k synovi najít ten vztah a já to vzdala když sám neměl zájem. Prostě byl syn stále se mnou. Což je jasný že je změna když najednou je s ním o víkendu v cizím prostředí.

Já měla zdravotní problémy po synově narození takže od mala byl na hlídání u známých se kterýma se vídá doteď. Nedalo se nic dělat.

• Citovat
  • Upravit
2527
16.5.26 13:19

Ty ho dáváš do jeslí? A táta by zaplatil chůvu? Takže se o něho srará nová přítelkyně, když je u otce? :roll: On potřebuje hlavně svoje rodiče, v tomto věku hlavně mámu. Nedivím se, že je z toho všeho „rozhozený“. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.5.26 13:25

@Prelesta ano půjde do jeslí za pár měsíců

• Citovat
  • Upravit
2527
16.5.26 13:25

Aha, to je mi líto, žes měla zdravotní problémy. O to víc se měl postarat otec a upozadit na tu dobu trochu podnikání, aby se synovi mohl víc věnovat a být s ním.

Ale s tím teď už nic neuděláš.

Příspěvek upraven 16.05.26 v 13:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna