Vrácení daní, neschopenka - dítě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
28.3.15 13:30

Vraceni dani, neschopenka - dite

Ahoj holky, vubec se v tom nevyznam, muze mi nekdo spocitat aspon priblizne, kolik chlapovi budou vracet na danich? Bude uplatnovat jedno dite, od ledna do srpna byl u zamestnavatele, ktery mu daval minimalni mzdu, tedy nejakych 8500? S tim, ze leden az kveten byl na neschopence (uraz) Od srpna zmenil zamestnani, kde bral cca 17 tis. cisteho. Bojim se, ze nedostane zpatky nic. Muze mi nektera z vas prosim pomoct? Diky :oops:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
28.3.15 13:34

Ahoj, muj mel leden az rijen min. Mzdu a potom nezamestnany. Na financaku mu rekla, že ma narok cca na 13tisic za dite. Ze se mu to pocita na cely rok i kdyz nebyl zamestnany cely. Tvuj by mohl dostat mozna jeste o neco vic

• Citovat
  • Upravit
28.3.15 13:43

Takhle se to nedá spočítat :) záleží kolik zaplatil na dani
slevu má na sebe 24 840 -to použije na celý rok
sleva na dítě 13 404

a ty jsi na MD, nebo pracuješ, pokud doma tak slevu na manželku 24 840 pokud jsi
neměla v uplynulém kalendářním roce vlastní příjmy vyšší než 68 tisíc Kč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.3.15 13:46

@kouřící králík manzele nejsme, bereme se az letos, ja jsem na RD, jine prijmy nez RD jsem nemela.

• Citovat
  • Upravit
28.3.15 13:53

Mě se to nechce psát, tak to kopíruju:

Daňové zvýhodnění můžeme uplatnit na každé dítě žijící s námi v domácnosti, které je nezletilé (až do ukončení povinné školní docházky) nebo je mu maximálně 26 let a soustavně se připravuje na budoucí povolání nebo se díky zdraví připravovat nemůže. Zároveň musí jít o dítě vlastní, osvojené, v náhradní péči, dítě druhého z manželů nebo vnouče, jehož rodiče nemají příjmy, ze kterých by si mohli slevu na dani uplatnit. Nemůžeme uplatnit slevu například na dítě družky. Od roku 2014 však můžeme slevu uplatnit i na dítě druhého z partnerů, pokud jsme registrovaní partneři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.3.15 13:55

@kouřící králík vsak to dite je nase, spolecne :?:

• Citovat
  • Upravit
28.3.15 14:29

No to doufám :) musíte žít ve společné domácnosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8502
28.3.15 14:36

A to dítě už v zaměstnání uplatňoval?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.3.15 14:48

@kouřící králík to zijeme
@Hanula1212 ne, mesicni slevu na dite neuplatnoval u zadneho zamestnavatele

• Citovat
  • Upravit
8502
28.3.15 15:15

Tak při mzdě 17tis. čistého je sražená záloha na daň asi 2300 měsíčně. Pokud počítám, že těch 8500 bylo hrubého, tak na daních by se mělo vrátit asi 6000 + 13404,– (pokud se nenarodilo ve 2014) na bonusu na díě. Ale vzhledem k tomu, že neznáme přesné údaje, nelze to napsat přesněji. Požádal svého zaměstnavatele o provedení ročního zúčtování?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.3.15 15:23

@Hanula1212 ano, pozadal, dite se narodilo v listopadu 2013. chtela jsem jen orientacne vedet, kolik by to mohlo byt :) diky moc

• Citovat
  • Upravit
28.3.15 16:46

@Hanula1212

Hani :hug: :hug: jak to zvládáš 8o

Jsi šikula, že jsi tady držela hlídku, poctivě odpovídala :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8502
28.3.15 16:48

@kouřící králík dneska sedím od rána v papírech :pocitac: Ale už mám tak 90% :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.3.15 16:59

@Hanula1212

jsi šikovná :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8502
28.3.15 17:14

@kouřící králík děkuju. Tak teď mě čeká ještě asi 20 přiznání k dani z nabytí a dneska padla :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák