Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Normální není, že jste MS tak dlouho neměla ve vašm věku, začněte testem na hladiny hormonů a co je špatně doplňte nebo potlačte. Jde to alternativně. Předčasnou meno je potřeba potvrdit nebo vyloučit a vyloučit také jiné příčiny.
@Lálá13599 píše: Více
Jako, že máš jít k doktorovi na testy, tam kam tě posílají všichni je první smysluplný příspěvek. Aha
Napsala totéž, co my ostatní. Že máš jít k doktorovi nechat vše vyšetřit a podle toho se můžeš zařídit.
@Kriss Tina píše: Více
Tak osobně si myslím, a mám alespoň takové informace, že onkolgičtí pacienti jsou po přeléčení pravidelně kontrolováni na nějaké markery. Autorka to sice nepíše, ale myslím si, že je to normální postup.
V tom příspěvku je to samé, co tu píšou všichni.
Představ si, co ty bys poradila svojí kamarádce, která by ti řekla, že už rok a půl neměla před třicítkou menstruaci a řešit to s doktorem nebude, protože si to samodiagnostikovala jako menopauzu. A pak by ti za půl hodiny ještě řekla, že už vlastně měla jednou rakovinu. Řekla bys jí, že je to v pohodě, že to s doktorem řešit nemá? Asi ne, že jo.
Navíc rakovina se ráda vrací, i v úplně jiné formě a na jiném místě než byla původně. Takže člověk, který už jednou měl rakovinu, by si měl své zdraví hlídat o to více.
V první řadě by se kvůli vynechání 2-3 mestruací mělo okmažitě jít k lékaři, aby se zjistil důvod, proč nemenstruuješ
V druhé řadě…přechod před 30?
Píšeš, že jsi kdysi měla rakovinu
O důvod víc, proč bych se znepokojila, kdybych vynechala xy menstruací
Prostě si zajdi k doktorovi
Ten jedinej je schopnej ti opravdu říct, co se děje
Držím palce
Ano, já mám zkušenost. Téměř rok (pokud nepočítám tři měsíce, kdy mi byla vyvolána menstruace hormonálně, tak to byl více jak rok a půl) jsem neměla menstruaci, ovšem byla jsem pod lékařským dohledem. Mám PCOS. Pak jsem začala brát různá doplňky stravy, možná se hodila i více do klidu…a najednou se menstruace z ničeho nic objevila a je jakštakš každý měsíc.
@Lálá13599 tak pokud máš nějaké zdravotní problémy měla bys být v péči doktorů ![]()