Vrátila jsem se po šestileté mateřské do práce a mám všude bordel

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6897
2.5.26 14:38

A udělej si řidičák. Ušetří to spoustu času.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
2.5.26 14:38
@stinga píše: Více

i bez té zahrady by to byl mazec…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6897
2.5.26 14:40
@Ella865305 píše: Více

Jaký mazec? Ve čtyři doma ze školky a do večera spousta času.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12298
2.5.26 14:41

Musis v domacnosti zamestnat i jine cleny. Naucit se rozvrhnout cas.. a vubec, proc si beres praci domu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21739
2.5.26 14:41

Z vysoka bych se vykašlala na nějaké hřiště a zahradu po školce. Šla bych rovnou domů, manžel si může vzít děti s sebou na zahradu a ty si dáš oddech a pořešíš domácnost. Pokud máš sušičku, tak vytáhni prádlo hned po dokončení sušení. Je ještě teplé, stačí jo rukou narovnat. Na žehlení ti zbude minimum kousků

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77655
2.5.26 14:42
@arinecka píše: Více

přesně - je to manžel, ne vedoucí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5071
2.5.26 14:44

Když chce mít manžel naklizeno, tak ať vás finančně zajistí on a ty můžeš doma přes den místo práce uklidit, uvařit a zbytek dne budeš mít čas na sebe, na děti a pak i na manžela. :) Taky řešení. Nám to s manželem tak vyhovuje. :palec: Holt se manžel bude muset taky snažit. A nebo si zaplatit paní na úklid. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21570
2.5.26 14:47

Jednak mi nepřijde férové, že domácnost by měla být tvoje starost.
A nepřišlo by mi ani férové, abyste si rozdělili „on zahrada - ty domácnost“ - protože práce na zahradě v zimě moc není a navíc, pohyb na čerstvém vzduchu je mnohem zdravější, než se vztekat u toho, že děti zase nadrobily na podlahu, nebo dělat pořád dokola tu samou práci bez nějakého pokroku - což u zahrady není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34130
2.5.26 14:58
@stinga píše: Více

Nechapu, proc si to necha libit. Tak prece delam co je potreba, ne co manzel zaveli.
On pak jde spat s detmi a ona se muze prerazit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5071
2.5.26 14:59
@nozu píše: Více

Tak děti mají na hřišti asi kamarády. Doma na zahradě budou bez kamarádů (pokud je tedy nepozvou k nim).
Tohle chápu. Já taky bývám s dětmi klidně do 19 hodin venku na hřišti. Ale mám čas práci doma udělat přes den, kdy jsou ve škole/školce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6897
2.5.26 15:08
@Yasmina21 píše: Více

Tak kamarády mají celý den ve školce. A pokud je doma práce, tak se holt musí jít domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
827
2.5.26 15:12
@ElaViki píše: Více

Manzel bude dáreček. Kdyz chce pořádek, at se pravidelně aktivně zapojuje jak o péči o deti (včetně domácích úkolů a „hraní si“), tak ujlid, nákupy a vaření, obecněpéčeo domácnost. Ale to bys ho k tomu musela vést už od začátku. A jinak si usnadnit život, jak jen to jde. Nákup online přes dovoz, sušička, robotický vysavač. Prát průběžně. A taky si výhradně cassama pro sebe. Ale nějak tuším, že manžel z tohoto nápadu nebude nadšený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
751
2.5.26 15:21

To je drsný režim. Já nechám děti na zahradě a udělám, co je potřeba doma. Ze školky jdeme většinou rovnou na zahradu. Jeden den v týdnu chodíme na kroužek a jeden den v týdnu chodí s manželem za tchyni. Práci dělám v práci, peru denně, žehlím jen to, co je opravdu nutné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5071
2.5.26 15:24
@schnulla píše: Více

Něco jiného je čas s kamarády ve školce a něco jiného potom s nimi venku zase v jiném prostředí. Navíc to mohou být i kamarádi mimo školku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2782
2.5.26 15:25

Taky bych chtěla mit víc uklizeno, ale nejsem moc hospodyňka. Ráda vařím, ráda pěstuje a ráda rozmazluju svoje kluky. Když byly v počátcích nějaké narážky na úklid, řekla jsem máš pravdu a donesla mu vysavač. Vysává 45 minut protože je perfekcionista a me tím přivádí k šílenství, ale nemusím to delat.
Jestli chceš mit víc uklizeno, zvi si návštěvy. Jak má přijít návštěva, ten úklid jde víc od ruky a jsem efektivní jak nikdy :mrgreen:
Mně uz je přes 40, pěstujeme toho min, hodně sazenic i rozdam. Chci tu automatickou sekačku, prostě musíme si tu práci usnadnovat. Chci si dát v létě večeři a víno venku, ne se jen za něčím honit a plahočit, byt uhnaná.
Užívej života :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný