Volno nebo úspory?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7240
8.5.19 16:39

@Slečna Ferka Dekuju moc. :hug: :kytka: Snazim se prave vymyslet to neco mezi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
8.5.19 16:43
@Anonymní píše:
Já jsem hned po VŠ nastoupila na poloviční úvazek a měnit to nehodlám… peníze mi stačí a nevím, proč bych měla veškerý volný čas trávit v práci. až budu živit potomky, napracuju se dost… když se teď zeptám svých rodičů, tak by to prý taky udělali jinak. honit se za penězi… v tom nevidím smysl. úspory mám pořád stejné, neubývají ani se nenavyšují. poloviční úvazek mi prostě stačí, jsem nenáročná.
pokud ale s penězi nevyjdeš, tak asi jinou možnost nemáš, ne? ti chlapi, o kterých mluvíš, asi nemají děti…?

Nemaji, kluci kolem 30ti.. Proste jen nechapu ten jejich pristup, asi je jina doba nebo nevim. :nevim:
Rodice by to udelali jinak, to chapu, jenze kdyz to vezmu podle mych - sice se honili za penezi, ale bydli ve svem, maji uspory.. Nehonit se za penezi, bydleli by treba v najmu a tak tak vysli z duchodu. :? :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
8.5.19 16:49

@Jana206 Zklamu te, ale nezavidim. Z meho pohledu zneuzivaji stat, ziji radeji ze socialky nez jit treba prave tu sobotu do prace, nechaji se zivit. Je to proti me hrdosti, vychove. Tim rozhodne nerikam, ze to mam nastavene spravne!
Treba kolegyne ma 2 kluky, tusim 12 a 14, sobotu nesla ani jednou, jen se smeje, ze by dostala min na davkach, tak proc by chodila. Kluci uz hlidat nepotrebuji, spis jsou radi, ze naji doma klid. :) U mensich deti chapu, ze s nimi chce byt maminka doma, jasne. To jen pro vysvetleni, je to samozrejme pripad od pripadu, nekoho socialka zachranuje, ale v nekterych pripadech to proste beru jako zneuzivani. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76904
8.5.19 16:52

@rejžička ty jo, já neznám žádné kluky, co by dělali na poloviční úvazek, já vlastně neznám nikoho, kdo dělá na poloviční úvazek, možná to bude tím, že tady na Moravě zas tak velké platy nejsou
znám teda plno kluků no věkem chlapů, kteří chodí do práce na plný úvazek, bydlí u maminky, rodičů, po práci hospoda, víkend sportování nebo výlety - jsou to „kluci“ třeba 40tiletí, to taky moc nepobírám
no ale to ti nepomůže, a co kdyby sis snížila úvazek o hodinu, peněz budeš mít trochu míň a času trochu víc, a když dceři nevadí, že je s tebou v práci v sobotu, tak bych to zas tak neřešila a do práce šla,
ale já jsem člověk, který pracuje na mateřské od 9 měsíců dítěte různými formami, teď je malá v miniškolce a já pracuji 4 dny v týdnu po 7,5 hodinách, nedokázala bych trčet doma a sosat dávky, já takovými lidmi pohrdám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
8.5.19 16:59

@stinga Mam stejny nazor. Jsem z mensiho mesta, do prace se chodilo automaticky na tech 8 hodin, jinak to ani neznam, clovek byl stastny, ze praci ma a vazil si ji mega moc.
Uz bydlim par let jinde, prace je tu dost, spousta lidi spokojene na socce, mladi kluci se snazi idealne nemuset delat vubec - asi jsem natrefila zrovnana divne okoli (mysleno ve vtipu :D ), ale proste to tady nechapu. :roll: 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
8.5.19 17:04

Jinak u nas jen o hodinu uvazek snizit nejde, bud 4 nebo 8 hodin. Delam tu pres 3 roky, spokojenost, i proto je to nelehke rozhodovani, jit jinam. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.5.19 17:29
@rejžička píše:
Nemaji, kluci kolem 30ti.. Proste jen nechapu ten jejich pristup, asi je jina doba nebo nevim. :nevim:
Rodice by to udelali jinak, to chapu, jenze kdyz to vezmu podle mych - sice se honili za penezi, ale bydli ve svem, maji uspory.. Nehonit se za penezi, bydleli by treba v najmu a tak tak vysli z duchodu. :? :nevim: :nevim:

No za sebe ti můžu říct, že ani model honění za penězi mně nepřijde super. Nám s manželem je +-35 a tenhle model si přinesl z rodiny. A neustále se kolem toho motáme. Protože není jeden kloudný víkend, který by netrávil někde s tím, že vydělává peníze a šetří na horší časy. Přitom oba máme dobře placenou práci a já na RD dost našetřeno a ještě si přivydělávám. Hypotéku nemáme a v pohodě ušetříme i ze základu, který donese.

Takže já jsem s dítkem doma a on místo chvíle odpočinku o víkendu někde maká a maká. A u tchánovců je ten hrdina a já ta, která má moc velké nároky, když chce, aby volný čas trávil s rodinou a nebo alespoň prací na domě a ve svém. Prostě všeho s mírou.

• Citovat
  • Upravit
lucenka
8.5.19 17:33
@rejžička píše:
Rodice by to udelali jinak, to chapu, jenze kdyz to vezmu podle mych - sice se honili za penezi, ale bydli ve svem, maji uspory.. Nehonit se za penezi, bydleli by treba v najmu a tak tak vysli z duchodu. :? :nevim: :nevim:

Jenže za těmi úsporami se můžeš honit, až bude dcera starší. Teď by pro ní bylo3 přínosnější, kdybyste sobotu trávily spolu na hřišti, v lese, na procházce, v divadle a ne dřepěním každou sobotu u pohádek v počítači nebo televizi.

• Citovat
  • Upravit
24993
8.5.19 17:34
@Anonymní píše:
No za sebe ti můžu říct, že ani model honění za penězi mně nepřijde super. Nám s manželem je +-35 a tenhle model si přinesl z rodiny. A neustále se kolem toho motáme. Protože není jeden kloudný víkend, který by netrávil někde s tím, že vydělává peníze a šetří na horší časy. Přitom oba máme dobře placenou práci a já na RD dost našetřeno a ještě si přivydělávám. Hypotéku nemáme a v pohodě ušetříme i ze základu, který donese.Takže já jsem s dítkem doma a on místo chvíle odpočinku o víkendu někde maká a maká. A u tchánovců je ten hrdina a já ta, která má moc velké nároky, když chce, aby volný čas trávil s rodinou a nebo alespoň prací na domě a ve svém. Prostě všeho s mírou.

to je strašný :,( my máme naštěstí s manželem názor stejný, žádnou honbu za penězi nepodnikáme, on si bere i neplacené volno, semtam jde v sobotu, aby si naddělal volno. dokonce ted premyslime, že s nami bude na matřské doma. Mateřská bude na jeho smlouvu a je téměř ve výši platu, takže něco málo bysme na tom „tratili“ zas ten čas, který budeme mít všichni 3 spolu je k nezaplacení…ja na ppm narok nemam, jsem student s dpp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.5.19 17:35
@rejžička píše:
@Jana206 Zklamu te, ale nezavidim. Z meho pohledu zneuzivaji stat, ziji radeji ze socialky nez jit treba prave tu sobotu do prace, nechaji se zivit. Je to proti me hrdosti, vychove. Tim rozhodne nerikam, ze to mam nastavene spravne!
Treba kolegyne ma 2 kluky, tusim 12 a 14, sobotu nesla ani jednou, jen se smeje, ze by dostala min na davkach, tak proc by chodila. Kluci uz hlidat nepotrebuji, spis jsou radi, ze naji doma klid. :) U mensich deti chapu, ze s nimi chce byt maminka doma, jasne. To jen pro vysvetleni, je to samozrejme pripad od pripadu, nekoho socialka zachranuje, ale v nekterych pripadech to proste beru jako zneuzivani. :nevim:

Pokud jim to vyjde lépe, tak proč ne? To zase ty se snažíš za každou cenu být hrdá, ale co z toho máš ty i dcera? Ty jedině z toho budeš mít později zdravotní potíže z toho stresu a nedostatku volného času. To budeš potom dceři vysvětlovat, že jsi byla hrdá o něco požádat, tudíž ona musela trávit čas v práci? Kolegyně (samoživitelka), říkala, že co přešla na plný úvazek (šéfová jí přemluvila), že je na tom bita, pracuje více a peněz má prý míň. Úvazek bych si o něco málo zkrátila a čas trávila s dcerou. Na dělání úspor budeš mít ještě času dost. Pro nás stejně ani důchody nebudou. Až bude dcera větší a bude mít svoje zájmy, tak si zase úvazek navýšíš.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.5.19 17:36
@lucenka píše:
Jenže za těmi úsporami se můžeš honit, až bude dcera starší. Teď by pro ní bylo3 přínosnější, kdybyste sobotu trávily spolu na hřišti, v lese, na procházce, v divadle a ne dřepěním každou sobotu u pohádek v počítači nebo televizi.

ASi tak, jakjsem psala výše. MAnžel se taky honí, a fakt to není žádná výhra. Pak už ho prcek tolik potřebovat nebude (myšleno jeho čas)

• Citovat
  • Upravit
7240
8.5.19 17:38

@lucenka Mas pravdu, musim to nejak vymyslet a pak to zmenit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1943
8.5.19 17:39
@pohledzdruhestrany píše:
Jediná pravda neexistuje, jde o to, co každýmu vyhovuje, když budeš mít „pohodičku“ zas budeš ve stresu, že nemáš finanční polštář pro případ nouzemožná budeš ten typ, co je ve stresu v každý situaci, vždycky si vymyslí důvod proč být trochu streslej

Ha haa. To jsem já. Taky furt v praci, protoze jsou vecne nejake necekane, nepravidelne vydaje. Neumim zit s tim, ze si budu valet sunky, pak na neco nebudu mit penize a stejne budu ve stresu tak ci tak. :mrgreen: Ja si duvod ke stresu vzdycky najdu, furt premyslim a pak byvam pekne protivna. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.5.19 17:41

@rejžička : jenže to je o prioritách. mě by nevadilo žít v nájmu třeba… samozřejmě, je rozdíl žít od výplaty k výplatě, to jo, ale zase nemusím mít bazén na zahradě a já nevím co všechno. moje rodiče většinu peněz utratili za věci, který já považuji za nedůležitý - drahý jídlo, oblečení, motorka, domeček na zahradě, fasáda, sedačka, vana s bublinkama, dvě auta… to jsou pro mě prostě věci, který ke spokojenýmu životu nepotřebuju…

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
8.5.19 17:52
@renap píše:
No, upřímně, nechápu lidi jako ty a jsem ve stresu, jenom to čtu. Vezmi si to z pohledu té holky-co si bude pamatovat z dětství? Uhonenou matku, která s ní netravila žádný čas protože měla pocit, že musí spořit a šetřit. K čemu je to dobrý? Na tohle bude dost času, až bude holka velká a nebude potřebovat mámu, aby s ní byla a prožívala s ní její dětství. A kde je, když ty jsi pořád v práci?
:potlesk: :palec: :think:

Presne tohle mne napadlo - co si chudak ta mala holka bude z detstvi pamatovat?
Vystreslou uhonenou matku, co je vikendy v praci, aby mela usetrenych par desitek nebo set tisic na uctu s dvouprocentnim urokem?! :pocitac: :zed:

Tohle muzes mila zakladatelko delat az bude mlada v puberte a cas bude travit radeji s kamarady nez s tebou, tak muzes byt v praci a vydelanym ji prilepsit na studia nebo na paradu nebo setrt a jet spolu k mori…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová