VŠ?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Wani Jj, s tím souhlasím. U něčeho potřebuješ teoretický základ z VŠ, u něčeho ne. A navíc dneska není problém chodit do veřejných knihoven na VŠ a využívat třeba i internetové databáze, které má zaplacené ta škola.
Ale jinde se ti zase třeba hodí zkušenosti z praxe. Kamarád, co programuje CNC stroje a má maturitu, začal studovat VŠ, aby se mohl posunout na vyšší pracovní pozici, tvrdí že je to super. Protože sice trochu plave v matice. Ale spoustu teoretických věcí si rovnou pospojuje s praxí a kolikrát i oponuje přednášejícím, protože ví, že v praxi by to, co jim přednáší nefungovalo. Takže pro něj dobré.
Nikdy to není černobílé.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nevyjadrujes se a neutocis na budouci svagry povrchne a arogantne?
Jak te ctu, tak mam pocit, jakoby si rikala, ze kdo ma VS je stejne hloupe ho…, ze ty si nejlepsi, ze umis jazyky a si vic i bez VS, kterou ma kazdy zdarma. Jestli se vyjadrujes, jak to pusobi, tak se nediv, ze nemate dobre vztahy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey píše:
Nevyjadrujes se a neutocis na budouci svagry povrchne a arogantne?
Jak te ctu, tak mam pocit, jakoby si rikala, ze kdo ma VS je stejne hloupe ho…, ze ty si nejlepsi, ze umis jazyky a si vic i bez VS, kterou ma kazdy zdarma. Jestli se vyjadrujes, jak to pusobi, tak se nediv, ze nemate dobre vztahy.
Kde jsem napsala, ze kdo nemá VŠ je hl…? Já naopak VŠ uznávám, vím, že u nějakých profesí je nutná, ale to přeci nemusí být můj případ. Já jsem už teď úspěšná - a to neznamená, že jsem nejlepší, zdaleka ne. Ale nemám ráda, když mít někdo říká, že bez toho titulu nemám šanci.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Kde jsem napsala, ze kdo nemá VŠ je hl…? Já naopak VŠ uznávám, vím, že u nějakých profesí je nutná, ale to přeci nemusí být můj případ. Já jsem už teď úspěšná - a to neznamená, že jsem nejlepší, zdaleka ne. Ale nemám ráda, když mít někdo říká, že bez toho titulu nemám šanci.
Ano, je hloupost něco takového říkat. Tak si to tak neber, já se zase potkávala s lidmi, kteří moje studium považovali za zbytečné, nic jsem si z toho nedělala, blbci mě neberou. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Doslovne ne
, ale jiste opovrhovani je v tvych odpovedich citit. Si uspesna, tak pokracuj dal, jak mas nastartovano.
Zajimave by mohlo byt, kdyby se do debaty zapojili i zminovani svagri
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj,
Jak moc je pro vás důležitá VŠ? Mně včera bylo mým švagrem a švagrovou vytknuto, že bez ní jsem celkem nic a nikdy ničeho nedosáhnu. Pravda je taková, že jsem již na mnohem lepší pozici než oni, dodělávám si momentálně překladatelské zkoušky z němčiny, podobné mám v plánu i v budoucnu (mluvím anglicky, německy, španělsky a francouzsky) a mám mezinárodní certifikáty z managementu, analýzy apod. Začala jsem nad tím hodně přemýšlet, protože mi nepřijde, že třeba 2 písmenka před jménem z filozofie (nic proti filosofům) mi přeci nepomůže rozjet karieru… nebo?
A když to vezmu v potaz, se svoji pozici ve vedení by to ani nešlo úplně adekvátně zkloubit…
Co si o tom myslíte? Díky!
VŠ je v dnešní době hodně přeceňovaná. Dneska má totiž VŠ pomalu každý druhý, a třeba mně z pozice toho, kdo lidi přijímal, líp zněl životopis, kde měl člověk buď kvalitní střední školu, nebo veřejnou vysokou školu. Lidi se soukromou vysokou se mi neosvědčili (nejhorší byli většinou adepti z UJAK). Takže si myslím, že se i bez vejšky, s těmi znalostmi, které máš, můžeš dobře vyprofilovat a mít pěknou kariéru. Já jsem vystudovala vysokou, oboru jsem se pak nevěnovala a věnuju se úplně jinému oboru, na který nijak studovaná nejsem, mám jen certifikáty, školení atd., a troufám si tvrdit, že v tom oboru jsem dobrá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Tak dobře, jsi dobrá, vystudovala jsi těžkou školu.Neznamená to ale, že všechny VŠ s jazykovým zaměřením jsou těžké (ono slovo těžké je samozřejmě také velmi subjektivní). Vím o fakultě se zaměřením na jazyky, kam lidé chodí, protože neví kam a nejsou na tom znalostmi po škole nějak dobře.
Hm, treba se pletu, ale mam takovy neodbytny pocit, ze ta absence vysokoskolskeho titulu predevsim se. e tebe a proto poznamky ostatnich tak resis…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lenka_Hal píše:
Hm, treba se pletu, ale mam takovy neodbytny pocit, ze ta absence vysokoskolskeho titulu predevsim se. e tebe a proto poznamky ostatnich tak resis…![]()
Nee, mě ne, jen mě se. e pocit, když ti lidi říkají, že je člověk bez ní něco méně. Je mi to dost vštěpovaný… ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Nee, mě ne, jen mě se. e pocit, když ti lidi říkají, že je člověk bez ní něco méně. Je mi to dost vštěpovaný…
Mne bylo vstepovanych veci, jeje, a co me nezere, poustim jednim uchem tam a druhym ven…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj,
Jak moc je pro vás důležitá VŠ? Mně včera bylo mým švagrem a švagrovou vytknuto, že bez ní jsem celkem nic a nikdy ničeho nedosáhnu.
A co je jim po tom? Oni tě živí, šatí, poskytují přístřeší, nebo čeho bys měla dosáhnout, aby je to uspokojilo? Proč to vůbec řešíš?
Příspěvek upraven 18.03.18 v 19:04
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Nee, mě ne, jen mě se. e pocit, když ti lidi říkají, že je člověk bez ní něco méně. Je mi to dost vštěpovaný…
Ale, tak pokud máš tak úžasnou práci a vše bez VŠ, tak by se tě takovéhle kecy vůbec neměly dotknout.
Kolik ti vůbec je? To je jak když přijde pubertální slečna ze školy. „Mami, a Maruška říkala, že má hezčí postavu a vlasy. A mami holky říkaly, že jsem blbá, když neposlouchám toho Justina Biebera. A mami, co mám dělat??? “
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Já nějak nechápu, co řešíš
JSI na LEPŠÍ pozici, máš asi lépe rozjetou kariéru ![]()
Tak titul Ti asi nepomůže víc nahoru ![]()
A pokud je pravda, co píšeš, tak ty jsi toho dosáhla bez titulu, ne?
Protože pokud ano, tak se pletou ![]()
A je to jen o tvém sebevědomí, je přece normální, že lidé mají různé názory a je naprosto běžné, že spolu lidé nesouhlasí. Jste dospělí, každý máte právo na ten svůj názor ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jelikož jsi šikovná a vzděláváš se sama a umíš hodně jazyků tak tobě je vš opravdu zbytečná a tvý příbuzní ti asi zavidí. Já sama mám VŠ a nemyslím si že mě to nějak odlišuje a dělá lepší ba naopak, dneska jde spíš o tu šikovnost samotných lidí a hlavně u oborů jako je filozofická fakulta
- Citovat
- Upravit
S VS je to dnes takové problematické. Myslím si, že studium se dost změnilo, hlavně klesají nároky, takže to, co se dnes učí na průmyslovce se možná dříve učilo na učilišti a i na ZŠ je už asi výuka dost okleštěná, a to tam děti tráví 9 let.
Mně přijde dost nepraktické, pokud jde někdo do školy o rok později, potom má 9 tříd ZŠ a jde na VŠ, která se studuje 6 let. Takový člověk skončí VŠ ve 26 letech. Jako u kluků budiž, ale holka si sotva stihne udělat praxi a může na mateřskou.
Teď jsou velmi slabé ročníky, tak školy bojují o studenty a kdo chce, tak na nějakou tu VŠ jít prostě může. Chápu, že tam lidi raději jdou, protože vidí, že v mladé generaci je už nějaký titul skoro normou. Otázka je, k čemu to polovině těch lidí je, kromě prodloužení si mládí. Už jsem to tu psala několikrát, ale pokud člověk neumí aspoň jazyky, tak mu studium nějakého managementu kultury a podobných oborů s uplatněním na trhu práce moc nepomůže. Je třeba si uvědomit, že nabídka studia se nekryje s pracovními nabídkami. Jenže to si mladí lidi neuvědomují. Ono to nikdy nebylo lehké získat místo bez praxe, ale prostě lidí s VŠ bylo méně, tak se většinou dobře uplatnili. Dnešní mladí to budou mít horší - VŠ bude mít z nich skoro každý, takže budou muset nabídnout něco navíc, a také se nedostanou na dobré pozice kvůli generační obměně - s tím, jak se prodlužuje odchod do důchodu, budou ty pozice déle obsazené generací dnešních čtyřicátníků. No většinu mladých nečeká nějaká závaratná kariéra. Ale za komunistů to bylo taky tak, takže žádná změna.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit