Vozíte někdo dítě čelem k sobě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
954
27.4.11 21:14

Taky tak vozím, máme přehazovací rukojeť, ale od sebe jí to vůbec nevyhovuje. Teď jsem ji v zoo zkusila dát od sebe aby viděla zvířátka a nechtěla tak být, zdá se mi, že je pak taková zahlcená a přesycená informací a chybí jí ten oční kontakt s námi. Taky si hodně povídáme, ukazujeme a znakujeme, takže nám to vyhovuje oběma. Nikdy mi nepřišlo, že by se nad tím někdo pozastavoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
27.4.11 21:19

Vozila jsem čelem k sobě, synovi se to víc líbilo. V golfkách to pak nešlo, ale neřval, byl rád, že se veze :mrgreen:
Teď mám dokonce i korbu na obě strany, ale vozit mimino od sebe, abych na něj neviděla mi přijde i nebezpečné. Už jsem takhle slyšela o případu SIDS, že si prostě matka na vycházce nevšimla :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
27.4.11 21:56

každému, co mu vyhovuje. a hlavně mimču. Vojtan jezdil raději po směru, nebo ve stoje.. mladej vypadá, že možná bude chtít koukat na mámu (pro mě velká změna, tak možná budu mít důvod koupit nový kočár :mrgreen: :mrgreen: )

divné mi to nepřijde, vidím tak vozit spousty dětí. a i tady v diskuzích je často sháňka po kočárech, kde tato možnost je..

btw, golfek otočných je více,ale jsou těžší, mají užší sedáky a hodí se hodně pro menší děti..no a jsou dražší .. v diskuzích je možnost jich pár najít…
namátkou: peg perego pliko switch, inglesina zippy free, Jané solo reverse, bebconfort loola (up), BBC streety, bugaboo bee +, quinny zapp Xtra, pp Uno,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
27.4.11 22:02

já vozím podle toho jak svítí slunce, takže skoro na každé procházce tak 3× měním směr :lol: mladýmu je to jedno :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
27.4.11 22:05
Haňulka žabulka píše:
Ahoj, určitě na tom nic divného není. Já bych tak malou vozila dřív pořád, ale jak tu již psaly jiné mamči, tak jsem ji přestala zajímat, začala se mi vytáčet ven, že si div hlavu neukroutila, tak jsme to přehodili. Pak byl klid a mohla se kochat :-D :-DKdyž ti to tak vyhovuje a malé taky, tak ji tak určitě voz. Ostatní ať si trhnou nohou :mrgreen:

TAky tak, Katka si div hlavu nevykroutí, aby koukala všude kolem a když ji otočím, kouká zas zpět, jeslti tam jsou všichni, co tam byli :lol: myšleno rodina…
Taklže ji prostě někdy, když chce hodně koukat a hodně se kroutí přehodím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
27.4.11 22:39

Taky vozím čelem k sobě. Můžu si to otočit, jak potřebuji, ale takhle mi to lépe vyhovuje. Naší malé je to jedno.
Jo, babičky taky preferují čelem k sobě, chtějí si malou prohlížet, povídat si s sí a prostě mít přehled o situaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nepřihl. Rampepurna
27.4.11 23:05

Moc sporťáků tak nejezdí, protože výrobce spíš počítá s tou variantou, že dítě bude zády k „řidiči“ - sice třeba jde přecvaknout nástavba opačně, ale už zapomínají na podnožky a na prostor pro vyndavání dítěte a jeho hrazdičku vs. rukojeť :roll:

Mám čtyřkolku s přehazovací rukojetí, takže tak 80% jezdíme čelem k sobě a při větru, slunci, čumendu obráceně. Hlavně to vyhovuje mě, že mám čertíka pod kontrolou.

Vyloženě nesnášim ty výjevy, kdy matka/otec veze dítě čelem od sebe/dopředu - dítě čepici přes oči, kouká jedním v záklonu škvírou pod čepicí :mrgreen: :zed:
Anebo v ruce rozhňahnanej rohlík po celým kočáře nebo dítě zabořený zhroucený sesunutý někde dole na dně sporťáku, bundu vyhrnutou nahoru z bříška a prozměnu vysunutou až na pusinku případně dítě apaticky čučící před sebe celou cestu bez jedinýho slůvka/skřeku prohozenýho s matkou/otcem.

Nedokážu si představit, že bych si s miminem „nepovídala“ a jen ho tlačila před sebou - je to přece můj parťák 8-)

• Citovat
  • Upravit
14598
27.4.11 23:15
Nepřihl. Rampepurna píše:
Moc sporťáků tak nejezdí, protože výrobce spíš počítá s tou variantou, že dítě bude zády k „řidiči“ - sice třeba jde přecvaknout nástavba opačně, ale už zapomínají na podnožky a na prostor pro vyndavání dítěte a jeho hrazdičku vs. rukojeť :roll:

Mám čtyřkolku s přehazovací rukojetí, takže tak 80% jezdíme čelem k sobě a při větru, slunci, čumendu obráceně. Hlavně to vyhovuje mě, že mám čertíka pod kontrolou.

Vyloženě nesnášim ty výjevy, kdy matka/otec veze dítě čelem od sebe/dopředu - dítě čepici přes oči, kouká jedním v záklonu škvírou pod čepicí :mrgreen: :zed:
Anebo v ruce rozhňahnanej rohlík po celým kočáře nebo dítě zabořený zhroucený sesunutý někde dole na dně sporťáku, bundu vyhrnutou nahoru z bříška a prozměnu vysunutou až na pusinku případně dítě apaticky čučící před sebe celou cestu bez jedinýho slůvka/skřeku prohozenýho s matkou/otcem.

Nedokážu si představit, že bych si s miminem „nepovídala“ a jen ho tlačila před sebou - je to přece můj parťák 8-)

Tak tohle jsi napsala naprosto přesně. :palec: :palec: :palec:

Jak můžu třeba i dítko učit slůvka, povídat si s ním, ukazovat, když ho mám zády k sobě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
27.4.11 23:21
Nepřihl. Rampepurna píše:

Nedokážu si představit, že bych si s miminem „nepovídala“ a jen ho tlačila před sebou - je to přece můj parťák 8-)

Souhlasím, taky si nedovedu představit, že na dítko celou procházku nepromluvím, to by mě ani nebavilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5545
27.4.11 23:32

Vozim celem k sobe a prijde mi to normalni. Nikdy mi neprislo, ze by na me nekdo koukal divne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
28.4.11 09:36

Jo jo, takhle jsem si také připadala :lol: , Bydleli jsme na vesnici a když jsme se před půl rokem vrátili do města a vzala jsem malého s kočárem ven (jinak ho od 15měs. nepoužíváme-chtěl chodit sám. Brala jsem ho pro jistotu)byla jsem jediná, kdo měl korbičku otočenou k sobě. Za celou dobu svého pozorování jsem potkala jeden kočár otočený stejně. Také mi přišlo, že ty maminy na mě koukaj divně ale prostě mi to tak vyhovovalo a malému také. Třeba ani jednou jsem ho nemusela kurtovat do pásů :lol: -když jsem viděla některé maminky jak poutají své prcky a ty se rozčilují, že nechtěj být „uvázaní“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14106
28.4.11 10:32

Já bych ráda vozila čelem k sobě, ale nemám na to kočár. :-/ A chlap mi rozhodně nepovolí si takový koupit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1371
28.4.11 11:32
Flyingfrog píše:
Já bych ráda vozila čelem k sobě, ale nemám na to kočár. :-/ A chlap mi rozhodně nepovolí si takový koupit.

A co máš za kočárek?
Paradoxně to umí spíš ty starší a levnější. Ty nové dražší spíš ne.
Budeš vozit ještě dlouho (nejmíň jednou tolik co doteď), tak proč být nespokojená - nešlo by kočárek prodat a koupit jiný, klidně jetý?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
28.4.11 12:29

Ahoj, dokud jsem měla velký sporťák, tak jsem malou vozila čelem k sobě. V golfkách jsem si dlouho nemohla zvyknout, že ji vozím od sebe. Ale časem jsem si zvykla. Kdybych ale na nich měla přehazovací rukojeť, tak vozím prcka čelem k sobě. Taky bych na ni radši viděla.
A že se na tebe ostatní divně dívají? Tak se taky divně dívej, že oni vozí dítě od sebe. :lol:
A hlavně malou voz tak, jak VÁM to vyhovuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
29.4.11 05:38

Jenže ty starší a levnější jsou pěkně těžké bričky :mrgreen: Je ale fakt, že pojem „levnější kočár“, je relativní a každý to vnímá jinak.
Většina levnějších kočárů s přehazovací rukojetí je v poloze čelem k mimi hůře ovladatelná - i ten náš byl, ale dalo se to. Mimochodem, v rozumné cenové kategorii má přehazovací rukojeť málokterý sporťák, dlouho jsem hledala, až jsem našla.
A ty lehké, promakanější, kde se otáčí korbička, jsou fakt většinou drahé.

Už nikdy bych nešla do ničeho podobného jako Tako Natalia, moda tak 5 a více let zpět. Měla jsem na staršího, ale vozila jsem ho v tom chvíli(stejně se použitý rozbil), potom jsem ho vyměnila za lehký sporťáček.

Jinak Flyinfrog, pokud nejsi náročná maminka(na nejnovější trendy), tak tyto požadavky by splňovaly starší typy kočárů(Inglesina, Patron,Roan), kdy se na podvozek nasadí hluboká korba a potom vymění za sporťáček.Jsou to ty lehčí houpací kočáry. Ale jde vlastně o původní podvozek, jako na hlubokáč, to znamená robustní nafukovací kola bez aretace, s vyměněním korby se nijak nezmění prostor, který kočár zabere např. v autobuse MHD, obchodě.

Já jsem na mladší měla jako hluboký starší Patron, naprostá spokojenost, používali jsme skoro do roku. Malá brzy seděla. Tu výměnnou korbu bych i sehnala, ale žijeme ve městě, občas obchod, MHD, nebylo to u nás moc praktické.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí