Všeobecná sestra Dis., nebo Bc. - co je lepší?
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Anonymní píše: Více
Těch 2300 hodin neplacené praxe, rozuměj normální neplacené práce v
na standardních smenach, je skoro loupež. Syn je na elektrooboru, kde za praxi dostávají drobný peníz 300 Kč/měsíc…u těch sester nula
a ještě po nich chtějí prázdninovou praxi jeden měsíc. Čili neplacenou brigádu na standardních směnách. To jen tak na okraj. Už jsem slyšela od vícero studentek, že to považují za demotivační, česky odírání.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Veveří však to tak bylo je a jistě bude, že je praxe zadarmo. Do toho se jde dobrovolně. Mně spíš vadí délka studia. Bylo dobré, když stačily 4 roky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sandra277 to byl jenom můj povzdech. Naštěstí dcera toto neřeší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Veveří píše: Více
já střední zdrávku dělala na začátku devadesátek, tam té praxe bylo samozřejmě podstatně míň, než mají dneska holky na VOŠ nebo VŠ. ale i tak ve třeťáku býval měsíc souvislé praxe, za které holky dostávaly nějaký menší peníz. my byly dle naší třídní první ročník, který ji odpracoval zadarmo a že nám z ministerstva vzkazují, že máme být rády, že tam vůbec můžeme zadarmo chodit. že taky bychom mohly platit, že se tam smíme něco naučit ![]()
- Citovat
- Upravit
Určitě at jde na VS protože aby měla lepší uplatnění musí být všeobecná sestra a toho docílí jen na vysoké škole, ne na vošce
A moc gratuluji, práce je to pěkná, náročná ale pěkná. Studum dá zabrat, ale musí vidět ty výhody na konci. A neleknout se té praxe - ta je šok - smrad nemocnice, do toho strach aby někomu neublížila, apod.
Práce pěkná, dobré peníze. Ale peníze tam jsu jen u všeobecné sestry (tj vysokoškolské) ne praktické sestry, která třeba ani nemůže pracovat samostatně, tj. nesmí na některá oddělení, nesmí třeba ani do domova s pečovatelskou službou, terenní hospicovou péči apod.
Takže 100% vysoká škola a žádná voška.
Tak at se ji daří. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já studovala 2006-2010 a také jsme měli praxi zdarma. Kamarádky, které se učily na prodavačku se mi smály, a já o víkendech ještě chodila na brigády, abych měla na kofolu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A na někde se za to i platí. Třeba když už pracuješ, ale tvoje nemocnice nemá nějaké oddělení, které škola chce, tak si platíš praxi na jiném pracovišti. Kamarádka si takto dělala praxi, kdy ji normálně zkásli - údajně za administrativní kroky, čip, zapůjčení muduru a proškolení, které musela absolvovat. Platila snad 5-7tisíc, prostě žádný malý peníz. Takže dovolená u svého zaměstnavatele a ještě za to platila. Byla tam celé léto.
Jednu chvíli jsem váhala, že bych si dodělala vysokou, když už mám tu střední zdravotnickou, ale pracuji ve školství. No po zvážení kolik te praxe tam je a že bych ji neměla kde dělat jsem to vzdala.
- Citovat
- Upravit
@chs.jasmin píše: Více
Tak s voškou samozřejmě může pracovat samostatně, po splnění podmínek může pracovat v terénu i v pečovatelské službě. Bude DiS a to není málo. To bude normální samostatná sestra samozřejmě. Ale lepší je Bc, to jednoznačně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji za povzbuzení pro dceru. Má za sebou zdravku a ani práce na LDN ji neodradila, vlastně to bylo první oddělení, kam na praxích šla. Nikde prý nebyli lidé vděčnější za laskavost než tam, našla si v tom to pěkné. Nakonec se tedy rozhodla pro VŠ, i když i s VOŠ by byla všeobecnou sestrou. Nechce zůstat praktickou sestrou, protože PS v systému nemocnic končí ve vzduchoprázdnu, ani všeobecné sestry, ani ošetřovatelky. Ví, že musí jít dál.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Příbuzná je ambulantní lékařka a aby si udržela chirurgické dovednosti a mohla jednou týdně chodit do nemocnice operovat, musela za to platit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tady bych řekla, že to mohlo být i tím, že toto je většinou pro gymplacky tzv. záchranný obor, prioritou je medicína, fyzioterapie apod. Naprosté minimum holek si podá přihlášku na ošetřovatelství/porodní asistentku apod. prioritně a když už, tak to bývají slabší studentky z ročníku, popř. si nevěří/nechce se jim na těžší obory… Těch „záchranných oborů“ je ale samozřejmě víc…
Dlouholetá zkušenost vypozorovaná na jednom víceletém gymnáziu…
- Citovat
- Upravit
Tady se spíš jednalo o stáž? Bohužel to tak mnohdy je ![]()
- Citovat
- Upravit
Je to tak 15 let zpátky a nemocnice byla pod Agelem, tak možná proto? Šlo o pravidelné operační dny, aby z toho nevypadla, časem to ale odmítla a už si nechala jen ambulanci. Myslím, že tehdy říkala, že nemocnice jí platí, ale zároveň si peníze od ní brala, takže z toho skoro nic neměla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit