VŠ?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@wendy píše:
Studium vysoke skoly, stejne jako jakekoliv jine skoly, by melo pramenit zejmena z touhy po vedeni, po tom dozvedet se vice z oboru, ktery mam rada, prohloubit si v nem znalosti…ona dobra vyuzitelnost na trhu prace v podobe vyssiho platu a podobne by pak mela byt jakymsi bonusem v podobe pozitivniho, nikoliv vsak neodmyslitelneho, nasledku…:)
Právě- a pro mě je toto studium jazyků, které miluji.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Holky, já bych vás v té situaci upřímně ráda viděla. Víte, já se vše snažím přecházet, jedním tam, druhým ven, ale ono to stále nejde. A chtěla nechtě vás to prostě vnitřně tak nějak mrzí. Před nimi se chováme slušně a příjemně, protože doufám, že to jednoho dne skončí. Ale to byste musely zažít. Jejich byt je mi opravdu jedno, jen jsem napsala, že z toho možná pramení ta kritika všeho, že my své máme a oni ne… nevim.
Tak to holt neskončí, dokud se budeš pořád vrtat v tom, co kdo řekl, a vše budeš brát osobně. Přestaň v hlavě omílat byty, vzdělání a svatby a žij svůj život. A nedělej jim fackovacího panáka.
Já bych ústa nedržela. Vracela bych jim to slušně, ale na rovinu.
A nepsaly ti holky už minule, ať s nima věci kolem svatby neřešíte?? A ty navrhneš, že si budete pouštět svatební písničky
…to je fakt padé na hlavu. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@P4ja píše:
Tak to holt neskončí, dokud se budeš pořád vrtat v tom, co kdo řekl, a vše budeš brát osobně. Přestaň v hlavě omílat byty, vzdělání a svatby a žij svůj život. A nedělej jim fackovacího panáka.
Já bych ústa nedržela. Vracela bych jim to slušně, ale na rovinu.
A nepsaly ti holky už minule, ať s nima věci kolem svatby neřešíte?? A ty navrhneš, že si budete pouštět svatební písničky…to je fakt padé na hlavu.
A kdo říká, že jsem jim to navrhla já? To jim mám říct, když se o tom baví “ne já nechci, jdu pryč”?
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
A kdo říká, že jsem jim to navrhla já? To jim mám říct, když se o tom baví “ne já nechci, jdu pryč”?
A kolik ti je, že nemáš žádnou asertivitu a sebeúctu??? Říct, hele nemáme rozmyšleno. Zatím jsme neřešili a tečka. A ne jim hned pouštět tu svoji, a pak být uražená, když se jim nelíbí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@P4ja píše:
A kolik ti je, že nemáš žádnou asertivitu a sebeúctu??? Říct, hele nemáme rozmyšleno. Zatím jsme neřešili a tečka. A ne jim hned pouštět tu svoji, a pak být uražená, když se jim nelíbí.
Víš, ty jsi u toho nebyla. Mám na tebe dotaz. Dokážeš vždy tak chladně a dobře reagovat? Nemrzí tě, když tě někdo ponižuje a ryje do tebe?
- Citovat
- Upravit
To vážně nedokážeš obhájit svůj názor před druhými lidmi? Prostě rěkni jen, že ty to máš takhle a tečka. Nikde není psáno, že jen podle nich je život v pořádku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Víš, ty jsi u toho nebyla. Mám na tebe dotaz. Dokážeš vždy tak chladně a dobře reagovat? Nemrzí tě, když tě někdo ponižuje a ryje do tebe?
Tak snad jsem dospělá a velká, abych se dokázala zastat a říct na rovinu, že se mně něco nelíbí. A není nic jednoduššího než říct, promiň, ale nelíbí se mně, jak naši svatbu řešíte a hodnotíte. Prosím zdržte se toho, já taky nehodnotím tu vaši.
A pokud to nepochopí, tak to říct i s výhružkou. Pokud se ke mě takhle budete chovat, tak je mně líto, ale v tom případě budeme muset omezit naše kontakty nebo cokoli jiného.
A ano, na takovéhle typy si dávám pozor, a když vím, že rádi ryjou, tak buď omezím kontakt na nutné minumum a nebo jim to s úsměvem a ironií vracím. Jako vždycky po bitvě najdeš x momentů, které se daly vylepšit.
Ale sedět někde jako trubka a tvářit se mile a příjemně, když někdo říká věci, které se mně nelíbí. Tak ten druhej ani nemusí poznat, že se mě to osobně dotýká, když mu to neřeknu. Šla si za švagrem a řekla jsi mu to přede všema, hele sorry chlape, ale trošku jsi přestřelil, nelíbí se mně, jak se do nás navážíš?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když tak miluješ jazyky, tak proc jsi je nestudovala na vysoké škole? Znalosti jdi získala pobytem v zahraničí nebo na jazykovkach?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V tvém případě ti možná VŠ bude k ničemu. Jsou lidi co by bez ní na své pozice nedosáhli. Třeba jako já. A na výplatnici to jde taky vidět.
Pokud seš si jistá, že se máš bez VŠ lépe, tak si myslím, že to dokážeš vyargumentovat. Pokud ne, tak asi mají pravdu.
- Citovat
- Upravit
@truelly píše:
Když tak miluješ jazyky, tak proc jsi je nestudovala na vysoké škole? Znalosti jdi získala pobytem v zahraničí nebo na jazykovkach?
Pobytem v zahraničí odmalička, zbytek jsem si vydřela s prací na jazykovkách, samostudiem apod. Nastudovala, protože jsem potřebovala začít pracovat.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
V tvém případě ti možná VŠ bude k ničemu. Jsou lidi co by bez ní na své pozice nedosáhli. Třeba jako já. A na výplatnici to jde taky vidět.Pokud seš si jistá, že se máš bez VŠ lépe, tak si myslím, že to dokážeš vyargumentovat. Pokud ne, tak asi mají pravdu.
Tak myslím si, že k mé práci jsou právě důležitější mezinárodní certifikované zkoušky a znalost jazyků. Rozdíl mezi člověkem s titulem a bez je u nás nulový. Hodnotí se schopnosti člověka.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Tak myslím si, že k mé práci jsou právě důležitější mezinárodní certifikované zkoušky a znalost jazyků. Rozdíl mezi člověkem s titulem a bez je u nás nulový. Hodnotí se schopnosti člověka.
Tak to takhle řekni švagrovi a švagrové a neřeš, ne?? Oni k práci potřebují VŠ a ty máš odstudováno možná mnohem víc, než oni těch svých 5 let na VŠ. A že se ty certifikáty nedávají zadarmo. Ono je propastný rozdíl mezi českou státnicí z jazyka a mezinárodním certifikátem. Nehledě na to, že pokud se budeš živit překládáním, tak to je samo o sobě umění. A titul z germanistiky k tomu opravdu být nemusí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak studium jazyka na vysoké škole je o něčem úplně jiném než ba jazykovce. Fonetika a fonologie, morfologie, syntax, historický vývoj jazyka, literatura a čtení velkého množství knih v originále na jednu zkoušku…titul se mi hodí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@truelly píše:
Tak studium jazyka na vysoké škole je o něčem úplně jiném než ba jazykovce. Fonetika a fonologie, morfologie, syntax, historický vývoj jazyka, literatura a čtení velkého množství knih v originále na jednu zkoušku…titul se mi hodí
Jde o to, co si predstavujes pod pojmem “studium na jazykovce”.
Já třeba pracuji na získání kulatého razítka. A to mi připadá možná jako hlubší znalost než Bc. z jazyků (když srovnávám s lidmi).
- Citovat
- Upravit
Holky, já bych vás v té situaci upřímně ráda viděla. Víte, já se vše snažím přecházet, jedním tam, druhým ven, ale ono to stále nejde. A chtěla nechtě vás to prostě vnitřně tak nějak mrzí. Před nimi se chováme slušně a příjemně, protože doufám, že to jednoho dne skončí. Ale to byste musely zažít. Jejich byt je mi opravdu jedno, jen jsem napsala, že z toho možná pramení ta kritika všeho, že my své máme a oni ne… nevim.