Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Ella865305 píše: Více
Jaký mazec? Ve čtyři doma ze školky a do večera spousta času.
Musis v domacnosti zamestnat i jine cleny. Naucit se rozvrhnout cas.. a vubec, proc si beres praci domu?
Z vysoka bych se vykašlala na nějaké hřiště a zahradu po školce. Šla bych rovnou domů, manžel si může vzít děti s sebou na zahradu a ty si dáš oddech a pořešíš domácnost. Pokud máš sušičku, tak vytáhni prádlo hned po dokončení sušení. Je ještě teplé, stačí jo rukou narovnat. Na žehlení ti zbude minimum kousků
Když chce mít manžel naklizeno, tak ať vás finančně zajistí on a ty můžeš doma přes den místo práce uklidit, uvařit a zbytek dne budeš mít čas na sebe, na děti a pak i na manžela.
Taky řešení. Nám to s manželem tak vyhovuje.
Holt se manžel bude muset taky snažit. A nebo si zaplatit paní na úklid. ![]()
Jednak mi nepřijde férové, že domácnost by měla být tvoje starost.
A nepřišlo by mi ani férové, abyste si rozdělili „on zahrada - ty domácnost“ - protože práce na zahradě v zimě moc není a navíc, pohyb na čerstvém vzduchu je mnohem zdravější, než se vztekat u toho, že děti zase nadrobily na podlahu, nebo dělat pořád dokola tu samou práci bez nějakého pokroku - což u zahrady není.
@stinga píše: Více
Nechapu, proc si to necha libit. Tak prece delam co je potreba, ne co manzel zaveli.
On pak jde spat s detmi a ona se muze prerazit.
@nozu píše: Více
Tak děti mají na hřišti asi kamarády. Doma na zahradě budou bez kamarádů (pokud je tedy nepozvou k nim).
Tohle chápu. Já taky bývám s dětmi klidně do 19 hodin venku na hřišti. Ale mám čas práci doma udělat přes den, kdy jsou ve škole/školce.
@Yasmina21 píše: Více
Tak kamarády mají celý den ve školce. A pokud je doma práce, tak se holt musí jít domů.
@ElaViki píše: Více
Manzel bude dáreček. Kdyz chce pořádek, at se pravidelně aktivně zapojuje jak o péči o deti (včetně domácích úkolů a „hraní si“), tak ujlid, nákupy a vaření, obecněpéčeo domácnost. Ale to bys ho k tomu musela vést už od začátku. A jinak si usnadnit život, jak jen to jde. Nákup online přes dovoz, sušička, robotický vysavač. Prát průběžně. A taky si výhradně cassama pro sebe. Ale nějak tuším, že manžel z tohoto nápadu nebude nadšený.
To je drsný režim. Já nechám děti na zahradě a udělám, co je potřeba doma. Ze školky jdeme většinou rovnou na zahradu. Jeden den v týdnu chodíme na kroužek a jeden den v týdnu chodí s manželem za tchyni. Práci dělám v práci, peru denně, žehlím jen to, co je opravdu nutné.
@schnulla píše: Více
Něco jiného je čas s kamarády ve školce a něco jiného potom s nimi venku zase v jiném prostředí. Navíc to mohou být i kamarádi mimo školku.
Taky bych chtěla mit víc uklizeno, ale nejsem moc hospodyňka. Ráda vařím, ráda pěstuje a ráda rozmazluju svoje kluky. Když byly v počátcích nějaké narážky na úklid, řekla jsem máš pravdu a donesla mu vysavač. Vysává 45 minut protože je perfekcionista a me tím přivádí k šílenství, ale nemusím to delat.
Jestli chceš mit víc uklizeno, zvi si návštěvy. Jak má přijít návštěva, ten úklid jde víc od ruky a jsem efektivní jak nikdy ![]()
Mně uz je přes 40, pěstujeme toho min, hodně sazenic i rozdam. Chci tu automatickou sekačku, prostě musíme si tu práci usnadnovat. Chci si dát v létě večeři a víno venku, ne se jen za něčím honit a plahočit, byt uhnaná.
Užívej života ![]()