Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Capricorn61 píše:
Spis se nechapeme. Ale to je jedno.![]()
Jak uz jsem psala, nikdy s tim problem nemela, nikdy jsem ji nemusela nic takhle rikat a presne ji „naridit“ jed se mnou.
Jednoduse jsem ji chtela popsat situaci, rict, co vim, zak jak to delam vzdy a cekala jsem na odpoved, zda ano nebo ne. Nikdy jsem ji nemusela rict - pojed se mnou. Stacilo to rict tak, jak jsem psala.
Cekas odpoved ano/ne, i kdyz nepolozis otazku?
A pomaha ti i nekdo jiny? Manzel, rodice, sourozenci? Nebo chodis jen za ni?
@Capricorn61 No, spis ty nechces pochopit, ze ji proste prestalo bavit ti na kazdou stiznost automaticky nabizet pomoc, neb ty ji evidentně automaticky ocekavas. Takze se ti nejspíše snaží rict, ze je to tvuj problem a mas si ho i ty vyresit a neocekavat, ze ho bude resit ona. Je to prostě otravné, taky to obcas nekdo z pribuzenstva dela, odkyvu jaky je chudak a ani me nenapadne cokoliv nabizet, pokud neco chce, at pozada.
@Salome123 píše:
Evidentně naopak musí ona s tebou jednat jak s deb… aby jsi pochopila, že už tě má dost
Samozrejme.
Clovek, ktery chce mit od nekoho klid a chce se ho zbavit, tak mu bezne pise a dale se bavi.
Tak jeste, ze to vis to lip. ![]()
@Tarena píše:
Cekas odpoved ano/ne, i kdyz nepolozis otazku?A pomaha ti i nekdo jiny? Manzel, rodice, sourozenci? Nebo chodis jen za ni?
Ano, cekam, jestli mi odpovi. Kdyz svoli, prizpusobuji se ji - kdy ji to pasuje, atd.
Pomaha i nekdo jiny. Ja po ni zas tak moc casto nic nechci. Jen obcas. A kdyz vezmu, kolik toho chce ona po me a ja po ni, tak delam pro ni mnohonasobne vic. Takze ji nevyuzivam
@j.a.n.i1 Vsak ja ji pozadala o to, aby se mnou jela. Jen jsem tam nedala vetu - jed se mnou. Tak jak jsi to napsala. Ono kdyz ctu, co jsi psala predtim, tak se to o moc nelisi. Jen ty jsi primo napsala „jed se mnou“. Coz ja jsem ji nerekla.
Jinak ja po ni nechci, at resi za me problemy., to samozrejme ne. Jenze to „tvuj problem“ rika opravdu za kazdou blbosti a me to zacalo lezt uz na mozek.
Dost me mit nebude, jinak by mi ona sama od sebe nepsala a nenavazovala dal kontakt a nedomlouvala se se mnou, kdy se sejdeme. 🙂
Spis opravdu to ma bud jak slovni spojeni voe, nebo si to ani neuvedomuje, jak mi to vyzniva. Jak jsem psala, muzu ubrat negaci a byt slunickova, ale i kdyz ji reknu - musim nejdriv nakrmit mimco, je schopna mi i na to odpovedet „tvuj problem“. Ano, ja to vim, ale rikam ji to proto, ze se chystame jit ven, tak at se hned neoblika, kdyz budu kojit. A prece v tom neni zadna stiznost atd. ![]()
Ja si to s ni poresim. Dekuji za nazor. Tady tech nazoru padlo tolik, ze se na to ted divam i jinak, a uz vim, jak s tim nalozim. 🙂
@Capricorn61 píše:
Ano, cekam, jestli mi odpovi. Kdyz svoli, prizpusobuji se ji - kdy ji to pasuje, atd.Pomaha i nekdo jiny. Ja po ni zas tak moc casto nic nechci. Jen obcas. A kdyz vezmu, kolik toho chce ona po me a ja po ni, tak delam pro ni mnohonasobne vic. Takze ji nevyuzivam
Ty ji reknes „Boli mne zub, jedu k zubari.“ A cekas zda rekne ano nebo ne?
No to bych fakt rekla, ze ji to prestalo bavit skakat podle tebe, kdyz ji ani nejsi schopna polozit otazku a beres automaticky, ze povel Jedu k zubari, znamena ze by mela jet s tebou.
@Tarena píše:
Ty ji reknes „Boli mne zub, jedu k zubari.“ A cekas zda rekne ano nebo ne?No to bych fakt rekla, ze ji to prestalo bavit skakat podle tebe, kdyz ji ani nejsi schopna polozit otazku a beres automaticky, ze povel Jedu k zubari, znamena ze by mela jet s tebou.
Ona podle me neskace jak ja piskam. To je spis naopak, ze ja si na ni najdu vzdycky cas at delam cokoliv. Ale to je nepodstatne. Nikdo ji nic neprikazuje, nerozkazuje a nenarizuje. Vzdycky se domluvime. Ano, obe strany, a ja jsem ta, co se ji pta, kdy muze, jestli muze, v kolik atd…
Vic uz k tomu nepisu, nema to cenu. Uz jsem tu jednou psala - dale ona navazuje kontakt, takze kdyby me mela plne zuby, tak dela mrtveho brouka.
Navic neresime formulaci mych vet. To, co jsem potrebovala vedet jsem vycetla. Nazory, ze me ma plne zuby jsou mi k nicemu, kdyz vim, ze nema. Ja si s ni zitra promluvim, pac mame byt spolu. Takze tak
Přesně tohle jsem řešila. Pomohlo omezit komunikaci a kontakt na minimum a když se dotyčná osoba starala, proč s ní furt nejsem, odpověděla jsem, že mám starosti, stres a potřebuju být s lidma kteří jsou mi oporou a chápou mě. A bylo.
@Capricorn61 píše:
Spis se nechapeme. Ale to je jedno.![]()
Jak uz jsem psala, nikdy s tim problem nemela, nikdy jsem ji nemusela nic takhle rikat a presne ji „naridit“ jed se mnou.
Jednoduse jsem ji chtela popsat situaci, rict, co vim, zak jak to delam vzdy a cekala jsem na odpoved, zda ano nebo ne. Nikdy jsem ji nemusela rict - pojed se mnou. Stacilo to rict tak, jak jsem psala.
No a jak se zdá, jí to asi přestalo vyhovovat. Třeba nabyla dojem, že ji využíváš, a jen proto, že se ti sama pokaždé nabídla. Protože je takové trdlo dobrák. A vadilo jí to, tak se s někým poradila, jak se bránit. A že je to všechno tvůj problém, to má pravdu.
Tak koukám jaké jsou tady ženy plne empatie ![]()
Odjakživa jsem žila v tom že ženy jsou nastavene si pomáhat, ať slovně nebo fyzicky, podporovat se, poklabosit o všem…Jak starnu tak se přesvědčují o opaku.
Nedávno jsem byla domluvená s jinou maminkou na schůzce i s dětmi. Bohuzel noc předtím mi jedno z dvojcatek onemocnělo. Brzy ráno jsem se omluvila že nemůžeme dorazit. A odpověď? Každý má jine priority
Nic víc. Nevím proč se pořád něčemu divím.
![]()
Zakl.at to dobře dopadne, každopádně někomu říkat že je to jeho problém já osobně považuji za arogantní projev a chtěla bych to vysvětlit proč se tak najednou chová
.ale možná je prostě protivná kvůli Vánocum.
@Capricorn61 píše:
No ja akorat nerekla to „pojedes se mnou“. Myslela jsem, ze kdyz se mnou jezdiva, „obtezuji“ ji zpravou, ze me boli zub, nasledne rikam, kdy jsou na pohotovosti, ze tam chci jet, tak ze to pochopi. Ale tak mylila jsem se.Asi s ni budu muset jednat jak s deb…
ale ty ji používáš jako služku, jako panského kočího - bolí tě zub, a očekáváš, že ona skočí, všeho nechá a jede s tebou,
ty neumíš jet nebo jít k zubaři sama? chováš se jako její děcko
@inkakřivák píše:😂 😂 😂
No a jak se zdá, jí to asi přestalo vyhovovat. Třeba nabyla dojem, že ji využíváš, a jen proto, že se ti sama pokaždé nabídla. Protože je takové trdlo dobrák. A vadilo jí to, tak se s někým poradila, jak se bránit. A že je to všechno tvůj problém, to má pravdu.
To asi ne. Ale aspon jsem se zasmala. ![]()
@stinga píše:
ale ty ji používáš jako služku, jako panského kočího - bolí tě zub, a očekáváš, že ona skočí, všeho nechá a jede s tebou,
ty neumíš jet nebo jít k zubaři sama? chováš se jako její děcko
To rika kdo? 😂 Ja chapu, ze to asi z diskuze vyzniva jinak, protoze tu neni napsane vsechno a psat to tu ani nebudu. Ja neresim zubare.
Celou dobu resim neco jineho, na co mi uz bylo odpovezeno. Tak si tu reste dal neco, o cem vite spetku toho, co jsem napsala.
Ja si to budu cist a bavit se nad tim ![]()
@ametyst píše:
Zakl.at to dobře dopadne, každopádně někomu říkat že je to jeho problém já osobně považuji za arogantní projev a chtěla bych to vysvětlit proč se tak najednou chová.ale možná je prostě protivná kvůli Vánocum.
Spolehni se, vyrikam si to se sluzkou, ktera me posloucha na slovo a chce se me zbavit. ![]()