Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@k.a.c.k.a.1 píše: Více
Takze kamaratka podvadza a „Ale tam u ten chlap hodne zapracoval“. Ok proste nasla hlupaka ktory jej to toleruje, este jej skocil na tie sladke recicky o tom ze ju k podvadzaniu vlastne donutil… Kazdy den tu vidis na fore ako rozny ludia sme, ale to neznamena ze kazdy jej to bude tolerovat a liezt „tam kam slnko nesvieti“ svojej nevernej manzelke.
U mna by s niecim takym nepochodila.
@IcePlanet7 píše: Více
Bereš to černobíle. Někdy je to neodpustitelné a někdy je to jen důsledek nesnesitelnosti ve vztahu, který ani jeden nechce ukončit. Pak když už k té nevěře dojde, tak buď musí set sakra zamakat oba dva (bez výjimky oba!) nebo zvolit jednodušší cestu a rozejít se:
@Anonymní píše: Více
Rozumiem tvojmu uhlu pohladu, ale si akosi preskocila niekolko bodov v postupnosti riesenia ‚neznesitelnosti‘. Ked mas nejaky ‚neznesitelny‘ problem najskor to riesis s partnerom (partnerkou), skusite nejaku dohodu, kompromis… Toto nejaky cas trva, zaroven skusanim roznych rieseni zistujes presnejsie co ti vlastne vadi, preco ti to vadi a tym sa dostanes postupne k tomu na com je to cele postavene. Bud v tom najdete spolocne riesnie alebo nie. Ak v zavaznej a pre vztah nepostradatelnej veci nedokazete najst riesenie tak preco ste spolu? Nerozumiem ako nevera pomaha v rieseni problemu? A predsa kym nenajdete bud riesenie alebo „we agree to disagree“ a rozidete sa tak vam obom zalezi na tom druhom a teda aj ked riesite nejaky problem tak na neveru nemate dovod nie? A uz vobec nechapem ze ked ste riesenie ‚existencneho‘ problemu nedokazali najst pred neverou, ako to ze po nevere to dokazete?
A aj ked ideologicky ti viem uznat ze mas pravdu ze by mali pracovat obaja, akosi si nedokazem predstavit ze by ma partnerka podviedla a potom by mi rozpravala o tom ze na obnove musime pracovat obaja. Takto to u mna nefunguje, mozno som prilis jednoduchy, mozno mam prilis jasne limity…neviem, ale viem ze takto to proste nechcem.
@IcePlanet7 píše: Více
Mne toto zni naprosto logicky.
Ano, pokud někdo neměl potřebu řešit problém před nevěrou, těžko bude mít potrebu po nevěře. Nevěra totiž otvírá i další úhly pohledu.
Já na návraty po nevěře nevěřím vůbec.
Nevernik se vrací jenom z důvodu, ze byl odkopnut milencem milenkou nebo, ze zjistil, ze milenka milenec je horší, než partner doma, takže lepší vrabec v hrsti, než holub na střeše…
O ničem.
Bohužel málokdo se po nevěře umí férově rozejít. Bohužel pro všechny strany. A největší tragédie uděláme to pro děti…
@Malá bobina píše: Více
Tady s tebou plně souhlasím.
Já tomu říkám kalkul.
Jinak proč by se kdo vracel zpět, když byl původní partner tak špatný.
@Steve718 píše: Více
Ten, kdo se vrací je slaboch.
Ale nikoho neodsuzuji.
@Malá bobina píše: Více
Ne, nemusí být slaboch.
Ono, když na tajnacku zahybas, tak je to jiný, když potom odejdeš k druhému, tak utajení už není třeba a trochu opadne vzrušení a milenec tě má pak doma a dotyčná zjistí, že jen kecal, aby dostal co chtěl.
A naráz je bývalý úplně v pohodě a bojuje se o návrat. A důvod nevěry rázem pomine.
Myslím, že tak jednoduché to je.
@IcePlanet7 nepřeskočila jsem nic… jeden člověk nemůže nic řešit, když to druhý bojkotuje třeba kůli osobní krizi nebo jinému stavu. Ne každý se potřebuje rozcházet když s druhým nic řešit nejde. Někdy se snaží to zvládnout a unést kratší období teroru a zvládne unést tu dobu než ten druhý dozraje a procitne. Zvlášť když jde o letité manželství, které fungovalo x let perfektně.
A nebo jen pozdní vystřízlivění.
Ony ty hormony dokáží hodně zatemnit rozum a když se hladina srovná ![]()
Spíš je otázka jak moc stihla spálit mosty.
Ono to nemusí být jen o partnerovi, dotklo se to dětí, širší rodiny, přátel.
@Josef_t píše: Více
Myslí jak chceš, ale za mě kalkul a návrat k ex nejlepší řešení, než být sám a ztratit úplně vše. Jo i vystřízlivění nebo jak jedna kdesi psala, že se kamarádka poučila a začala o ex bojovat, ačkoliv ho před půl rokem opustila, jako velice špatného. Prd nějaké hormony, ale hold se dostavilo onech80%, které se hlásí o slovo a naráz zjištění, že je nemá neboť milenec neplní, jen kecal aby se dostal do kalhotek. Žel bohu naráz do tvrdé reality.
A co se tYce děti. širší rodiny a přátel. Ti už se situaci jsou obeznámeni a nějak fungují. Ano ty mosty by mohly být potíž, jestliže rozchod byl zlý.
Hranice mezi kalkulem, jak to nazýváš a zdravím rozumem bude tenká.
Je to o těch 80%, uvěření slibům a nárazu do reality. Ve většině věcí s tebou souhlasím.
Co vidím trochu jinak ![]()
Poslední poznámka „kamarádka poučila a začala o ex bojovat“ ![]()
Vztah podle mě není boj, takže napravovat tímto způsobem vztah je nesmysl.
S tímto přístupem tomu jen zasadí úplně poslední ránu.