Vrácení daní, mateřská

Napsat příspěvek
Velikost písma:
52
14.3.16 13:24

Jasně, pořešíme to, at´ pak nejsou zbytečné problémy. Díky moc za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
470
6.1.17 10:36

Prosím mám dotaz, nikde jsem nic o této věci sehnala. Jsem vdaná, zaměstnaná a v létě se nám narodí miminko. Chci nejdříve čerpat mateřskou (28měs) potom nastoupit na rodičovskou. Dotaz je jestli po dobu mat. manželovi vrátí na mě daně nebo nárok je až od té doby co nastoupím na rodičovskou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
6.1.17 10:40

@Mefag-r manžel může uplatnit slevu na dani na manželku bez příjmů pouze v roce, kdy manželka nedosáhla příjmy větší než 68tis. Do příjmů se počítá jak hrubá mzda, tak mateřská.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1519
6.1.17 12:01

@Mefag-r me dane delali kazdy rok (zamestnavatel) i kdyz sem byla na MD a posleze na RD plus manzel si me taky dal do dani, kdyz nemas prijem vic jak 68000za rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6993
6.1.17 12:03

@Mefag-r a ještě většinou mezi md a rd vybíráš dovolenou, která se tam taky počítá, takže 28týdnů mateřská, to je cca 7měsíců 68000/7 = 9714 měsíc, takže s tím, že budeš chvíli pracovat, pak mateřská, tak letos nic. Jen sleva na dítě od měsíce, kdy se dítě narodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
4.1.18 13:30

Ahoj maminky potřebovala bych radu ohledně podání daňového přiznání. Máme dva syny na mateřská mi sloncila v únoru 2017 a dále jsem nastoupila na řidičák. Smlouvu v práci mám na neurčito. Zajímalo by mne jestli si musím daňové přiznání podávat? Vracet mi asi nic nebudou jelikož jsem nepracovala a s mateřskou nevím jak to je. Syny si uplatňuje na dani partner. DĚKUJI za rady.. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
4.1.18 13:33

A nečerpala jsi mezi MD a RD dovolenou? Tam by teoreticky mohla být nějaká daň sražena a ta by se mohla vrátit. Jinak pokud nebyly žádné jiné příjmy, není potřeba daně řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
4.1.18 13:35

@Hanula1212 Dovolenou jsem čerpala vyšlo mi tam cca 16 dní. :think: dostala jsem asi 6000,– :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
4.1.18 13:38

Tak u takové částky pokryla daň sleva na poplatníka (pokud bylo podepsané prohlášení na 2017). Pro jistotu se podívej do výplatní pásky, zda je uvedena nějaká sražená daň. Pokud nebylo prohlášení podepsáno a byla nějaká daň sražena, máš povinnost podat si daň. přiznání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3862
4.1.18 13:48

Tak to daňové přiznání podej pokud si čerpala dovolenou mezi mateřskou a rodičákem. Něco málo ti vrátí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
4.1.18 13:50
@elinka90 píše:
Tak to daňové přiznání podej pokud si čerpala dovolenou mezi mateřskou a rodičákem. Něco málo ti vrátí

Tak pokud měla podepsáno prohlášení a částka za dovo byla 6000, pokryla daň sleva na poplatníka. Takže vracet by nebylo co.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
4.1.18 19:17

@Ivulka88 podepiš růžový papír u zaměstnavatele

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
10.2.18 20:14

Vracení daní

Ahojky,
potřebuji vědět zda mi vrátí nějaké daně. Za rok 2017 jsem pracovala jen do 23.ledna, pak jsem šla na nemocenskou a od 23.srpna jsem byla na mateřské dovolené. Volala jsem učetní kdy můžu jít podepsat daně a jeji odpověd byla nechodte stejně vám žádné nevrátí, říkám ji i tak je chci udělat a ona mi odpověděla jen mi přiděláváte zbytečně práci, když stejně nemáte na nic nárok zbytečně vám je budu dělat, tak ted nevím co dělat :( tak ted nevím měla jsem za to, že mi něco vrátí.
Děkuji předem za rady :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
10.2.18 20:25

@miminko91 Podívej se na lednovou výplatní pásku, kolik bylo na dani odvedeno, jestli je vůbec co vracet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
10.2.18 21:00

@miminko91 pokud je sražená daň nulová, tak opravdu jen zbytečně přiděláváte mzdovce práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák