Všechno je můj problém

2577
27.12.21 09:54

Vsechno je muj problem

Edit:
Uz to mam vyreseno, vsem dekuji za reakce. :kytka:
Jak to dopadlo pisu zde:
 https://www.emimino.cz/…rankovani/9/?…

Zdravim vsechny. :mavam:
Nez mi zacnete psat, at za vsim udelam tecku a dalsi konecne scenare, tak hned upozornim, ze tomu chci dat jeste sanci. 🙂 A pak pristoupit na konecne reseni. :?

Velmi blizka osoba mi uz nejaky ten patek na vsechno odpovida „to je tvuj problem“. Popr. to hodi do takove formulace, ze se „citim“ ja provinile. A to naprosto zbytecne. Nastesti si to uvedomuji a neberu si to k srdci, nic si z toho nedelam. Ale nekdy uz to je fakt na palicu. :zed: A trapi me to, protoze se s tou osobou pomalu neda normalne bavit. :(

Uvedu priklady
Boli me zub. - No ale to je tvuj problem.
Uklouznu a zkonstatuji, ze ta podlaha klouze (coz oprabdu klouze). - To je ale tvuj problem.
Nestiham, i kdyz mam rezervu, ale ne kvuli sobe, ale kvuli okolnostem, napr. auto nenastartuje, dite se po.ere tak, ze ho clovek musi i prevlikat nebo autobus ma hodinu zpozdeni. Vsechny tyto okolnosti jsou muj problem. Nekdy mam pocit, ze muzu i za to, jake je pocasi. :roll:

Vzdycky na toto odpovidam razne, ze to opravdu muj problem neni, ze nemuzu ovlivnit to, ze autobus mel zpozdeni. :nevim: Jenze tady to jeste nekonci. 8o Dostane se mi odpoved - Ale je to tvuj problem, mela jsi jet vlakem. :potlesk: Kdyz bych pokracovala, ze vlakem jet mi zabere cele dopoledne a jsou tam prestupy oproti autobusu, ktery jede hodinu a primo, tak obdrzim odpoved typu „no a co“ nebo „tak snad neco udelas navic“ nebo tak neco v tom smyslu, abych se citila provinile. 8)

A moje dotazy zni:
Jak z toho ven?
Co na to odpovidat?
Mam se chovat stejne?
Jak delat, ze jsem nadveci a odpovidat „sterem“?
Popr. Proc se tak chova a cim by to mohlo byt?
Nebo co byste mi poradili?

Prve jsem to neresila, kdyz se to zacinalo stupnovat, tak jsem te osobe primo rekla, ze vsechno neni muj problem a moje vina, ze umim byt k sobe kriticka, uznat chybu a omluvit se, ale ze s timto neustalym obvinovanim to je na palicu. Asi tyden to bylo mirnejsi a pak nanovo. :roll: Takze promluvou to nepujde. :think:

Nejvic me na tom mrzi, ze s tou osobou jsme si vzdycky byly vzajemne oporou, vzdycky se podporovaly a ted toto. :( Ja i pres to vsechno oporou jsem a snazim se byt nadale, pomuzu, nekdy az tak, ze omezim sve povinnosti, ale i to je malo pro nejake slusne chovani. :( Fakt me to mrzi, proto chci prve zkusit najit nejake reseni, a az pote delat razne zavery, pac tu osobu mam stale moc rada.

Omlouvam se za slohovku, ale byla potreba, at Vas uvedu do deje. 🙂

Dekuji za reakce. :andel:

Edit: Jde o tetu.

Příspěvek upraven 29.12.21 v 10:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10651
27.12.21 10:02

Důležité by bylo vědět o koho jedná. Jestli o manžela nebo mamku nebo kamarádku/sestru. U těch posledních dvou to jde řešit, odmlkou na nějakou dobu, u manžela rodinnou terapii. Takhle mluví člověk, který je sám se sebou velmi nespokojený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10869
27.12.21 10:06

Mne prijde, ze si téhle osobe moc stezujes, tak te zacla odbyvat. Drive ti treba radila a probrala to s tebou, ale ted uz ji to obtěžuje. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14127
27.12.21 10:07

Moc tomu nerozumim. Takhle to na me pusobi spis jako nejaky projev detskeho buranstvi, nepostrehla jsem, co je dusledek. Jako ze ta osoba rekne: to je tvuj problem a…dal se odmita angazovat v te situaci nebo to jsou jen takove pindy? :think:

Pokud pindy, tak bych te osobe rekla, ze opakovany vtip uz davno neni vtipem a odted to budu ignorovat, ono ho/ji to prejde, kdyz nebude mit odpovidajici publikum.

Pokud to ma i prakticke dusledky, tak proste jako s ditetem: promin, neni to muj problem, je to náš problem, ze nedojedeme vcas. Muzes mi tedy pomoct?

Nic jineho me k tomu nenapada :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
catch-22
@Capricorn61 píše:
Zdravim vsechny. :mavam:
Nez mi zacnete psat, at za vsim udelam tecku a dalsi konecne scenare, tak hned upozornim, ze tomu chci dat jeste sanci. 🙂 A pak pristoupit na konecne reseni. :?

Velmi blizka osoba mi uz nejaky ten patek na vsechno odpovida „to je tvuj problem“. Popr. to hodi do takove formulace, ze se „citim“ ja provinile. A to naprosto zbytecne. Nastesti si to uvedomuji a neberu si to k srdci, nic si z toho nedelam. Ale nekdy uz to je fakt na palicu. :zed: A trapi me to, protoze se s tou osobou pomalu neda normalne bavit. :(

Uvedu priklady
Boli me zub. - No ale to je tvuj problem.
Uklouznu a zkonstatuji, ze ta podlaha klouze (coz oprabdu klouze). - To je ale tvuj problem.
Nestiham, i kdyz mam rezervu, ale ne kvuli sobe, ale kvuli okolnostem, napr. auto nenastartuje, dite se po.ere tak, ze ho clovek musi i prevlikat nebo autobus ma hodinu zpozdeni. Vsechny tyto okolnosti jsou muj problem. Nekdy mam pocit, ze muzu i za to, jake je pocasi. :roll:

Vzdycky na toto odpovidam razne, ze to opravdu muj problem neni, ze nemuzu ovlivnit to, ze autobus mel zpozdeni. :nevim: Jenze tady to jeste nekonci. 8o Dostane se mi odpoved - Ale je to tvuj problem, mela jsi jet vlakem. :potlesk: Kdyz bych pokracovala, ze vlakem jet mi zabere cele dopoledne a jsou tam prestupy oproti autobusu, ktery jede hodinu a primo, tak obdrzim odpoved typu „no a co“ nebo „tak snad neco udelas navic“ nebo tak neco v tom smyslu, abych se citila provinile. 8)

A moje dotazy zni:
Jak z toho ven?
Co na to odpovidat?
Mam se chovat stejne?
Jak delat, ze jsem nadveci a odpovidat „sterem“?
Popr. Proc se tak chova a cim by to mohlo byt?
Nebo co byste mi poradili?

Prve jsem to neresila, kdyz se to zacinalo stupnovat, tak jsem te osobe primo rekla, ze vsechno neni muj problem a moje vina, ze umim byt k sobe kriticka, uznat chybu a omluvit se, ale ze s timto neustalym obvinovanim to je na palicu. Asi tyden to bylo mirnejsi a pak nanovo. :roll: Takze promluvou to nepujde. :think:

Nejvic me na tom mrzi, ze s tou osobou jsme si vzdycky byly vzajemne oporou, vzdycky se podporovaly a ted toto. :( Ja i pres to vsechno oporou jsem a snazim se byt nadale, pomuzu, nekdy az tak, ze omezim sve povinnosti, ale i to je malo pro nejake slusne chovani. :( Fakt me to mrzi, proto chci prve zkusit najit nejake reseni, a az pote delat razne zavery, pac tu osobu mam stale moc rada.

Omlouvam se za slohovku, ale byla potreba, at Vas uvedu do deje. 🙂

Dekuji za reakce. :andel:

Obecně mi to zní, jakože Tě ta osoba má plné zuby.
Není poznat, jestli to je partner nebo nějaká příbuzná, odpovědi by byly podle toho.
Jestli to chceš nějak otočit, tak bych z toho dělal problém protějšku, řekněme partnera.
Například:
Bolí mě zub - Tvůj problém - Ano, ale Tvůj problém je, že kvůli tomu pojedu k zubaři a Ty si sám musíš…
Kluzká podlaha - Tvůj problém - Zatím ano, ale Tvůj problém bude, až si na tom něco zlomím a Ty se budeš starat o domácnost.
Nestíháš kvůli zpoždění autobusu - Tvůj problém - tak příště pojedu tím vlakem a doma nebude nic udělané.

• Citovat
  • Upravit
2577
@janickaIII píše:
Důležité by bylo vědět o koho jedná. Jestli o manžela nebo mamku nebo kamarádku/sestru. U těch posledních dvou to jde řešit, odmlkou na nějakou dobu, u manžela rodinnou terapii. Takhle mluví člověk, který je sám se sebou velmi nespokojený.

O tetu (mamky segru).
No, mi to taky prijde, ze je se sebou nespokojena. A zacinam byt presvecena, ze z ni kvete narcis, pac nic neni jeji chyba, vsechno je chyba ostatnich. :mrgreen: To, ze je narcis, tak pul bidy, ale proc ma sakra potrebu rypat do vseho a s prominutim vinit me i z pocasi? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klopotkova
27.12.21 10:08

Jenže tady je důležité vědět, o koho se jedná. To je naprosto v tomto případě klíčové.

• Citovat
  • Upravit
2577
27.12.21 10:09
@Tarena píše:
Mne prijde, ze si téhle osobe moc stezujes, tak te zacla odbyvat. Drive ti treba radila a probrala to s tebou, ale ted uz ji to obtěžuje. :nevim:

Aha, to me nenapadlo. 🙂 Zkusim se nad tim zamyslet. 🙂 Sice mi to neprijde, ale hecnu to, ze zkusim byt slunickova a uvidime. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klopotkova
27.12.21 10:10
@FlorenceF Jenkins píše:
Moc tomu nerozumim. Takhle to na me pusobi spis jako nejaky projev detskeho buranstvi, nepostrehla jsem, co je dusledek. Jako ze ta osoba rekne: to je tvuj problem a…dal se odmita angazovat v te situaci nebo to jsou jen takove pindy? :think:

Pokud pindy, tak bych te osobe rekla, ze opakovany vtip uz davno neni vtipem a odted to budu ignorovat, ono ho/ji to prejde, kdyz nebude mit odpovidajici publikum.

Pokud to ma i prakticke dusledky, tak proste jako s ditetem: promin, neni to muj problem, je to náš problem, ze nedojedeme vcas. Muzes mi tedy pomoct?

Kadrnožková

• Citovat
  • Upravit
10869
27.12.21 10:10
@Capricorn61 píše:
Aha, to me nenapadlo. 🙂 Zkusim se nad tim zamyslet. 🙂 Sice mi to neprijde, ale hecnu to, ze zkusim byt slunickova a uvidime. :D

Nemusis byt slunickova ma silu, ale mam kolem sebe par takovych stěžovatelu a fakt z nich boli hlava. Chrli jen stiznosti a nic pozitivniho nikdy nereknou, i kdyz se jim deji i hezke veci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2577
27.12.21 10:13
@FlorenceF Jenkins píše:

Dekuji. Taky moznost na to nereagovat. Jinak jo, jsou to spis pindy, takove to „musim si rypnout“. Treba s tim zubem jsem to rikala tak, ze me fakt boli, a ze bych potrebovala odvezt na pohotovost, mireno na ni, aby se mnou jela tak jako vzdy k zubari (hlida mimco, zatim co ja jsem v kresle). A misto toho, ze by mi odpovedela treba - jo, domluvime se nebo zkus rict nekomu jinemu, tak hned „to je tvuj problem“. Tak pokud ji tak obtezuji, at mi to da najevo primo, coz se nekolikrat stalo, ze mi rekla - nemuzu jet, pores si jinak. V poradku, tak jsem se zajistila jinak, nevinila ji, rekla jsem, ze to nevadi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
27.12.21 10:14

Pokud se jedná o partnera připadá mi, že ho z nějakého důvodu baví Tě deptat a „dělat na Tebe ramena“
Na mě by to nebylo, buď by se začal chovat normálně, nebo by letěl.
Nesnáším, když se dospělej chlap chová jako umanutej smrad a jestě si u toho myslí, co je za borce :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
266
27.12.21 10:15

Jednoduše: Tobě jako vadí, že jsem přijela pozdě? Tvůj problém! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
catch-22
27.12.21 10:15
@Capricorn61 píše:
Dekuji. Taky moznost na to nereagovat. Jinak jo, jsou to spis pindy, takove to „musim si rypnout“. Treba s tim zubem jsem to rikala tak, ze me fakt boli, a ze bych potrebovala odvezt na pohotovost, mireno na ni, aby se mnou jela tak jako vzdy k zubari (hlida mimco, zatim co ja jsem v kresle). A misto toho, ze by mi odpovedela treba - jo, domluvime se nebo zkus rict nekomu jinemu, tak hned „to je tvuj problem“. Tak pokud ji tak obtezuji, at mi to da najevo primo, coz se nekolikrat stalo, ze mi rekla - nemuzu jet, pores si jinak. V poradku, tak jsem se zajistila jinak, nevinila ji, rekla jsem, ze to nevadi.

Tak zjevně nechce jet tentokrát ani nikdy příště ani nechce být obtěžovaná nutností opakovaně odmítat.

• Citovat
  • Upravit
2577
27.12.21 10:16
@catch-22 píše:
Obecně mi to zní, jakože Tě ta osoba má plné zuby.
Není poznat, jestli to je partner nebo nějaká příbuzná, odpovědi by byly podle toho.
Jestli to chceš nějak otočit, tak bych z toho dělal problém protějšku, řekněme partnera.
Například:
Bolí mě zub - Tvůj problém - Ano, ale Tvůj problém je, že kvůli tomu pojedu k zubaři a Ty si sám musíš…
Kluzká podlaha - Tvůj problém - Zatím ano, ale Tvůj problém bude, až si na tom něco zlomím a Ty se budeš starat o domácnost.
Nestíháš kvůli zpoždění autobusu - Tvůj problém - tak příště pojedu tím vlakem a doma nebude nic udělané.

Taky moznost vzdy rict ty dusledky. Ale asi jo, zkusim prve hecnout sebe a mluvit slunickove. Coz je smutne v tom, ze nikdy nebyl problem resit jakekoliv veci, i ty min vesele, protoze zivt neni jen o usmevu. Ja vypsala prave par prikladu, kde jsem „negativni“, jinak samozrejme, ze se s ni nebavim jen o tom spatnem. 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová