Věříte na konec světa 2012?

17
26.10.12 10:05

Věříte na Konec světa 2012?

:mavam:
Pro některé je to asi hloupost, ale já jsem takový člověk, který věří snad všemu :nevim: Myslíte si, že 21.12.2012 opravdu skončí svět? 8o

Na 21. prosince 2012 totiž vychází poslední cyklus mayského kalendáře, po kterém nic nenásleduje. To inspirovalo řadu konspiračních teoretiků i autorů knih či filmových děl, aby teoretizovali, že tím již neexistující civilizace oznámila konec světa

Tenhle konec nám předpověděli Mayové. Svět, jak ho známe, podle nich přestane existovat tři dny před Štědrým dnem. Úderem půlnoci jejich kalendář přeskočí poprvé za pět tisíc let zpátky na nulu. Mayové prorokovali, že této chvíli bude předcházet celá série přírodních katastrof, jako jsou zemětřesení, záplavy, požáry a sesuvy půdy. Monstrózní tsunami mají zaplavovat celé kontinenty a pod městy se má otvírat země
Tohle by možná mělo brát lidstvo vážně, protože Mayové byli skvělí počtáři a uměli vypočítat i dráhy planet, které neviděli. Na druhou stranu, jejich potomci teď ujišťují, že všechno bude v pořádku. A také NASA už oznámila, že staří Mayové by jednoduše přetočili svůj kalendář na nulu a jelo by se dál. Ale objevily se i další předpovědi, podle nichž 21. prosince svět končí, protože exploduje celá galaxie, obrátí se geomagnetické čáry, Země se srazí s jakousi planetou Nibiru, bude zničena obrovskou supernovou nebo dojde k invazi Marťanů. Máme se tedy na co těšit. Ach, jo.
:zed: :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9090
26.10.12 10:08

@Laskonnka já nevěřím…každopádně časem se jistě něco stane, pokud lidi budou planetu dál ničit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stazinka09
26.10.12 10:09

Jo věřím. Proto jsem si nechala zavést plynové topení a teplou vodu. Ať se ještě zahřejeme a osprchujeme než to zabalíme. Teď už jen stihnout utratit zbývající prachy, už nebudou potřeba.

• Citovat
  • Upravit
24837
26.10.12 10:10

Baví se dva Mayové:
„Ty vole, já mám ten šutr malej, mně se tam ten kalendář vejde jen do roku 2012.“
„Hmm, to jednou někoho pěkně vyděsí…“
:lol:

Takže ne, já nevěřím 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071

Jo, zaručeně skončí. Už jsme všecko prodali a nadělali zásoby chlastu a vánoční dárky samozřejmě nekupuju, už to nemá cenu. Jednadvacátého se pořádně opijeme a budeme čekat, jak ten konec světa bude vypadat - jestli to bude bengál, nebo se naopak začnou hvězdy na nebi zhasínat jedna po druhé jako žárovičky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22236

Až bude po 21. 12. 2012, tak se zase objeví jiné datum předpovídající konec světa, třeba podle Nostradama. :think: Takových teorií už tu bylo. Já tedy hodlám péct vánoční cukroví a nakupovat dárky. A určitě si nebudu okusovat strachy nehty a čekat na ufouny. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
26.10.12 10:13

Někde jsem četla vyjádření odborníků, že datum konce kalendáře nejde přesně spočítat na roky natož na dny. Jen se líbilo někomu datum a udělal z toho haló.

• Citovat
  • Upravit
6077

Jéé, tos měla napsat dřív, aspoň bych si ušetřila čas se sháněním vánočních dárků. :mrgreen: :mrgreen: :P
Néé, ted vážně. Samozřejmě, že nevěřím. :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
784

Ne, nevěřím. Navíc na ten den mám lístek na koncert a bylo by mi fakt líto, kdyby se nekonal :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
26.10.12 10:14

Nikdo nezná dne ani hodiny, takže na takovýhle „předpovědi“ fakt nevěřím :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nevsik
26.10.12 10:16

Určitě se jednou něco stane. to ale věřím že já ani moje děti, děti mojich dětí a ani jejich děti tady už dávnou nebudou :D a letos se strašně těším na vanilkové rohlíčky bo jsem teď dlouho držela dietu takže mi to potěšení žádný konec světa kazit nebude :mrgreen: jako! :lol:

• Citovat
  • Upravit
886
26.10.12 10:18

To mám akurát TP, takže keby to vyšlo a ja začnem rodiť tak pre mňa to asi koniec sveta bude. Ja neznášam tie bolesti brucha, to radšej nech ma bolí desať zubov naraz než toto, takže neviem ako to prežijem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tinina
26.10.12 10:19

Mayove uz rekli, ze to je blbost, ze jejich kalendar nekonci, ale zacne jen novu cyklus

• Citovat
  • Upravit
23847
26.10.12 10:19

A nejhorší je, že nikdo z nás, jak tu sedíme u PC nemá žádnou jistotu, že se toho konce světa vůbec dožije. ;) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1801
26.10.12 10:21

Ze začátku jsem věřila tomu, že to možné je, ale poté, co jsem si o tom pozjišťovala víc, už ne. Teď už jen tomu, že by měli přijít nějaké změny, ale ne vyhlazení lidstva. Pokud se ale k naší planetě nezačneme chovat jinak, dřív nebo později stejně konec světa přijde. Nebo je dost možné, že do nás někdy něco narazí, nebo že se na nás přijedou podívat „Marťani“, absolutně nevěřím tomu, že jsme ve vesmíru sami ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová