Jak psát diplomovou práci

Napsat příspěvek
Velikost písma:
120
12.5.14 17:15

Edit: reakce na původní dotaz, nyní zcela mimo mísu ;-)

Příspěvek upraven 12.05.14 v 17:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
12.5.14 17:18

@květ_bezu to asi neni pro me, ze ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
12.5.14 17:29

@AniNevim tyjo, omlovám se, mobil mi nesdělil, že jde o obnovené téma, tak jsem za trubku :-) a co udělat seznam literatury číselný, dle pořadí, kdy se zdroj objevil prvně v textu? Odpadnou pak starosti se zdroji bez autora a s dělením zdrojů dle jejich typů. Většina článku se kterými pracuji jede seznam literatury takto číselně. Stejně jako 99% praci na katedře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
12.5.14 17:34

@květ_bezu dekuji moc. Cislovany bude, ale k tomu poradi uz jsem psala, ze u BP jsem na posledni chvili predelavala (uz nevim, na zaklade jake indicie)… Mam tam i knihy, ktere jsem k tomu prostudovala, ale neodkazuji na ne, to uz by byl problem zaradit :think:
Udelam to s oddily, ktere nebudou popsane :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
12.5.14 17:38

@AniNevim Chápu to správně, že máš sezam Literatury pouze na konci, nikoliv na každé stránce? A uvnitř textu cituješ buď pomocí čísla v hranaté závorce, např. [147] nebo pomocí kulaté závorky se jménem autora a datem vydání publikace, např. (Vohlídal, 2011)?

A ten seznam literatury máš mít jen jeden, bez dělení na Monografie, Internetové zdroje atd.? Prostě jednolitý seznam? Pak bych to udělala podle abecedy od začátku až do konce, bez žádných meziodstavců. A tam kde není jméno autora, resp. poznat kdo je odpovědná osoba, tak tam to udělat co nejsrozumitelněji, aby to ještě odpovídalo normě a přitom to nebyl úplný galimatiáš.

Jinak jako první pomoc, kromě fakultních doporučení, která nebyla vždy jednotná, jsem používala tyto webové stránky: http://www.boldis.cz/…/citace.html

A shrnula bych to tak, že nakonec se z toho až tak nestřílelo, k formální úpravě citací neměl nikdo nejmenší připomínku (a to přitom jsem to určitě neměla vždy a všude bez chybičky).

Ukázky některých mých citací:

103. Národní program rozvoje vzdělávání v České republice: Bílá kniha. Praha: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, 2001. 98 s. ISBN 80-211-0372-8.

143. UK Commission for Employment and Skills. National Occupational Standards (NOS) [online]. 2012 [cit. 2012-05-29]. Dostupné na:.

147. USF. Výroční zpráva za rok 2011 [online]. 2012 [cit. 2012-11-19]. Dostupné na:

Edit: koukám, že mi to smazalo URL odkazy na internetové stránky (text za „Dostupné na:“), ale pro představu je to snad pochopitelné.

Příspěvek upraven 12.05.14 v 17:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
12.5.14 17:41

@AniNevim tak pokud tam budou i pouze prostudované a nepoužité knihy tak by do seznamu rýpal snad jen blázen :-D ty oddíly určitě projdou, zvlášť, když nejsou jasně určená pravidla. Už takhle to zní velmi pečlivě, u nás to jsou kolikrát takové hrůzy s pár zdroji, že nechápu, jak to někdo může odevzdat. Tak přeji brzký finiš a hladkou obhajobu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
12.5.14 17:49

@Wiolla dekuji moc, uzasna. Pochopila jsi to vse naprosto spravne i z meho sileneho podpisu - hranata zavorka, seznam na konci, bez meziodstavcu. Diky moc za radu, jdu na to! :* :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
12.5.14 17:51

@květ_bezu dekuji moc. Nj, ja jsem uchylny blazen na svobode. Nesmi tam byt tecka navic - nespala bych :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
21.5.14 20:48

@Wiolla jeste jednou moc dekuji za radu, DP odevzdana, zapoctena, ten se jen dopotit s prezentaci a ucenim :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
22.5.14 08:02

@AniNevim Neni zac. Preji priznive posudky a privetivou komisi pri obhajobe. ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
22.5.14 09:27
@Wiolla píše:
@AniNevim Neni zac. Preji priznive posudky a privetivou komisi pri obhajobe. ;-)

diky moc, rozhodne budu potrebovat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
22.5.14 09:31

@AniNevim Hlavne si pamatuj, ze at uz je v posudku cokoliv, tak nejdulezitejsi je, zda praci doporuci ci nedoporuci k obhajobe. A i kdyz 1 treba nedoporuci, tak porad pred komisi jdes a muzes to dat. Tak se drz..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
22.5.14 09:34

@Wiolla o oponenturu strach nemam, myslim, ze to bude OK. Vedouci by byl sam proti sobe, ze? Komise je rozhodujici a samozrejme i muj vykon :roll: U zkousek nejdriv obhajujeme praci a pak mame odbornou rozpravu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
22.5.14 22:26

@AniNevim No vedouci jo, ale co ti 2 oponenti? ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
23.5.14 09:54
@Wiolla píše:
@AniNevim No vedouci jo, ale co ti 2 oponenti? ;-)

ehm, my mame jednoho oponenta. Toho jsem si vybrala ja :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze