Výbava pro miminko TP červen

61
4.1.14 12:56

Výbava pro miminko TP červen

Ahoj holky, už tak týden pročítám různé seznamy co pořídit a vůbec si nevím rady, protože všude píšou něco jiného. Vím, že je asi ještě brzo to řešit, ale z finančních důvodů bych to chtěla tak nějak začít shánět co nejdřív a postupně. Miminko se nám má narodit v půlce června a nedokážu si představit, co všechno bude v takovém počasí potřebovat aby mu nic nechybělo. Nebo třeba množství. Miminka prý rostou hrozně rychle, tak abych toho nenakoupila zbytečně moc :(( Budu ráda za všechny rady a zkušenosti, díky moc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16732
4.1.14 13:02

@raquel96 také se mi má miminko narodit v červnu, takže se ráda poučím. Já mám v plánu koupit nějaký ten základ, v dnešní době se dá potom dokupovat rychle, věcí a pomůcek pro miminko je teď na každém rohu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4441
4.1.14 13:10

Prvního syna máme dubnovyho, teď cekam ke konci června a co urcite zas využiju v počátku jsou body, dupacky, polodupacky, na spaní overalky;priste to co mimco netlačí, nějaký rifle, sukynky atd bych zr začátku nedala, je to nepohodlny… v tom dubnu jsem používala body jen s dlouhým, teď pokud bude vedro dokoupim s krátkým rukávem, těch body bych vzala víc, abys měla na výměnu, kdyz se ti po… nebo poblinka, ať nemusis denně prát, kdyz budeš mít blici mimco může jich umazat několik za den…pak urcite kdyby byla zima nějaký kabatek, nebo svetrik, loni v červnu byla kosa, to rodila kamarádka a dokupivali ještě ten jarní fusak od emitexu, máme ho taky a je supet, pak ponožky, slabou capku… treba ty body a overaly mají v packu v tescu, caa, hm, ja kupuju synovi body a overaly dodnes v tescu.. a rostou z toho fakt bleskove, syn měl 4kg a 52vm, takze jsem měla jen pár kusů 56 a měl to snad 14 dní..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2852
4.1.14 13:12

Je to individuální, někdo má 5 body vel. 56 a stačí mu to, jiný si s tím nevystačí. Záleží zda mimčo bude často zvracet, jak často budete prát… Můžete nakoupit pár věcí vel. 56 a víc pak vel. 62- vždycky můžete větší věci ohrnout!-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
4.1.14 13:13

Čekám na začátek července, první byl březnový, ale bylo celkem teplo.. určitě body s krátkým i dlouhým, něco navrch - polodupačky (dupačky mi přišly nepraktické skrz přebalování), kabátky.. slabou čepku, ponožky..
@pet01 OT koukám, že máme první stejně staré :mavam: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
4.1.14 13:18

Tato diskuze se mi hodí. Také mám termín v červnu a už jsem začala pomalu projíždět internet a koukat po dětských věcech. A popravdě, je toho tolik, že sama nevím, co koupit a co je už jen rozmar. Třeba nasbírám inspiraci zde. ;)

Příspěvek upraven 04.01.14 v 13:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4441
4.1.14 13:18

A nebo vzít ty co jsou 0-3měsíce, ty nosil nás malej snad po celou tu dobu :-)
@Tamtama akorát tvuj je o 3týdny starší jestli dobře koukám :-) nás malej je aprilovej :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
4.1.14 13:21

@pet01 však u druhých máme taky skoro 3 týdny rozdíl :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25194
4.1.14 13:22

Ahoj, máme druhou 23. června a na začátku jsem ji vozila v teplé kombinéze, prootže byla zima. A sestřenka má malého v květnu a vozila ho asi 2 týdny ve fusaku, protože byl dřív a pořád studený :mrgreen: Takže si nevybereš. Jiank pak byli hice, tak měla jen bodíko nebo tričko - nosila jsem ji v šátku nebo byla pevně zavinutá (musela jsem), tak byla i tak dost zahřátá.
Ale viděla bych to na bodíka - dlouhý i krátký rukáv, polodupačky a nějaký kabátek + něco teplejšího, kdyby náhodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4441
4.1.14 13:28

A radši bych vzala min než víc, teď je výhoda ze nakoupit se dá pomalu i v noci, kdyby nahidou, ja měla těch body s dlouhym asi 8ks, teď dokoupim ty s krátkým, ale těch asi min, tak 5, a dupacky nebo polo dokoupim az budu vědět pohlavi, a těch celkem tak 5 asi, teda pokud to bude holka, jinak nemusim dokupovat skoro nic, bude dědit po brachovi
@Tamtama no to je fakt, to je dobry :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5251
4.1.14 13:35

Mě se osvědčila zavinovačka do autosedačky, jak letní verze, tak i zimní verze. Jinak v tescu mají super packy jak body, tak overálků, kupovala jsem na začátek vel. 0-3 měsíce a bylo to ok. a vyjdou na pár korun. Pak nějaké polodupky, ponožky, všechny děti ze začátku nosily hlavně body a polodupky a na overálky, na to kabátek nebo světřík, dvě čepičky, bavlněné rukavičky a stačí, dnes je toho fakt všude tolik, že se dá bez problémů cokoliv téměř ihned dokoupit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12895
4.1.14 13:41

Holky mně se malá narodila v červnu a svetříky jsem vůbec nepotřebovala. To miminko se ze začátku moc nehýbe, takže úplně stačila zavinovačka a do kočárku bodýčko s krátkým a nějaká deka. Přes ty největší vedra jsem ji vozila jen v plínce a přinejhorším jsem ji přikryla. Měla jsem nakoupeno několik svetříků a nepoužila jsem je ani jednou. Takže já bych nakoupila pár hezkých 56 pro radost a pak bych nakupovala až od 62. Ta 56 je fakt na chviličku. Jinak doporučuju hodně látkových plínek na ublinkávání (nebudete mít čas je prát a žehlit, když budete mít třeba jen 10 ks), pak je zase užijete při příkrmech. :Dmonitor dechu - budete klidnější, když miminko bude spát ve vedlejší místnosti. A ještě lehátko/houpačka když budete potřebovat třeba do sprchy tak si mimčo vezmete do koupelny sebou a uvidíte na něj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
4.1.14 13:44

Malá se narodila na konci června a zrovna odezněla studená vlna a nastaly vedra. Takže jsem si původně myslela, jak upotřebím deky, overaly atd a nakonec byla v body bez rukávů, ponožky a přes ni plínka. Některé mini věci neupotřebila.

Nakup pár kousků malé velikosti a dokoupíš za pochodu. Naše měla 56 jen na odchod z porodnice, měřila 53cm, takže ze všeho rychle vyrostla

• Citovat
  • Upravit
25194
4.1.14 13:45

@circus Jo jo, monitor není špatná věc (já teda u druhé nevyužila) a lehátko je taky super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
4.1.14 13:46

@circus monitor dechu je za mě kravina.. v porodce byl povinně a furt se pouštěl bezdůvodně.. :nevim: a lehátko se dá nahradit autosedačkou :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí