Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj holky, daním moc nerozumím, tak se chci zeptat Vas.
V loni jsem byla na UP, terminove to bylo od 3.1. - 17.4., poté jsem měla brigádu a od 1.7.-8.11. Jsem byla zaměstnaná na hpp. (8.11. skončil pracovní poměr.) Od 9.11-1.12. Jsem byla na PN, a od 3.12. zatím až doposud jsem na UP.
Budou mi něco vracet na daních?
Děkuji
To je otázka pro křišťálovou kouli. Nikdo nevíme, kolik sis vydělala, jestli sis uplatňovala nějaké slevy, zda budeš uplatňovat nějaké odečitatelné položky..
Podej DP a uvidíš.
A jinak.. Nemocenská se nezahrnuje do DP (zřejmě to tě mate).
Doporučuju si o tom něco přečíst, protože to tě bude provázet celý život a je škoda nevědět o možnostech, co můžeš odečítat, kde ušetřit apod.
@Kubp píše:
Ahoj holky, daním moc nerozumím, tak se chci zeptat Vas.
V loni jsem byla na UP, terminove to bylo od 3.1. - 17.4., poté jsem měla brigádu a od 1.7.-8.11. Jsem byla zaměstnaná na hpp. (8.11. skončil pracovní poměr.) Od 9.11-1.12. Jsem byla na PN, a od 3.12. zatím až doposud jsem na UP.Budou mi něco vracet na daních?
Děkuji
Tak bez přesných čísel ti to nikdo neřekne. Ale podívej se do všech vyplatnich pásek. A tam co máš odvedenou daň, tak to ti vrátí. Jelikož se ti rozpocita sleva na poplatníka z měsíců co jsi neměla výdělek.
@Kubp daně se neplatí nebo nevrací podle toho, kde jsi byla evidovaná, ale podle toho, kolik jsi měla peněz a kolik bylo sraženo na zálohách. Tak jak psal @Cenarius podívej se do výplatnic, jestli nějaká daň sražena byla. Pokud ne, pak nic nemusíš řešit. Pokud ano, zajdi za posledním zaměstnavatelem a požádej ho o provedení ročního zúčtování do 15.2. a dolož veškeré dokumenty ( i potvrzení o zdanitelných příjmech z té brigády!!).