Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Jak zlikvidovat. První schránku jsme vystrikali a byly zpět.
@Janli píše:
Nepíchají, nejsou agresivní. Pokud ti vadí, tak hnízdo zlikviduj, otvory kudy vlétají zalep. Co jinýho chceš poradit?
Píchají, zkušenost na vlastní kůži. I to všude píšou, že jsou sice neutoční, ale píchají. Jen vyvracím to, že jsou neškodní.
@Mámou naskok píše:
Píchají, zkušenost na vlastní kůži. I to všude píšou, že jsou sice neutoční, ale píchají. Jen vyvracím to, že jsou neškodní.
Jo, taky me jeden bodnul, kdyz jsem mu zastourala tou pumpou primo v hnizde a byla od toho 20 cm. Ale je to zcela vyjimecne.
Vosíky mám doma taky, každý rok sídlí na terase v kvetoucím trubači, lítají mi kolem hlavy když s ním něco dělám. Jsou to bambelíni srandovní - nikdy mně neštípli, těším se na ně letos znovu.
My máme vosy v trubce, co vede ven od odsavače par nad sporákem, vždycky to bzučí, rezonuje…chvíli pustím odsavač, tak vidím, jak vylítaji, ale pak se vrátí..a taky kolem oken se nám ty vosy drží, bojím se přes den větrat, když nejsme doma, protože tam máme kocoura a to je lovec hmyzu…jsme v patře, tak nevím, jak na to, ve schránce je teda nemáme. ![]()
@Tardis píše:
My máme vosy v trubce, co vede ven od odsavače par nad sporákem, vždycky to bzučí, rezonuje…chvíli pustím odsavač, tak vidím, jak vylítaji, ale pak se vrátí..a taky kolem oken se nám ty vosy drží, bojím se přes den větrat, když nejsme doma, protože tam máme kocoura a to je lovec hmyzu…jsme v patře, tak nevím, jak na to, ve schránce je teda nemáme.
To je taky ale nemilé
Tak já teď budu zřejmě řešit sršně, zalíbilo se jim pod střešní taškou, tak uvidíme, jestli se nějak dohodneme
. S vosíky už sdílíme střechu několik let. Mám je ráda, protože neotravujou jako vosy, vůbec si nás nevšímají.
@Buba mara píše:
Tak já teď budu zřejmě řešit sršně, zalíbilo se jim pod střešní taškou, tak uvidíme, jestli se nějak dohodneme. S vosíky už sdílíme střechu několik let. Mám je ráda, protože neotravujou jako vosy, vůbec si nás nevšímají.
Srsni si vas taky nebudou vsimat.
@Lucie_Sx píše:
Srsni si vas taky nebudou vsimat.
To doufám, ale ty přelety nad hlavou mě trochu znervózňují. Jo, vím, nejsou agresivní, ale přece jenom takhle blízko je to divný pocit.
@Buba mara píše:
To doufám, ale ty přelety nad hlavou mě trochu znervózňují. Jo, vím, nejsou agresivní, ale přece jenom takhle blízko je to divný pocit.
Jojo, jsou to poradny tryskace.
My ted objevili vosi hnizdo v detskem domecku. Tak to letos holt bude no go zona.
@Lucie_Sx @Buba mara Já celou dobu žila v domnění, že sršni jsou extra nebezpeční. ![]()
Mě tedy pár sršňů honilo. A to jsem neutíkala hned, co jsem.ho spatřila. Babička měla na půdě asi nějaké divoké sršně. Honili každého.
@broskvová zmrzlina píše:
@Lucie_Sx @Buba mara Já celou dobu žila v domnění, že sršni jsou extra nebezpeční.
Nejsou. Kdyz ho neprimacknes nebo mu nejdes stourat do hnizda.
Oni jsou velmi inteligentni, moc dobre vedi, s kym v baraku bydli
.
Jinak samozrejme clovek hodne zpoceny, naparfemovany, to ma o neco tezsi, to bodavci „nemusi“.
Nepíchají, nejsou agresivní. Pokud ti vadí, tak hnízdo zlikviduj, otvory kudy vlétají zalep. Co jinýho chceš poradit?