Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@matkabagristy no domlouvali jsme se na tom ustně s naší účetní. Pracuji tu 10 let a dohromady jsem jí ty růžový papíry podepsala možná 3×…a daně mi vždycky dělala každý rok…Jednou jsem zahlídla, že to bylo podepsaný někym jiným
a vrátí mi tedy něco?
![]()
@Danulinka16 dane za radnou dovolenou, ale uz bys je mela mit na uctu, chodi to v breznu. Zeptej se v praci.
@matkabagristy Muze to chodit bud s unorovou nebo breznovou vyplatou.
@j.a.n.i1 dik, u nas praci to dostali v breznu. Ja si to nejak amatersky spocitala sama, snad mi to prijde tento mesic ![]()
Ahoj, obnovují diskuzi. 2. 1. 2020 jsem nastoupila na nemocenskou, ta skončila 27. 1. 2020 a já druhý den nastoupila na md. V červenci 2020 mi končila smlouva, neprodlouzena. Chci se zeptat, mám nárok na vrácení daní? Teď jsem o tom četla článek, ale jsem z toho zmatená, jak lesní včela. V daních se absolutně nevyznám, takže fakt netuším. Máte někdo zkušenost?
Díky ![]()
@Mediula píše:
Ahoj, obnovují diskuzi. 2. 1. 2020 jsem nastoupila na nemocenskou, ta skončila 27. 1. 2020 a já druhý den nastoupila na md. V červenci 2020 mi končila smlouva, neprodlouzena. Chci se zeptat, mám nárok na vrácení daní? Teď jsem o tom četla článek, ale jsem z toho zmatená, jak lesní včela. V daních se absolutně nevyznám, takže fakt netuším. Máte někdo zkušenost?
Díky
A měla jsi nějaký zdanitelný příjem? Propláceli ti například dovolenou? Pokud jsi žádné daně nezaplatila, tak ti nemají co vracet. (Nemocenská a mateřská zdanitelnými příjmy nejsou).
@Mediula píše:
Díky
Ne. Na zadnou vratku narok nemas. Musela bys mi zdanitelny prijem, a tys pravdepodobne nemela zadny.
@Mediula Měla jsi nárok na proplacení nevyčerpané dovolené za 2020 (případně i starší) při konci pracovního poměru.