Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, exot určitě nejsi, když vezu malou ve sporťáku tak ji mám také tak aby koukala na mě.Hlavně dědeček to na procházkách vyžaduje:-)V golfáčích je pak normálně otočená.Střídáme to a jí je to celkem šumák, hlavně že se veze:-)
Ahoj.Taky vozím převážně čelem k sobě a ani jsem nepřemýšlela nad tím, že je to něco exotického.....
Taky jsme tak jezdily. Podle nějaké studie je to i pro děti lepší, když na maminku vidí a můžou s ní komunikovat. Dcera hodně znakovala a pak i mluvila, takže u nás byla jízda čelem k sobě celkem nutnost
Navíc jsem byla ráda, že mám přehled, jestli nemá šejdrem čepici nebo se nedloube v nose ![]()
Taky jsem to tak dělala - viděla jsem, co se děje, jemu to nevadilo, a když fučelo, tak byl chráněný a nefoukalo mu přímo do obličeje. Nebo u silnice jsem měla strach, kdyby jel po směru, že může od auta odletět šutr a trefit ho do oka ![]()
Ve sporťáku člověk moc dětí čelem k mámě nevidím.
Já tak vozila starší a mladší zatím taky.
přece jen na ni vidím a moje tělo brání větru apod.
Mám přehazovací madlo,a le přehazuji jen vyjímečně, protože kočárek je hůř ovladatelný. Ale i kdyby byl dobře ovladatelný, tak preferuji dítě otočené k sobě.
Eliška bude mít 9.let, ale když jsme vozili, tak jedině čelem ke mě, jinak řvala, jak tygr, dokonce jsem kvůli tomu po dvou měs. jeden sporťák prodávala. Dokonce to tak i psychologové doporučují.
Ve sporťáku vozím čelem k sobě, v golfkách po směru jízdy.
Za exota určitě nejsi, v braáku máme další dvě maminy a ty taky vozí čelem k sobě ve sporťáku.
Nečetla jsem diskuzi. Ano, já jsem tak dceru vozila - schválně jsem sháněla sporťák s otočnou rukojetí v rozumné cenové kategorii - měli jsme Dema Step Easy, před tím hluboký kočárek(asi do 9 měsíců), kde seděla opřená o pevný polštář(sama se posadila v 7 měsících).
Někde jsem četla, že je to vhodnější pro komunikaci a kontakt s rodičem a některé děti nemají rády, když jsou čelem ven, protože se cítí opuštěné a ztracené, když nevidí mámu. Může to být příčina jejich pláče v kočárku, kdy si máma myslí, že je to tam prostě nebaví.
Ahoj, my se sporťákem teprv začínáme, ale po pár metrech jsem otočila sedátko z posměru tak, abych viděla na dítě. Byla jsem z toho nervní.
Ahoj, určitě na tom nic divného není. Já bych tak malou vozila dřív pořád, ale jak tu již psaly jiné mamči, tak jsem ji přestala zajímat, začala se mi vytáčet ven, že si div hlavu neukroutila, tak jsme to přehodili. Pak byl klid a mohla se kochat
![]()
Když ti to tak vyhovuje a malé taky, tak ji tak určitě voz. Ostatní ať si trhnou nohou ![]()
Já jsem začala otáčet ke mě zády asi před týdnem, jinak jezdí a dívá se na mě a v současné době jak kdy někdy tak, někdy tak, když má spát, tak ho nechám, ať kouká na mě, když jedu courat na dýl, tak ho otočím, ať má rozhled. Ale když usíná, tak je radši, když na mě vidí. A je mi šumák, jestli na mě někdo čumí nebo ne, je to přece tvoje věc!!!
Nevozila jsem. Jen čelem po směru jízdy. Samozřejmě když byl nějaký extrém v počasí, tak jsem to přizpůsobila. Ale třeba můj táta to nikdy nedokázal pochopit, pořád argumentoval „až bude zvracet, tak to neuvidíš“ - mno, jako kdyby mrňous zvracel při každé procházce
(zvracel vůbec někdy???)
Ahoj, taky vozím čelem k sobě. U nás takových kočárků taky jezdí celkem málo a občas se mi taky zdá, že někdo čučí, ale ať si. Začala se vyklánět přese mě tak jsem ji parkrát otočila, ale to bylo ještě horší pořád se na mě otáčela a rozčilovala, takže většinou vozím čelem k sobě a jsem tak spokojená, vidím - nudle, čepice apod. Od sebe vozím jen když nás jde víc a má větší zábavu před sebou ![]()
Já tak jezdím.