Všeobecná sestra Dis., nebo Bc. - co je lepší?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21
10.2.14 21:18

Všem děkuji za příspěvky! Ovšem rozhodnutí bude asi těžké…teď jsem na vysoké v 1.semestru, ale obor porodní asistentka, bohužel sem se rozhodla, že bych spíše chtěla přejít na tu všeobecnou sestru, ale mám dilema jestli na vysokou zase nebo na vyšší odbornou. Hodně předmětů teď máme s všeobecnýma sestrama a ta vysoká je opravdu spíš teoreticky zaměřená. Ovšem mě možná láká více ta praxe, což by byla volba jít na vyšší odbornou. Podle mě se i člověk praxí nejvíc naučí. Ale většina z Vás píše, ať raději zvolím Bc.-vysokou, tak nevím :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7828
10.2.14 21:29

@Lenka92 nejvíc se naučíš, až nastoupíš do práce. Praxe bývá na různých odděleních a zas máš jen z každého trošku…nevím, fakt to zvaž, ten čas který tomu obětuješ za to můžeš mít Bc.
Já třeba hned po zdravce nastoupila na aro a z intenzivní péče jsem nevěděla skoro nic, ze zdravky teda rozhodně ne. Vše o přístrojích a odborných věcech jsem se naučila až v práci a pak na aripu.

Tak hodně štěstí při rozhodování ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
10.2.14 23:17

@Handulka14
Já dělám v Praze, ze začátku jsem dělala na LDN - v soukromým, tam jsem měla kolem 21 000 čistýho - ale strašná práce, pohled na ty staříky, kteří už nemůžou a rodina za nima občas přijde na půl hoďky mě ničila, nebo to jak starší ročníky povídali jak bojovali za války za svobodu a co se potom stalo a co se teď děje. To mě ničilo - byla to hrozně smutná práce. Tak jsem odešla do fakultky a tam jsme dělala na chirurgii, pak bylo málo sester na dětský chirurgii a šoupli mě tam s tim, že mi zaplatí specializaci. Tak jsem dělala na dětský chirurgii a ještě jsem makala na pohotovosti. A volno jsem měla tak 7-9 dní do měsíce - pokud jsem chtěla, pokud ne jela jsem samozřejmě víc, ale to je o domluvě. A volno beru i před noční :-) A platově to bylo okolo 14-18 000.

@Backler
Jasně že jsou i sestry se zdrávkou, musej jinak by byly jenom pomocný personál pod dohledem.. :poblion: Tenhle zákon je fakt k zblití. :poblion: Specializace je super, mám jí a jsem spokojená - hned je víc možností kde si vybrat. A co se týče teoretiček je mi do breku když přijde namachrovaná koza s titulem a žílu píchá na 5× a pak to nechá na někom z nás, ale sebevědomí jí to nesrazí a dál se nosí jako královna.. to je hodně smutný. Neřikám, že jsou takový všechny ale asi 4 takovýhle kozy jsme tam právě měli.

@Lenka92
Už jsem psala kde, ale co bych já osobně chtěla tak si udělat specializaci na sálovky, tam je to prej skvělý. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
10.2.14 23:19

@Handulka14
Mohla bych bejt prosím ta která jí podá tu desinfekci do ruky?? :-D :-D Schválně co to udělá :think: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
11.2.14 11:26

A jak to vidíte v reálu, kdo už pracuje v nemocnici…Máte kolem sebe nebo ve svém kolektivu spíše Dis. nebo Bc.? Nebo když přijímají do nemocnice sestru dívají se na tituly, dělaji rozdíl mezi Dis. a Bc.? :) :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
11.2.14 11:36

@Lenka92
Máme Dis., Bc., a nebo taky jenom holky se střední co to stihly. Pak máme MGR se specializací. Je to různý, u nás se brali víc Dis.- protože holky s Bc. stačilo mít na praxi.. ale brali se taky samozřejmě. Jako co si budeme povídat lepší je mít Bc. z toho pohledu titulu, ale s Dis más víc praxe a jsi líp připraveá než s Bc. To je na tobě. Doba studia je stejná a peněz víc nedostaneš. Jestli chceš můžeš si udělat Dis, a při studiu dodělat jeden rok nástavby na Bc. a to je na Duškovce a nebo Pardubice/Plzeň- ale těmhle dvěma si nejsem jistá. JInak specializaci si můžeš udělat i s Dis a záleží jen na tobě kterou si vybereš a jestli se nemocnici upíšeš :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
11.2.14 11:48

Ale předpokládám, že ten rok Bc.,který si můžu dodělat není zrovna nejlevnější záležitost že? :D :) A bez toho aniž bych se upsala si nelze dodělat specializaci? :-) Možná ano, ale když si ji sama zaplatím, že ano?:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
11.2.14 11:58

@Lenka92
Duškova ne, ale Plzeň/Pardubice nebo Ústí mě teď ještě napadlo jsou státní takže jediný co investuješ je čas, ale nic jiného :) a ten jeden rok se to zvládnout dá.-) Ale jasně že jde, ale budeš si to platit sama - takhle ti to zaplatí nemocnice. Jinak já si jí udělala přes nemocnici - už jenom proto, že nemusíš skoro nic řešit-všechno zařídí za tebe a ty jenom chodíš na přednášky a praxi a tu můžeš mít u sebe v nemocnici- takže extra necestuješ. Záleží na tobě. A taky kolik let po tobě budou chtít aby si se upsala.. Mě to třeba neomezilo, stejně nemám v plánu se stěhovat, na tomhle oddělení mě to baví a celkově jsem tam byla spokojená takže mě osobně to nebrzdilo, ale najdeš tady i takový který to zabrzdilo a chtěli jít někam jinam, nebo se stěhovali..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
11.2.14 13:28

V Pardubicích to nejde dodělat si Bc. za jeden rok…Ústí, Plzeň nevím ale taky si myslím, že ne, pokud to jsou veřejné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
11.2.14 13:44

@Lenka92
Já to nevím 100% ale kamarádka říkala že si to tam bude dodělávat. Já osobně to nezjišťovala. Duškovka je sice drahá, ale když u toho pracuješ a jsi schopná něco ten rok obětovat tak to určitě taky jde. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
11.2.14 15:02

Jinak nechápu, proč Dis. nemůže být staniční nebo vrchní sestra? :-) :-) Navíc sem už kolikrát viděla ať už v nemocnicích nebo na internetových stránkách, že byly staniční a vrchní buď bez titulu a vykonávaly tuhle funkci a nebo byly Dis. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7828
11.2.14 16:28

@Lenka92 Specializaci si udělat můžeš, jak nastoupíš a buď se na 5 let upíšeš nemocnici a nebo já jsem měla rezidenční místo, což znamená, že mi to platil stát a jsem na 5 let vázána, že budu pracovat v rámci české republiky.

@Natálka26 no o těchhle pipkách mi ani nemluv…já nevím, mi příjde, že ty holky dneska už snad nemají ani žádnou soudnost a jsou sebevědomé a přidrzlé. Já jako nejsem stará, zapšklá baba aby bylo jasno :D že bych nepřála mládí :mrgreen: je mi 26,ale když ti 17-ti letá slečna řekne, že ona něco dělat nebude, protože to je podle jejího názoru práce ošetřovatele, to je na mě trošku moc no :D když si vzpomenu na svoji praxi :roll: byla jsem ráda za jakoukoliv práci, za cokoliv co jsem mohla omýt, otřít, naředit a tohle mi teda vyrazilo dech :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7499
11.2.14 16:45

@Backler My,když jsme byli na zdravce, tak jsme ráno přišly na odd, přebraly si službu a sestry celé dopoledne nevylezly z kutlochu, dělaly jsme všechno od příjmů, propuštění, péči o operantky a modlily se, aby nebyl nějakej problém a nemusely jsme ťukat na sestry, který pak byly značně zpruzený :mrgreen: Holky, co chodí na praxi k nám, často poprvé v životě vidí i pitomej irigátor, samostatně totál nepoužitelný :zed: :zed: většinu se nám podaří „vychovat“(studují jinde a k nám chodí jen na praxi), ale občas příjdou právě i takové, co se ofňujou a jsou arogantní :roll: :zed:
Já bych teda asi taky doporučila Bc.,do budoucna je to asi perspektivnější…i když třeba zrovna mě se DiS. vyplatí víc, protože jsem po gymplu a s DiS PA můžu pracovat kdekoli v nemocnici, kdežto bakalářka PA po gymplu může jen na gyn-por, event. dětské, což do budoucna dost snižuje možnost uplatnění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
11.2.14 16:52

@Lenka92
Ono to není jenom o titulu, ale především o praxi. A taky sympatie…

@Backler
Nemaj soudnost, ale maj TITUL, chápeš TITUL!!! :poblion: :-D Mě je taky 26 takže jsem taky kuře, ale když mi něco říká starší nebo zkušenější tak držim hubu a jsem ráda, že se mě snaží něco naučit a ne se tvářit jak kdybych jí smrtelně urazila. Ano, ano.. běž převlíct postel na 2 je tam klučík co se počůral a ona řekně že to není její práce - že je tam na praxi jako sestra a ne jako uklízečka??? V tu chvíli mám chuť jí rozčtvrtit, jsou prostě takový a když mě jako Disce řekne, že se učí kvůli tomu aby tohle nemusela dělat jako já, tak mám chuť namíchat drink přímo do žíly a to by koukala co všechno dokážu jako Diska :-D Mě připadá, že vůbec netušej co tahle práce obnáší. A to je na tom to smutný. A ta namachrovanost a arogantnost..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7828
11.2.14 17:06

@Bella29 @Natálka26 já si právě někdy říkám, jestli jim to do těch hlav bijou v té škole nebo co :D :D Já teda osobně nemám žádný titul, mám zdravku a arip, Bc si chci taky dodělat, ale to až po mateřské, dálkově.
Já se vždy na ty jejich poznámky už jen usměju a řeknu, ať se staví pak povyprávět :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze