VŠ?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Pokud mas vybornou praxi, tak ji v soukromem sektoru nepotrebujes. Na druhou stranu neni prekazkou. Titul ti nikdo nikdy nevezme.
Rozhodne znam lidi na vysokych postech bez VS a VS za pokladnou. Vis jak to je..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj,
Jak moc je pro vás důležitá VŠ? Mně včera bylo mým švagrem a švagrovou vytknuto, že bez ní jsem celkem nic a nikdy ničeho nedosáhnu. Pravda je taková, že jsem již na mnohem lepší pozici než oni, dodělávám si momentálně překladatelské zkoušky z němčiny, podobné mám v plánu i v budoucnu (mluvím anglicky, německy, španělsky a francouzsky) a mám mezinárodní certifikáty z managementu, analýzy apod. Začala jsem nad tím hodně přemýšlet, protože mi nepřijde, že třeba 2 písmenka před jménem z filozofie (nic proti filosofům) mi přeci nepomůže rozjet karieru… nebo?
A když to vezmu v potaz, se svoji pozici ve vedení by to ani nešlo úplně adekvátně zkloubit…
Co si o tom myslíte? Díky!
Pardon za hrubku!
SKLOUBIT samozřejmě.
![]()
- Citovat
- Upravit
Znam oba poly, jak ty co na praxi ziskali vic zkušenosti a hlavne casu. V dobe, kdy oni bouchali praxi VS teprve studovali, a dnes jsou ty z praxe mnohem cenejsi. Pak znam i ty, co si museli tu VS at treba právě z te filosofie, ktera jim byla k nicemu dodelat jen pro ty 2, 3 pismena. Osobne vidim, ze jit cestou střední skoly, pak praxe a pak si tu VS dodelat je lepsi z hlediska praxe a uplatneni na trhu práce nez studovat primo do 25, pak hledat adekvatni praci, aby si zena vydělala na solidni materskou a nasporila na rodicak a pak se zas vracet do prace.
- Citovat
- Upravit
Já s nimi válčím. Je to mého snoubence brácha a jeho snoubenka, takže s nimi vycházet chci a vlastně i tak trochu musím. Jenže bracha byl zvyklý, že měl vše dřív. My jsme teď koupili krásný velky byt v novostavbě, jehož jsme samozřejmě i vlastníci, kdežto oni dostali byt od jejích rodičů (psaný na rodiče), kdy on vlastně nemá nic. Nevím, jestli to s tím třeba souvisí, ale myslím trochu, že jo, protože mě můj muž požádal o ruku, a jeho brácha, aniž by se o to předtím zajímal, vyzvídal pak z mého, jak změřit prstýnek a za tři dny po nás požádal tu svoji.
A teď musí mít svatbu větší, lepší a dřív, a nedej bože, abychom měli něco, co oni ne.
…ale to už je jiná písnička.
Já nikomu neupírám, že VŠ není důležitá, ale pak také nechci, aby někdo upíral mně, že jsem se rozhodla studovat jazyky a jiné věci. ![]()
- Citovat
- Upravit
Podle mě záleží na oboru - někde se bez VS nehnes, jinde není nutná ![]()
Vůbec bych tohleto s nikým neresila…pro mě třeba tak nějak důležitá je, pro můj pocit a chci ještě studovat…ale stejně nakonec kvůli dětem mi to bude k prdu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Otázka zní, z čeho pramení jejich starost o tvou pracovní pozici, resp. na kolik je taková starost relevantní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Já s nimi válčím. Je to mého snoubence brácha a jeho snoubenka, takže s nimi vycházet chci a vlastně i tak trochu musím. Jenže bracha byl zvyklý, že měl vše dřív. My jsme teď koupili krásný velky byt v novostavbě, jehož jsme samozřejmě i vlastníci, kdežto oni dostali byt od jejích rodičů (psaný na rodiče), kdy on vlastně nemá nic. Nevím, jestli to s tím třeba souvisí, ale myslím trochu, že jo, protože mě můj muž požádal o ruku, a jeho brácha, aniž by se o to předtím zajímal, vyzvídal pak z mého, jak změřit prstýnek a za tři dny po nás požádal tu svoji.A teď musí mít svatbu větší, lepší a dřív, a nedej bože, abychom měli něco, co oni ne.
Já nikomu neupírám, že VŠ není důležitá, ale pak také nechci, aby někdo upíral mně, že jsem se rozhodla studovat jazyky a jiné věci.
Jenomže to je pořád dokola, jako s tvým příspěvkem o rozlučce. Jseš na ně nabroušená a všechno hned hrotíš a máš potřebu si dokazovat, že jsi lepší než oni.
A ve skutečnosti ses zařadila na jejich úroveň. Jen oni ti to říkají nahlas a ty to píšeš sem.
Vykašli se na to a soustřeď se na svůj život, svatbu, vztah. Pokud nechceš, aby se z tebe stala zapšklá a závistivá ženská, a aby tě začal srovnávat budoucí manžel se švagrovou.
Jinak VŠ není vše, a pokud se dokážeš uživit a práce tě baví, pak není co řešit. Já to měla i obráceně, brácha do mě ryl, že jsem vysokoškolák. On má technickou s maturitou a byly doby a ještě teď kolikrát vydělá víc než já. O písmenkách to opravdu není. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vysokou a titul mam jen kvuli praci. Jinak bych se na to vyprdla. Z vlastni zkusenosti bohuzel vim, ze titul muze mit kdejakej blbec.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Delam skolu, protoze musim (skolstvi).
Bez VS jsou ve skolstvi omezene moznosti.
Jsou obory, kde ji nepotrebujes.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mnoooo, bez VS bych opravdu byla téměř nic a rozhodně bych nemohla dělat práci, kterou se chystám dělat.
na druhou stranu během studia jsem měla jinou práci, která VS nevyžaduje a je dokonce lépe placená než ta, kde VŠ mít musím. ale zase ma jiná negativa.
pro mě je vzdělání na prvním místě, bylo mi to zdůrazňováno rodiči a bez VS bych byla s erna ovce rodiny… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Já s nimi válčím. Je to mého snoubence brácha a jeho snoubenka, takže s nimi vycházet chci a vlastně i tak trochu musím. Jenže bracha byl zvyklý, že měl vše dřív. My jsme teď koupili krásný velky byt v novostavbě, jehož jsme samozřejmě i vlastníci, kdežto oni dostali byt od jejích rodičů (psaný na rodiče), kdy on vlastně nemá nic. Nevím, jestli to s tím třeba souvisí, ale myslím trochu, že jo, protože mě můj muž požádal o ruku, a jeho brácha, aniž by se o to předtím zajímal, vyzvídal pak z mého, jak změřit prstýnek a za tři dny po nás požádal tu svoji.A teď musí mít svatbu větší, lepší a dřív, a nedej bože, abychom měli něco, co oni ne.
Já nikomu neupírám, že VŠ není důležitá, ale pak také nechci, aby někdo upíral mně, že jsem se rozhodla studovat jazyky a jiné věci.
A proc s nimi valcis? Pokud maji problem, at si ho vyresi sami ve sve hlave. Zij si svuj zivot a neres problemy druhych. Jsi jeste mlada, ale uvidis, ze k tomu za par let sama dospejes. A az se prestanes trapit a resit problemy lidi ze sveho okoli (byt pribuznych), tak uvidis, jak se ti ulevi. Hlavne, jak pise @P4ja nehrej tu jejich hru.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Studium vysoke skoly, stejne jako jakekoliv jine skoly, by melo pramenit zejmena z touhy po vedeni, po tom dozvedet se vice z oboru, ktery mam rada, prohloubit si v nem znalosti…ona dobra vyuzitelnost na trhu prace v podobe vyssiho platu a podobne by pak mela byt jakymsi bonusem v podobe pozitivniho, nikoliv vsak neodmyslitelneho, nasledku…:)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
) mi přeci nepomůže rozjet karieru… nebo?
Jak moc je pro vás důležitá VŠ? Mně včera bylo mým švagrem a švagrovou vytknuto, že bez ní jsem celkem nic a nikdy ničeho nedosáhnu. Pravda je taková, že jsem již na mnohem lepší pozici než oni, dodělávám si momentálně překladatelské zkoušky z němčiny, podobné mám v plánu i v budoucnu (mluvím anglicky, německy, španělsky a francouzsky) a mám mezinárodní certifikáty z managementu, analýzy apod. Začala jsem nad tím hodně přemýšlet, protože mi nepřijde, že třeba 2 písmenka před jménem z filozofie (nic proti filosofům
A když to vezmu v potaz, se svoji pozici ve vedení by to ani nešlo úplně adekvátně zkloubit…
Co si o tom myslíte? Díky!