Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Klopotkova píše:
Budu volit Fischera, ale přemýšlela jsem i nad Horáčkem.
Horáčka jsem chtěla, ale když vidím jak se projevuje, tak ni.
Ale Fisherův program i projev je pro mě zajímavý
Taky o Fischerovi uvažuju, ale ještě se rozhoduju. Kouknou ještě na zítřejší debatu na ČT.
@bublinek píše:
Mně by tam nejvíc stejně seděl Toplánek, ale…, je tam to ale…
@bublinek píše:
Mám to podobně. Před začátkem kampaně mi byl Horáček sympatický, ale v debatách mě odradil. Fischer mě v debatách zaujal. Taky mě v jedné debatě zaujal Hannig svými názory, ale pak v diskuzi s Veselovským mi přišel úplně mimo. Uvidím ještě co přinese zítřejší debata.
Já mám Fischera jasného už dlouho. A je mi fuk, co kdy řekne v debatách. Prostě jako člověk je pro mě z té partičky TOP.
Sledujete debaty apod? Pro mě je úplně nejlepší Pavel Fischer! Doporučuji shlédnout třeba debatu s Topolánkem http://tv.blesk.cz/…orackem.html. Drahoš je pro mě vědec a ne prezident (politik), obdobně Hilšer lékař. Horáček v debatách bída. Určitě zvažte volbu PF, který má stovky dobrovolníků zapojených v kampani a Tyrkysová revoluce je něco nevídaného! PS: absolutně mě dostal v tomto videu https://www.youtube.com/watch?… - hned na začátku - to jeho vystupování - prostě takto já si představuji prezidenta…
Tak já už mám odvoleno a hlas jsem dala Fischerovi… Doufám, že se dostane do druhého kola
@lucenka Počkej jak do noci, když se otvírá dříve, tak by se mělo i dříve zavírat, ne? Jasně, počítat mohou až po zavření u nás, ale mezitím tam být nemusí, ne?
@j.a.n.i1 píše:
@lucenka Počkej jak do noci, když se otvírá dříve, tak by se mělo i dříve zavírat, ne? Jasně, počítat mohou až po zavření u nás, ale mezitím tam být nemusí, ne?
No mezitím tam být nemusí… Ale sčítat hlasy můžou až budou uzavřené místnosti v ČR a pak se musí čekat na potvrzení, že ty hlasy jsou započítané. Takže to může klidně pár hodin trvat.
@lucenka Aha, tak tady je to potvrzení tak během 10minut od předání.
@Anonymní píše:
Nevím, jak by Vám bylo, kdybyste patřila k národu, který vyvolal válku a jen kvůli tomu musela zemi, kde žili Vaši předkové, opustit. Měla jste tam dům, zázemí všechno. Určitě byste se na to dívala jinak. Nelze přece šmahem odsoudit všechny kolektivní vinou. Třeba můj děda to zažil a říkal, že někteří Češi byli horší než obyčejní Němci. Manželova babička s dědou dostali dům po odsunutých Němcích, ještě je tam potkali.
Jenže to je oboustranné - jakpak by vám bylo, kdyby vás po anschlussu vyhnali z domu, kde žila vaše rodina po celé generace? Moji příbuzní na to zrovna pěkně nevzpomínal, museli do vnitrozemí ke vzdálené rodině. A majetek tam zůstal skoro všechen, nemoli si všechno odvézt.
Takže řeči o tom, že vyhnání Němců nebylo spravedlivé, je vytáčelo vždycky do běla. A měli pravdu. Nám se to ted soudí - ale oni ty křivdy zažili. A co se týče kolektivní viny - a ted budu zlá - copak třeba Lidice, Ležáky, Javoříčko? Čím se provinily ty děti, anebo zvířata anebo domy? Ono je ta otázka šíleně složitá - a při jakémkoliv pokusu o nápravu budou vyplouvat další a další a vznikat další křivdy. Lépe nechat historii historií a pamatovat si ji. Je to jako s vítězstvím komunistů u nás - my si to zde posuzujeme z pohodlí našich teplých domovů, najedení, zdraví. Ale ti lidé po válce vážně věřili v lepší svět. A v lepší život.
@lucenka píše:
Tak já už mám odvoleno a hlas jsem dala Fischerovi… Doufám, že se dostane do druhého kola
Jo to by šlo.
Budu volit Fischera, ale přemýšlela jsem i nad Horáčkem.