Jak psát diplomovou práci

536
24.3.14 17:20

Jak psát diplomovou práci

Dobrý den, jsem studentka předposledního ročníku vysoké školy. Měla bych začít psát svou diplomovou práci. Všichni učitelé nás ale straší tím, že nesmíme bez citací používat myšlenky autorů z knížek. Jak mám tedy práci psát, abych za každou větou neměla citaci, ze které knihy jsem danou věc vzala? Může mi, prosím, někdo poradit, jak psal svou práci? Jak začít? Moc děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16986
24.3.14 17:24

@efis a jak jsi psala BP?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
24.3.14 17:25
  • Citovat
  • Upravit
1512
24.3.14 17:26

@efis To jste nepsali za celé studium žádné semestrální práce? Ten postup je úplně stejný. To se divím, že ve čtvrťáku na VŠ ještě nevíš, jak takovou práci napsat 8o

Když chceš používat cizí myšlenky, tak je prostě cituj. Vždyť to nevadí, že budeš mít na stránce deset citací nebo odkazů na zdroj, hlavní je to neopsat bez uvedení zdroje a mít míru v tom vypisování. Opsat stránku z knížky a nakonec dát odkaz na zdroj ti asi taky obvykle neprojde:)

Myslím, že jsem kdysi viděla i nějakou knížku „Jak psát diplomovou práci“, tak zkus pohledat v knihovně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
536
24.3.14 17:32

Bakalářku jsme neměli, ukončujeme rovnou diplomkou. Jasně, pár seminárek jsme psali, ale nikdo to moc neřešil jestli tam jsou nějaké citace dobře nebo špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
24.3.14 17:34

@efis tak si projdi nejake diplomky z vase skoly, abys mela predstavu, co u vas nechaji projit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
536
24.3.14 17:36

@Jitka1976 děkuju za tip :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1512
24.3.14 17:36

@efis co se týká správnosti citací, tak jsem používala http://generator.citace.com/ Tam jsem vyplnila všechny povinný pole a to jsem dávala jako citace nebo zdroje.

Ty odkazy co dávala @Jitka1976 jsou fajn, když si to nastuduješ, tak tu práci určitě špatně nenapíšeš.

Držím palce, ať se ti to povede :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
24.3.14 17:37
@Luminel píše:
@efis To jste nepsali za celé studium žádné semestrální práce? Ten postup je úplně stejný. To se divím, že ve čtvrťáku na VŠ ještě nevíš, jak takovou práci napsat 8o

Když chceš používat cizí myšlenky, tak je prostě cituj. Vždyť to nevadí, že budeš mít na stránce deset citací nebo odkazů na zdroj, hlavní je to neopsat bez uvedení zdroje a mít míru v tom vypisování. Opsat stránku z knížky a nakonec dát odkaz na zdroj ti asi taky obvykle neprojde:)

Myslím, že jsem kdysi viděla i nějakou knížku „Jak psát diplomovou práci“, tak zkus pohledat v knihovně.

Přesně tohle taky nechápu. Jako já ted budu končit teprv bc, ale za ty tři roky jsem musela napsat mraky seminárek, který musely mít VEŠKERÉ NÁLEŽITOSTI (snad kromě poděkování), včetně obsahu, citací, úpravy, kvůli jakékoliv prkotině to smetli a smůla, nemůžeš ke zkoušce, takže opakování předmětu, jako fakt masakr. Pak mě dojme když někdo píše takovou práci poprvé rovnou diplomku po pěti letech studia 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
24.3.14 17:38

@efis a to musíš psát jenom myšlenky autorů z knížek? Nejde to nějak obejít Já psala vždy citaci za odstavec nebo kapitolu, protože jsem vždy pracovala z jedním zdrojem - RVP ZV, různé studie. Případně způsobem: jak uvádí xxx ve svém díle xyz a shrnula jsem myšlenku. Ale asi záleží na tématu, mně to prošlo :nevim: DP jsem odevzdávala a obhajovala letos v únoru. Pak jsem měla asi tak 80 stránek jen svého výzkumu, tak to byla pohoda.
Zkus se taky podívat do nějaké „cizí“ diplomky, já si prolítla pro inspiraci manželovu. Hlavně se neboj, když to bude špatně, tak máš vedoucího a ten většinou poradí, pomůže a řekne, co je špatně.

@AniNevim taky jsem nepsala bakalářku, některé obory jsou pořád rovnou magisterské.

@Luminel u nás to u seminárek třeba nikdo neřešil. Hlavně my měli seminárky jako přípravy na vyučování, takže vlastní nápady a jen jsme na konec dávali seznam literatury. Nikdo neřešil citace, protože se tam vlastně ani nic necitovalo…

• Citovat
  • Upravit
3157
24.3.14 17:38
@Jitka1976 píše:
http://www.jakpsatdiplomoveprace.cz/
http://www.thunova.cz/…vou-praci-i/
http://fph.vse.cz/att/dp.pdf
tohle mi tenkrát pomohlo…

Díky za odkazy super - ukládám si :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
24.3.14 17:39

@marmelada78 my na technicke fakulte az do BP nikdy nemuseli mit v seminarkach vsechny nalezitosti kvalifikacnich praci :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
24.3.14 17:45
@AniNevim píše:
@marmelada78 my na technicke fakulte az do BP nikdy nemuseli mit v seminarkach vsechny nalezitosti kvalifikacnich praci :nevim:

No já vím, evidentně nejste jediní :lol: Ale prostě mi to přijde divný přístup od vyučujících :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
536
24.3.14 17:48

Všem moc děkuju za rady a tipy :)

@marmelada78 Tak teď už víš, že ne na všech vysokých školách to funguje tak, jako na tvé a příště, až si zase někdo na konci studia nebude vědět rady a bude se ptát jak na to, nebudeš se tolik divit. Každopádně buď ráda, budeš mít ulehčenou práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
24.3.14 17:50

Taky jsme nikdy nepsali seminární práce na takové „úrovni“ jako je diplomka. Já měla štěstí, že mi vedoucí práce poslal jednu podobnou práci jako příklad. Ve tvém případě bych zkusila sehnat nějaké takové práce, třeba v knihovně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze