Volno nebo úspory?

24992
8.5.19 15:44

Za mně jsou oba modely špatně, chce to něco mezi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21111
8.5.19 15:47

Jediná pravda neexistuje, jde o to, co každýmu vyhovuje, když budeš mít „pohodičku“ zas budeš ve stresu, že nemáš finanční polštář pro případ nouze

možná budeš ten typ, co je ve stresu v každý situaci, vždycky si vymyslí důvod proč být trochu streslej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
8.5.19 15:49

3/4 uvazek?

• Citovat
  • Upravit
09Veronika09
8.5.19 15:50

Já bych neřešila lidi okolo a zařídila se tak, abych žila spokojeně. Pokud ti tohle nevyhovuje tak to zkus nějak jinak, malá změna, cokoliv…jo, jsou lidi co můžou mít nohy nahoře, nic nedělat, ale mě takoví lidé nezajímají, nezávidim jim, neřeším jejich životy, řeším ten svůj, abych v něm byla spokojená.

• Citovat
  • Upravit
lucenka
8.5.19 15:51

Tak dobře není ani jeden model. Ten tvůj mi přijde možná i horší a je mi líto tvého dítěte, které si vůbec neužije mámu, kterou v tomhle věku potřebuje ze všeho nejvíc.

• Citovat
  • Upravit
Verun83
8.5.19 15:52

Ja ted presla na polovicni uvazek. Vim, ze me budou stvat mensi penize, ale pri plnym jsem byla porad v presu, a nesnasim, kdyz jsem ve stresu.

• Citovat
  • Upravit
7240
8.5.19 15:54
@09Veronika09 píše:
Já bych neřešila lidi okolo a zařídila se tak, abych žila spokojeně. Pokud ti tohle nevyhovuje tak to zkus nějak jinak, malá změna, cokoliv…jo, jsou lidi co můžou mít nohy nahoře, nic nedělat, ale mě takoví lidé nezajímají, nezávidim jim, neřeším jejich životy, řeším ten svůj, abych v něm byla spokojená.

Rozumim, mas pravdu. Ja si proste pripadam jako blbka, ktera chodi do prace, kdyz by „nemusela“, kamos na mne kouka jako na blazna.. Ja zase nechapu jeho, copak jemu je jedno, ze nebude mit nic usetreno, jednou bude potrebovat penize, co si pak pocne? :zed: :zed:
Nebo ma mozna spravny pristup - neresi, zije pritomnosti - proste nevim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
8.5.19 15:55

@Verun83 Polovicni jakoze 4 hodiny? A usetris tak nebo to mas akorat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1079
8.5.19 15:59

Nechapu, proc se koukas na ostatni. kazdej at si zije, jak mu vyhovuje ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
8.5.19 15:59

Tak si dej nějaký rozumný limit, který si došetříš, záleží kolik ted máš a pak si úvazek zkrať. Zas děti máš malý jen jednou, šetřit jak šílená můžeš až o tebe v pubertě nebudou mít zájem. Je blbost žít bez rezervy, zas je důležitý se z toho nepos*at. Dětství mých dětí je mi přednější než našetřený prachy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
8.5.19 16:00
@Kaci89 píše:
Nechapu, proc se koukas na ostatni. kazdej at si zije, jak mu vyhovuje ne?

Protoze nad tim premyslim a delam si poradek v hlave.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
8.5.19 16:01
@rejžička píše:
@Verun83 Polovicni jakoze 4 hodiny? A usetris tak nebo to mas akorat?

Na tom nesejde. Ja mam manzela. Takze nejsem ve stejne situaci.
Ale uprimne, pokud te nici tohle tempo, tak zvolni. Uber par hodin, tak abys v mesici vysla. Chapu, ze penize jsou potreba, taky mam rada rezervu na ucte. Ale co dcera?
Musis prehodnotit priority.

• Citovat
  • Upravit
41949
8.5.19 16:04

A je nutné pracovat i o sobotách? Bez toho by jsi to nezvládla? Nebylo by lepší mít volný víkend pro sebe a dceru?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9489
8.5.19 16:09

No, upřímně, nechápu lidi jako ty a jsem ve stresu, jenom to čtu. Vezmi si to z pohledu té holky-co si bude pamatovat z dětství? Uhonenou matku, která s ní netravila žádný čas protože měla pocit, že musí spořit a šetřit. K čemu je to dobrý? Na tohle bude dost času, až bude holka velká a nebude potřebovat mámu, aby s ní byla a prožívala s ní její dětství. A kde je, když ty jsi pořád v práci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
09Veronika09
8.5.19 16:13

@rejžička Já jsem taky žila a žiji tak, abych každý měsíc něco málo ušetřila. Ale plný úvazek jsem také neměla a celé odpoledne jsem mohla trávit s dcerou. Tak leda změnit práci, nevím, co máte vystudované. Mě ten tříčtvrteční úvazek stačil vždycky. Ale jsem zvyklá žít skromně.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová