Jak psát diplomovou práci

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4.3.17 09:11
@Devuska píše:
@moncici123 Jak se skola zachova v pripade neobhajeni DP by melo byt uvedeno ve studijnim radu, stejne tak pozadavky na zaverecnou praci.

Dekuji za odpoved. Pozadavky tam jsou, ale nenasla jsem, co se stane, kdyz prace ani od jednoho (vedouci, oponent) nebude doporucena k obhajobe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
4.3.17 09:17

Pokud odevzdáš práci, která je hodnocená F/F tak jí neobhájíš a budeš jí muset stejně předělat. Uděláš jen zkoušku z předmětů a DP ne.
Není lepší se domluvit na změně tématu a ještě chvíli počkat a jít třeba za rok s DP, kterou bez problému obhájíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
4.3.17 09:18
@moncici123 píše:
Mam asi 60 stranek - teoreticke kapitoly. Mozna i vic, hodne jsem i vynechavala :) Jinak mi uz nepovoli prerusit. Ani jine tema, to by muselo protit schalenim a to je dlouha doba. Vedouci prace mi naznacila, ze neveri, ze to stihnu, takze ji nemam otravovat. Ma dost jinych studentu. Potrebuji prave nejak jinak ziskat cas. A odevzdat i necelou praci me napadlo jako jedine.

To už je dost, to je škoda zahodit, a když to neodevzdáš tak co? :think: U nás si to pak prostě můžeš zapsat znovu :nevim: Já to tak měla plánované na prosinec a protože mi říjen děti promarodily, nestíhala jsem a budu odevzdávat teď v dubnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
206
4.3.17 09:21

Jaké máš téma? Co potřebuješ za data? Stává se, že někdo za data stejně sbírá, třeba ze zákona nebo ze se mu to na něco hodí. Pak to jen zpracujes. Takhle obecně ti neporadím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
662
4.3.17 09:27

@moncici123 U nas se to pak presouvalo na druhy termin statnic s opravakama, ale nemohli jit ani na ustni. Proste cele na druhy pokus. Kamaradka mela tedka podobny problem, nestihla dopsat praktickou cast, k obhajobe ji pustili, neobhajila a prodlouzila o to maximum, ktere jde. Ale ktere ty uz mas asi vybrane cele jak chapu…
Jestli mas nejaky dotazniky, tak jejich vyhodnoceni se prece bere jako prakticka cast. Pokud to udelas kvalitne, tak by s tim nemel byt problem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
4.3.17 09:35
@moncici123 píše:
Presto, kdyz praci odevzdam, pusti me ke statnicim i s hodnocenim F/F? Je moznost dostat opravny cas/termin na opravu diplomky? Nebo je toto hodnoceni pro studium konecna? Cetla jsem, ze s hodnocenim E/F ke statnicim clovek muze. Ale to ja mit asi nebudu. Prerusit uz nemuzu, vybrala jsem vsechen cas. Moc dekuji za odpovedi!

Ano, můžeš odevzdat prázdný desky posudky budeš mít F/F, můžeš jít ke státnicím, i se rovnou vzdát obhojoby, přijmout hodnocení F (ono stejně když není co obhajovat…).

Nicméně to může být závislé na škole/fakultě/katedře. Proč se neptáš tam? Určitě tam bude nějaký postup v takové situaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.3.17 09:41
@zvidavajanca píše:
Ano, můžeš odevzdat prázdný desky posudky budeš mít F/F, můžeš jít ke státnicím, i se rovnou vzdát obhojoby, přijmout hodnocení F (ono stejně když není co obhajovat…).Nicméně to může být závislé na škole/fakultě/katedře. Proč se neptáš tam? Určitě tam bude nějaký postup v takové situaci.

Protoze mam porad jeste dva tydny a nevzdavam to :) A touhle otazkou nechci uz uplne nastvat svoji vedouci (a cast zkousejici komise). Uz tak je na me velmi neprijemna. A dekuji za odpoved!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
4.3.17 09:50
@moncici123 píše:
Protoze mam porad jeste dva tydny a nevzdavam to :) A touhle otazkou nechci uz uplne nastvat svoji vedouci (a cast zkousejici komise). Uz tak je na me velmi neprijemna. A dekuji za odpoved!

Tak zkus sehnat ta data jinak. Čeho se to má týkat? Ono nediv se, ale podmínky se jistě nezměnily ze dne na den, takže je jasné, že jsou nepříjemní, pokud ses na to vybodla a teď to sháníš na poslední chvíli :nevim: Jak tu někdo psal, zkusila bych nějaké dotazníky apod. Ale pokud nevíme, čeho se to týká, je těžké radit, no. Že to nevzdáváš je jedině dobře, to je polovinou úspěchu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5170
4.3.17 09:59

@moncici123
Ahoj, nevím, na jaké seš škole, ani co máš za téma nebo vůbec obor, ale je super, že to nevzdáváš. :palec: Za 2 týdny se při troše dobré vůle dá napsat celá diplomka (mám takovou kamarádku, která to zvládla :mrgreen: ). Určitě to zkus aspoň nějak dopracovat, udělej tam aspoň nějaký pokus o výzkum a jeho vyhodnocení a odevzdej to. I kdybys práci neobhájila či jsi dostala F/F, tak si myslím, že můžeš jít ke státnicím a měli by ti podle mého vrátit práci k přepracování a teoreticky i druhou šanci na obhajobu práce, i když máš už přerušení vybrané. :think: Ale nevím, na tohle bych se třeba optala na studijním, pokud se nechceš ptát vedoucího práce. Jinak pokud to tak je a opravdu jsi nechala práci a komunikaci na poslední chvíli, pak se nediv, že je vedoucí práce naštvaná. :roll: A jinak přeju hodně štěstí! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
286
4.3.17 10:21

U nás na fakultě byl proděkan pro studijní záležitosti a s tím se řešily všechny otázky týkající se studia. Co nevěděli na studijním, tak odkazovali na něj. Navíc, když něco řekl, tak to tak pak bylo, ptž to pak připravoval k podpisu děkanovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
612
4.3.17 10:31
@tetaagáta píše:
Přečti si to po sobě a hledej hrubku. Díky tomu bys mohla vyletět.

u teba su asi hrubky vrchol vzdelanosti. Vysoka skola je troska vyssi level aby riesili take prizemnosti. Tym nechcem povedat, ze forma nie je dolezita.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
4.3.17 10:38
@moncici123 píše:

Tak se zeptej na studijním oddělení. Ti určitě z komise nebudou. :think:

Jedině ve škole získáš ty správné a pravdivé informace a ne jen informace o tom, jak to měla která z emimina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
832
4.3.17 11:29

Pokud máš většinu práce dobrou, tak si myslím, že i s odflaknutym výzkumem který bys udělala na rychlo by to na E vyjít mohlo…Takže to zkus :-) kamarádka napsala diplomku celou behem měsíce, posudky i obhajoba všechno za E. Ty máš 14 dní, ale taky už většinu napsanou. A výzkumy v Německu by se daly zařídit i po internetu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
4.3.17 11:54
@Gita17 píše:
Vysoka skola je troska vyssi level aby riesili take prizemnosti.

No právě, pravopis má mít dávno zvládnutý, to je ten nižší level.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
4.3.17 12:02
@Gita17 píše:
u teba su asi hrubky vrchol vzdelanosti. Vysoka skola je troska vyssi level aby riesili take prizemnosti. Tym nechcem povedat, ze forma nie je dolezita.
Člověk skutečně moudrý a vzdělaný je schopen a ochoten přijmout chybu a poučit se z ní. Jenom hlupák a ignorant reaguje arogantně a uraženě. Každý vysokoškolsky vzdělaný člověk by měl být schopen používat spisovný jazyk a neměl by chybovat ve slovech, která se učí žáci základní školy. To poukázání na hrubku mělo být pro zakladatelku varováním, aby si na ně dala pozor, a ona to přijala. Proč reaguješ ty, to nechápu. Zřejmě další z armády těch, kteří jsou na neschopnost psát bez chyb hrdí a neumějí přijmout ani oprávněnou kritiku. Jestliže vysokoškolák neumí vyřešit takovou přízemnost, jako je shoda podmětu s přísudkem, na vysoké škole nemá co dělat.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze