Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
A ty sám někoho nového jsi nepotkal? S touhle možností frajerka nepočítala? Našla si jiného, pak tě odkopla a teď přileze že jako ten nabíječ ji nechal? Tak tedy jasné, že děti jsou na 1.místě, ale vracet se kvůli dětem.. A trochu rád.. Co to je? Buď ji pořád ještě miluješ a rozhodl ses ji odpustit a nevracet se k tomu, a nebo se k ní chováš s úctou kvůli dětem, ale jen tak ji neodpustíš. To musíš sám si trochu představit.. Znovu s ní spát jakoby nic.. (to bych tedy já nedala..)
Když odešla za milencem, tak žádné „kvůli dětem“ neřešila. Chce zpátky jen proto, že on ji kopl do zadku. Děti budou mít radost, že jsou máma s tátou zase spolu, ona si zase někoho najde (protože se nevrací z lásky, ale kvůli dětem) a pojedete další kolo. Nešla bych do toho. Jak bys jí ještě mohl věřit?
No nemyslím si že bych ji do náruče milence nahnal ale chyby byly jak s její tak s mojí strany to nepopírám.
Jak říkám nebýt dětí tak to už ani nezkouším ale tak bych tomu chtěl dát šanci pro děti by to bylo to nejlepší.
A ona jako jediné řešení viděla poměr? Vy jste si nikdy nevyříkali, co vám ve vztahu skřípe?
Předne? Proč si našla milence? Vidíš tam nějaký ten podíl viny? Slabý zájem o ní, zla komunikace…pokud ne, těžká situace.
Takové to kvůli dětem, to se mi nelibi. Jít na to přes děti. Tady se jedná o vás dva, ne o děti. Děti jednou stejně odejdou a vy dva si musíte vystačit. A co pak? Zase milenec? Ale nežiju s Vámi, nevím co tam vše bylo a nebylo. Neznám tebe ani ji. Možná partnerska poradna, mediátor. Možná i ona cítí, že děti ve střídavce, když je na ně sama, je trochu moc..a zase se jedná o děti. Neříkám odmítnout ji, ale byla bych velmi opatrná, protože z Tvého popisu ji záleží nejvíc na sobě. Ale možná taky ne, neznám ji.
Příspěvek upraven 20.08.25 v 20:06
No, je vidět, že do toho půjdeš
Ale jak tu někdo psal: hezky pomalu a párovka je nutná. Přece se nemůže vrátit, jako by se nic nestalo.
Hlavně to máte dat dohromady kvůli SOBĚ, jinak to za chvíli zase rozpustíte. A navíc, co když to zase nevyjde? Pro děti to bude další odloučení rodičů - budou mít z toho rozcházeni/scházení akorát v hlavě guláš.
No s toho mám největší strach že budem dělat dětem v hlavě akorát zmatek.
Přesně tak, nejdřív bych do toho děti vůbec nezatahovala a začala společně makat na terapii a na vztahu. Až si budete jistí, že by to mohlo fungovat tak bych to oznámila dětem.
Taky bych se nevracela, jak píšou holky. Mám v okolí několik párů, které to zkoušely udržet kvůli dětem, ale nefungovalo to. Nebyla tam už důvěra a chyběla vzájemná úcta. To jsou důležité pilíře vztahu a bez nich to nejde.
Ne, nedelej to. Stridava pece si casem sedne a ty si zaslouzis lepsi.
A kolik mají děti?
Manželka teď bydlí kde, když se rozešla s milencem? Není to jen proto, že nemá kde bydlet?
@bigl píše: Více
Taky bych to viděla tak, že jí jde především o to bydlení a celkově finanční zajištění.
Zakladateli já bych do toho na tvém místě nešla. Jí zjevně nedošlo vůbec nic. A kdyby jí milenec neopustil tak se nyní děti neděti rozhodně do návratu nehrne.
Na tvém místě bych spíše investovala všechnu sílu do toho aby střídavka fungovala. A děti u tebe měly všechno co potřebují. Takový návrat jim akorát zamotá hlavu. A jestli to tvá manželka v budoucnu zase zopakuje bude to pro ně mnohem těžší.