Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@stinga píše: Více
Předpokládám, že chodí ven. Ony totiž blechy a klíšťata u koček jsou problém. Ne všechno každé funguje a hlavně jim to funguje kratší dobu než u psů. Jestli to pro vás není problém z hlediska ceny, klidně bych u toho zůstala. Hlavně teda přes léto, přes zimu blechy tolik nejsou, jak bude chladno, můžete zkusit vysadit, a pak zase na jaro. Co se týče nežádoucích účinků, ve valné většině případů žádné nejsou, jen výjimečně se stane, že na místě aplikace vznikne zánět kůže, který se docela blbě léčí. Ale to je opravdu výjimečně a jestli jim to dáváte pár měsíců, už by se to objevilo.
@Mosie děkuji moc za rady, ano kočky chodí ven, blechy se jim objevili v listopadu, když byl jeden z nich trhat zuby na veterině - asi teda to tam chytil, protože je máme již desátým rokem a nikdy blechy neměli, třetí kocour je teda nalezenec a ten má 3 roky,
a moje mamka říká, že než znovu tu hrůzu s blechami, že bude NexGard raději platit, tak jsem ráda, že se to může používat dlouhodobě,
děkuju
@stinga
Není zač. A ty vajíčka tasemnic bys nepřehlídla, neboj. Jinak na netu se dají najít i „pěkné“ vývojové cykly tasemnic a škrkavek v obrázkách, stačí zadat do googlu ![]()
@Mosie píše: Více
Ty jmenované znám, ale to je přece jen jednorázové odčervení, ne? ![]()
@Pučálkovic.Amina @Mosie
Tak dnes jsem volala s vetem, a právě jsem se s ním o tom bavila, a říkal mi, že pokud chci používat pastu, tak opravdu musím co týden znovu a několikrát za sebou, a když použiju pipetu, tak stačí odčervit 1×, protože působí dlouhodobě ten měsíc. Takže zítra jedu pro pipetu. ![]()
@Pučálkovic.Amina píše: Více
Právěže není. Ono se to z těch chlupových folikulů uvolňuje postupně a působí to opravdu cca měsíc.
Proto je to dobrá věc právě třeba pro ty koťata ze špatných podmínek, která mají zpravidla poruchu imunity, jsou podvyživená a plná všelijakých parazitů, kterým se v nich tím pádem dost daří. Jakmile se totiž škrkavka dostane do střeva, spot-on přípravek ji okamžitě zabije a během toho cca měsíce nebo max. dvou je to kotě čisté. Jak už je pak kočka velká a imunita dobrá, stačí odčervovat cca 2 - 4 x ročně dle okolností (žije venku, chytá myši, občas má blechy, ušní svrab, atd.). Hodně lidí dá takovou komplexní pipetu 2 x ročně, na jaře a na podzim, a kočka je zdravá.
@Mosie Mně tedy doktor říkal, že je to jednorázové odčervení. Pročetla jsem příbalový leták Profenderu a nic o odčervení na jeden měsíc jsem nenašla. V případě plicních červů doporučují znovu nanést po 2 týdnech. Zagooglila jsem a našla farmakokinetické vlastnosti Profenderu - rychle se vstřebá, přejde do krve a v séru je poločas rozpadu jeho složky prazikvantelu 5 dní a emodepsidu 10 dní. Podle mě, kdyby to opravdu působilo měsíc, tak je to pro výrobce výborná reklama a vypíchne to, stejně jako to dělá u pipet proti vnějším parazitům. Nebo znáš nějaký oficiální zdroj, který to potvrzuje? ![]()
@Pučálkovic.Amina píše: Více
Promiň, s tím Profenderem jsem se upsala. Ale např. Stronghold nebo Advocate to tak mají.