Vratka daně - nejsme manželé

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101684
30.11.14 18:53
@Svistice píše:
@toooja Možná, že by se to dalo uplatnit i zpětně, ale to by si manžel asi musel podat sám nějaké dodatečné dańové přiznání. To bude asi vědět ale lépe @j.a.n.i1

Záleží jak je to dlouho, jdou max. 3 roky zpět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
30.11.14 18:54
@j.a.n.i1 píše:
@Svistice Teď jsem mimo zas já 8o

Že jen já jsem takový magor, co leze zpátky do práce po mateřské. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17095
30.11.14 18:57

@toooja zpětně to jde tuším jen 3 roky zpátky a to dodatečným nebo opravným daňovým přiznáním, teď nevím jistě. Takže pokud jsi i loni byla na rodičáku a manžel neuplatňoval slevu na tebe /manželku/, mohlo by to jít. Záleží ale taky, jaké má příjmy. Pokud má na pásce minimální mzdu, tak bych se stejně neradovala, bude mít i minimální zaplacenou daň, tudíž mu nebudou mít z čeho vracet. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101684
30.11.14 19:01

@Svistice Tak to jsme dva :-) ale jsi první koho znám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.11.14 19:09
@Jazz27 píše:
@toooja zpětně to jde tuším jen 3 roky zpátky a to dodatečným nebo opravným daňovým přiznáním, teď nevím jistě. Takže pokud jsi i loni byla na rodičáku a manžel neuplatňoval slevu na tebe /manželku/, mohlo by to jít. Záleží ale taky, jaké má příjmy. Pokud má na pásce minimální mzdu, tak bych se stejně neradovala, bude mít i minimální zaplacenou daň, tudíž mu nebudou mít z čeho vracet. ;)

Ale to pak kdyžtak dostane jako danový bonus, ne?

• Citovat
  • Upravit
101684
30.11.14 19:11
@martinape píše:
Ale to pak kdyžtak dostane jako danový bonus, ne?

Ne, manželka nejde uplatnit jako bonus, to pouze děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.11.14 19:13

@j.a.n.i1 Jo aha. Dík za objasnění.

• Citovat
  • Upravit
1097
30.11.14 19:26

Velke diki za skvele rady a objasneni!!! :kytka: :kytka: :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19789
1.12.14 07:48

@j.a.n.i1 @martinape No, ale něco by dostat jako bonus mohla: Sleva na manželku šla ze zaplacené daně a sleva na dítě, která šla nesprávně ze zaplacené daně, by šla na bonus. Ta sleva na manželku by vytlačila (abych tak řekl) slevu na dítě do bonusu. Takže třeba ne ve výši slevy na manželku, ale ve výši té její části slevy na dítě, kterou dosud neměl v bonusu.

Čili, to daňové přiznání by pak vypadalo tak, že daň po uplatnění slevy na manželku by byla nula a celá sleva na dítě by šla do bonusu. Takže by něco vraceli, a to tu část slevy na dítě, která nešla do bonusu, ale díky níž se daň dostala na nulu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.12.14 08:29

@eumedon Takže jakoby má přednost v uplatnění na daň „nebonusová sleva“.

• Citovat
  • Upravit
101684
1.12.14 08:30

@martinape Jojo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17095
1.12.14 13:16

@eumedon ono je taky možné, že manžel už po slevě na poplatníka byl na nule a tak mu slevu na dítě vypláceli měsíčně formou bonusu, takže pak stejně nic nedostane.

Ono je více možností, vše záleží na příjmu manžela, kolik vydělá, kolik odvádí a co mu odečítají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3733
3.12.14 08:56

@Svistice jak píše jani - myslela jsem po rodičáku… mateřská jasně, jako obecný pojem - být s dětmi doma…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat