Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj, muj mel leden az rijen min. Mzdu a potom nezamestnany. Na financaku mu rekla, že ma narok cca na 13tisic za dite. Ze se mu to pocita na cely rok i kdyz nebyl zamestnany cely. Tvuj by mohl dostat mozna jeste o neco vic
Takhle se to nedá spočítat
záleží kolik zaplatil na dani
slevu má na sebe 24 840 -to použije na celý rok
sleva na dítě 13 404
a ty jsi na MD, nebo pracuješ, pokud doma tak slevu na manželku 24 840 pokud jsi
neměla v uplynulém kalendářním roce vlastní příjmy vyšší než 68 tisíc Kč
@kouřící králík manzele nejsme, bereme se az letos, ja jsem na RD, jine prijmy nez RD jsem nemela.
Mě se to nechce psát, tak to kopíruju:
Daňové zvýhodnění můžeme uplatnit na každé dítě žijící s námi v domácnosti, které je nezletilé (až do ukončení povinné školní docházky) nebo je mu maximálně 26 let a soustavně se připravuje na budoucí povolání nebo se díky zdraví připravovat nemůže. Zároveň musí jít o dítě vlastní, osvojené, v náhradní péči, dítě druhého z manželů nebo vnouče, jehož rodiče nemají příjmy, ze kterých by si mohli slevu na dani uplatnit. Nemůžeme uplatnit slevu například na dítě družky. Od roku 2014 však můžeme slevu uplatnit i na dítě druhého z partnerů, pokud jsme registrovaní partneři.
@kouřící králík to zijeme
@Hanula1212 ne, mesicni slevu na dite neuplatnoval u zadneho zamestnavatele
Tak při mzdě 17tis. čistého je sražená záloha na daň asi 2300 měsíčně. Pokud počítám, že těch 8500 bylo hrubého, tak na daních by se mělo vrátit asi 6000 + 13404,– (pokud se nenarodilo ve 2014) na bonusu na díě. Ale vzhledem k tomu, že neznáme přesné údaje, nelze to napsat přesněji. Požádal svého zaměstnavatele o provedení ročního zúčtování?
@Hanula1212 ano, pozadal, dite se narodilo v listopadu 2013. chtela jsem jen orientacne vedet, kolik by to mohlo byt
diky moc
@kouřící králík dneska sedím od rána v papírech
Ale už mám tak 90% ![]()
@kouřící králík děkuju. Tak teď mě čeká ještě asi 20 přiznání k dani z nabytí a dneska padla ![]()
Ahoj holky, vubec se v tom nevyznam, muze mi nekdo spocitat aspon priblizne, kolik chlapovi budou vracet na danich? Bude uplatnovat jedno dite, od ledna do srpna byl u zamestnavatele, ktery mu daval minimalni mzdu, tedy nejakych 8500? S tim, ze leden az kveten byl na neschopence (uraz) Od srpna zmenil zamestnani, kde bral cca 17 tis. cisteho. Bojim se, ze nedostane zpatky nic. Muze mi nektera z vas prosim pomoct? Diky