VOŠ Pedagogická a sociální - uplatnění

Napsat příspěvek
Velikost písma:
85
1.4.14 09:45

@teckaa
Když máte vysokoškolské vzdělání v tomto oboru, nemáte možnost růst výš? Třeba na ředitelku školky? Působí ve školce také nějaká ekonomka nebo účetní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teckaa
1.4.14 09:53

@miguelka87 ano ano, ta moznost rustu tu je.je potreba mit k tomu alespon kurz Rizeni MS, coz je trochu ekonomiky. treba ja splnuji vsechny pozadavky, ale jsem prilis mlada-30.to mi rekly vsechny ucitelky i reditelka, pry jsou potreba zkusenosti…nevim, zda o to vubec stojim, bo cokoli se stane ve skolce, je na hlavu reditelky. cokoli-uraz ditete, nedostatek financi na platy…ale to je vsude…
ucetni ve skolce neni, veskere ucetnicke veci pripravuje hospodarka pro ucetni, ktera ma na starosti vetsinou vice skol ve meste…

• Citovat
  • Upravit
5631
1.4.14 10:14

@teckaa Jak to tady čtu, řekla bych, že máš opravdu na čase změnit obor. ;) Když člověk s takovou rezignací chodí „mezi papíry“, přežije (on i lejstra), ale mezi děti… :? :nevim: Mluvíš, jako po třiceti letech praxe.
Tohle by prostě neměla být jen práce.

Vždycky mne bavilo hlídat děti, vymýšlet jim aktivity, pořádat tábory… Ale vím, že bych nemohla dělat učitelku v MŠ (kolikrát se mne tchýně už ptala, proč jsem nešla studovat tento obor nebo něco podobného a obkoukávala, co zrovna doma děláme) - jo, dva týdny klidně, ale pořád… :zed:
(Podotýkám, že i přes to pracuji denně s lidmi, s ředitelkou MŠ mám dobrý vztah. A zrovna ta naše ani není absolventka VŠ.)

Máme předškoláka a mezi učitelkami vidím obrovský rozdíl, je vidět, která to bere jako „poslání“ - nemá problém kdykoli kterékoli dítko utěšit a pomazlit (ani nemusí být z její třídy), zároveň si umí sjednat autoritu (navíc vtipnou formou) - taková učitelka je pro mrňata hotový poklad.

Takže, holky, které to chcete zkusit a třeba pak zjistíte, že to přece jen není vaše poslání, směle do toho. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teckaa
1.4.14 10:25

@Alichi presne jak pises. vim, ze potrebuji jit zcela mmo obor. ted to ale neresim, za chvili budu rodit.
ono nejhorsi je preckat tech 10mesicu v kuse, kdy denne chodis mezi deti, treba s prichodem jara se jejich nalady dost meni, jsou zivejsi, v kvetnu se uz kazda modlime, aby byl konec cervna, bo deti jsou k neudrzeni, nejak citi to leto..
za ta leta vidim spise negativa, nejvice mi vadi ta neucta rodicu k ucitelce, na konci roku neprinesou kytku natoz aby podekovaly..

nechci nikoho odradit, bohuzel se nepridala zadna dalsi ma kolegyne z oboru, ktera toto povolani vnima jako poslani. i kdyz za 10let ve skolstvi jsem vystridala dve predskolni zarizeni jsem za celou dobu potkala snad jednu kolegyni, ktera toto ma jako poslani. ostatni uz take lety vystrizlively…

• Citovat
  • Upravit
609
1.4.14 11:02

Myslím, že riziko vyhoření je všude, kde je přímý kontakt s lidmi, podívejte na doktory, natož s dětmi, já mám sice VŠ, docela dobrou, ale vim, že ten obor dělat nechci, byla chyba už dělat tu školu, ale to nezměním, sem mě to táhne, tak to chci zkusit, nejdřív se na tu školu musím dostat a uvidím, jak to půjde..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
609
1.4.14 11:06

Sondoval jste někdo, jaká je poptávka v praze/mimo prahu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teckaa
1.4.14 11:18

@terry2 taky jsem mela jit tenkrat na jiny obor. byla blbost studovat dalkove VS toho sameho oboru, ktery jsem jiz mela vystudovan na SS. v podstate jsem si VS ani nerozsirila obor, pouze zvysila kvalifikaci. rada bycch nekami mimo skolstvi, ale sance je minimalni, bo s redskolni pedagogikou v nejake firme neuspeji, chybi mi ekonomika, cokoli technickeho…obory, ktere jsou zadanejsi nez nejaka pedagogika.
navic mi prijde, ze ve skolce clovek nejakym zvlastnim zpusobem zakrni. sama na sobe to pocituji… :,(

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze