Volba mezi Baby Jogger City Mini GT a Peg Perego Book Classico

12
14.3.13 22:25

Volba mezi Baby Jogger City Mini GT a Peg Perego Book Classico

Ahoj, potrebovala bych poradit pri vyberu kocarku. Shanim nejaky skladny a relativne lehky sportak, ktery zvladne i nejaky teren (lesni, polni cesty, ale nepocitam, ze by to byl nejaky velky extrem), pohybujeme se spis v lehcim terenu nez po asfaltu. Hodne nizka vaha pro me neni az tak zasadni, spis, aby byl skladny do auta a byl v jednom kuse (tj. nechci, aby se zvlast skladal podvozek a sedacka). Z pocatku jej budu kombinovat s nasim soucasnym tezkym sportakem, postupem casu (jak mala poroste) asi budem vic pouzivat tento.

Nakonec mezi favority zustaly Baby Jogger City Mini GT a Peg Perego Book Classico.
Jenze oba maji neco, co mi docela vadi:

Baby Jogger City Mini GT: plusem je, ze je terennejsi, ma nafukovaci kolecka prumer
22cm, rucni brzdu, je o kilo lehci a o 10cm nizsi slozeny
ale minusy: ze je to trikolka (preferuju ctyrkolky, s trikolkou nemam zkusenost), nema polohovaci nozicky a vyjde po dokoupeni madla asi o 1000 draz (to neni az tak zasadni)

Peg Perego Book Classico naopak ma plus, ze je to ctyrkolka (kola vpredu 17cm a
vzadu 25cm) s polohovacima nozickama, je levnejsi; minusy jsou, ze je o jedno kilo
tezsi, ma jen nozni brzdu (neni zasadni) a o neco kratsi operku (ale i tak je celkem dost dlouha) a hlavne jen plastova nenafukovaci kola.

Proste, kdyby Peg Perego mel nafukovaci kola, tak nevaham a jdu do nej, ale takto se nejsem schopna rozhdonout.

Ktery z techto kocarku byste zvolily pro vyse uvedene ucely vy? Dekuji za radu, Jana.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Máte zkušenost s Peg Pérego Book Classico?

Přidejte zkušenost s Peg Pérego Book C...
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
15.3.13 08:13

@ambrak A v čem je verze gt jiná než verze bez gt? Protože BJ citi mini je určitě i čtyřkolák ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
15.3.13 08:19

Verze GT ma prave vetsi a nafukovaci kola, polohovaci rukojet, je o fous vetsi a ma rucni brzdu.
Ctyrkolova verze bez GT je pro me takovy horsi Peg Perego Book - ma plastova kolecka a navic nema polohovaci nozicky. Navic dle informaci z obchodu se vubec v CR neda sehnat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1196
15.3.13 22:29

A BJ city versa GT? 4kolka s nafukovacími koly (rozměry ale neznám)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
15.3.13 22:41

Koukla jsem na tu Versu GT, ale ta uz je dost tezka (13kg), to uz je skoro jako ten tezky sportak z kombinace, co mam ted. A cena uz je taky trosku „jinde“ :) Dala jsem si limit 8tis. :) Ale dekuji za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
15.3.13 22:45

I kdyz ted jsem ho nasla i levneji nez za 11000.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
16.3.13 23:12

City versa určitě není ono, má 13kg, je fakt těžká, sedák je alá houpačka, tj. polohování naklápěním.
city mini GT je jen ve 3kolové verzi, ale toho bych se nebála. BJ jsou dobré v 3kolkách, stabilní. Akorát bacha, NEMÁ RUČNÍ BRZDU - to co je ruční brzda je ručně ovládaná parkovací brzda, jako má třeba BGB cameleon.

řekla bych, že hodně záleží na tom, jak velkou terénnost vyžaduješ. GT je terénnější, Book má zas ty nohy. v tomhle ti asi nikdo neporadí :think:
mně osobně by opěrka nohou nevadila, ale zas jiným ano.. Já bych brala GT, ale je to jen moje osobní preference, založená na tom, že si myslím, že je to užasný kočár použitelný jako jediný. ta gelová kola jsou prostě bomba!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
16.3.13 23:16

Diky za radu. Nakonec jsem se rozhodla pro city mini GT, plastova kola u PP jsem neprekousla :) Jeste jednou diky vsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
19.4.13 20:52

@Nataša Má dotaz, měla jsi i Cybex Callisto a ted máš GT mini, jak bys je porovnala. Který je lepší? Jsou to moji dva favorité a ted nevím, jak se rozhodnout. Trojkolku jsem nikdy neměla (mám PPPliko), ale stejně chci pořídit BJ Elite, tak by to když tak byly dvě trojkolky:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1267
19.4.13 21:40

@jenny.fields Callisto je golfkový kočárek - dá se srovnat s Plikem (já měla verzi Switch s dvojtými kolečky). BJ CITY MINI je něco jiného - řekla bych opravdu něco mezi sporťákem a golfkami… ale více do spor´táku jde BOOK, ten mám nyní. Pokud budeš chtít od BJ Elite, tak pak už ti bude do města stačit jen golfáč. Záleží co od něj chceš. Já Book vozím pořád v autě jako druhý kočárek (první mám do terénu Jané Slalom) a když jedu pryč, nemusím se bát, zda mi Book zvládne i lehčí terén na výletu, prostě projede i polní cestu. Není stavěný jen na polní cesty a terény, spíš na lehčí terén v podobě parku a města, ale zvládne i polní cestu. S Calistem bych se na polní cestu nevydala, Pliko to ale zvládlo :lol: Navíc Callisto má rozhodně užší sedačku než BJ mini city nebo Book. Patří však mezi lepší golfky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
19.4.13 21:50

@Wikky Já chci právě golfky. Je pravda, že ten Callisto s tím jednoduchým kolečkem asi neprojede tolik, co Pliko.
ROzhodně se nechci vzdát té střechy, která je stažitelná hoooodně dopředu a to mají všechny tři kočáry :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
20.4.13 14:42

@jenny.fields nemám GT, mám Summit. GT jsem nikdy neměla. bohužel, přišlo pozdě, když jsem už golfky měla..

Callisto mi projelo všechno. stačilo zaaretovat ta kolečka a projel v pohdoě po lese, mezi kořeny stromů.. je hrozně dobře ovladatelný, má jen 8kg, jako s golfkama sjem s ním byla 2 roky spokojená..

pokud nejezdíš do nějakého extra terénu, možná bych zkusila GT jako jediný kočár:? ale fakt nevím, kde jezdíš..
(jakože na hory bych s ním nejela, ale na nějaké ježdění ve městě, po vesnici, po lesních cestách částečně upravených, klidně jedině GT).
já s ním bohužel nejela v terénu, ale jela sjem s podobným, Airbuggy mimi, měl stejně velká kola, a ještě neodpružená, GT je odpružený,.. a zvládl v pohdoě všechno..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
20.4.13 16:07

@Nataša Aha, tak to jsem nějak špatně chytila. Hlavně jsem měla pocit, že GT jsou golfky, což teda nejsou.
Já potřebuju mít jeden kočár v kufru u auta, nesnáším soustavné nanadavání a vyndavání. Jsem si i ted pořídila na mimino korbu k pliku a ta je pořád se spodkem z golfek v autě.
Zkusím mrknout na to GT, pokud někde je k vidění. :think: že by bylo místo toho Elitu :think:
U nás je teda v posledních letech strašne sněhu (středočech :roll::think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
20.4.13 19:50

@jenny.fields
ne. gt fakt ne, to spíš city mini.. gt je něco mezi. a mě by se hrozně líbilo, nemít manžela takového, jaký je, tzn. že jedem drábské světničky s kočárem, že projedem cesty, které lidi co jdou proti říkají - ale počkat, tam s kočárem nemůžete. (no, měli jsme Quinny speedi - nejlepší jízda, BJ city elite - super ten úplný leh, a teď máme summit, bezvadná syntéza dobrých jízdních vlastností a faktu, že se vleze 2leté dítě bez trablů.. )

jako jestlii máš korbu k pliku, nechala bych to do doby, dokud jí budeš potřebovat.. já bydlím v domě, a kočár jsem taky nevyndavala, ale GT bych vyndavala :D oni se ti BJ tak hrozně snadno skládají a vyndavají atd…
sníh není podle mého problém., tedy sníh je problém prostě s každým kočárem.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
20.4.13 20:32

@Nataša Jo korbu mám, ale dítěti bude za dva dny půl roku, takže tak za měsíc a třeba kousek už ji nebude potřebovat. TAk pak teprve prodám. Na to se fakt netěším…blééé prodávání…
No já ti nevím, s dvouma dětma, taškou na kočár a ještě nandavat a vyndavat po každé golfky…na to jsem líná. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí