Co čekat od půlročního chlapečka?

8959
3.1.14 12:28

Co čekat od půlročního..?:-)

Ahojky holky, téma na odlehčení..:-) Syn má teď 5 měsíců a týden, tak si tak přemýšlím, co se teď jakoby změní..:-) Co začne dělat, kdy sedět a tak.. Přece jen, půlroční, to už přestává být úplné miminečko, ne?:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6942
3.1.14 12:30

Můj bude mít za týden 5 měsíců a pocit, že už to není úplné miminečko, mám už delší dobu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
3.1.14 12:32

@fenny
Tak já vzhledem k jeho velikosti a 8-mi kilům taky..:-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
3.1.14 12:37

Každé dítě je jiné. Mám doma půlročáka, válí sudy a začíná se plazit. Bojuje semnou u přebalování a oblékání, máma vždycky vyhraje :mrgreen: :mrgreen: A krásně žvatlá, sice je to nevědomky, ale říka táta, dede a pod. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sonarka
3.1.14 12:39

Tak náš se v 6.měsících uměl přetáčet na obě strany, péroval ma kolínkách a začínal se plazit. Ale lézt a sedět začal až v 8.měsíci. Je to různé, některá dítka v 6.měsících jen leží a některá se začínají stavět. Každopádně si užívej to poslední klidné období :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
15575
3.1.14 12:39

Taky si myslim ze uz to neni uplny mimco :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1820
3.1.14 12:40

Syn ma 6m a 4dny a jediny co umi je pretacet se na bok. Je to proste lenoch :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6788
3.1.14 12:42

Máme půlroční devítikilovou :mrgreen: Mám pocit, že malé miminko to nebylo nikdy. Naše se přetáčí, plazí a to je asi tak všechno ;) Ale to dělá už dlouho, takže u nás žádný zlom v šesti měsících nenastal :D
A oblékám ji na několik etap, pořád mi někam utíká :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lo
6285
3.1.14 12:49

Tak u nás to byo : 4 měsíce - přetáčení se ze zad na bříško, 6 měsíců - péroval na kolínkách, ale lozit začal až v 8,5 měsících :) Nikdy se naplazil. Pak si nějak začal sedat a krásně sedí nějak od 9,5 měsíců. Ted má 10,5 měsíce, lozí jako drak 2 měsíce ( už na něj spadl stojan od CD, on sám se párktát bouchnul do hlavičky a já z toho na prášky ( už si zvykám :mrgreen: ), stoupnout si zkoušel asi jen 2×, ale zatím ho to nějak neoslovilo..Tak já očekávám, kdy vlastně stát bude..zatím se do toho nežene :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
3.1.14 12:54

Náš malý na půl roce (10kg) lezl jak fretka (neplazil se nikdy jen lezl), stál u nábytku. Teď v 7,5 měsících obchází nábytek.. Ono je to hrozně individuální. Mám kamarádku jejíž malý se jenom přetáčí ale za to se krásně snaží povídat a ej takový ukecáný. To náš zas nic moc „nenamluví“

6 měsíců ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6788
3.1.14 12:58

@Almira-Alm Šikula! :palec:

Omlouvám se že cpu svůj dotaz do cizí diskuze, ale mluvili vám na půl roce už děti? Myslím samozřejmě jen slabiky MA, BA atd…? Moje mrně vůbec nevypadá že by mělo začít :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
3.1.14 13:01

@Aneťák89 První a třetí kluk žvatlali v půl roce, druhý ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lo
6285
3.1.14 13:01

@Aneťák89 Můj malej povídal hodně baba v 6 měsících, pak najdenou šlus a do 10 měsíce neříkal nic :nevim: Naštěstí, ted se poslední týden totál rozpovídal..říká Táta, když manžel přijde do místnosti, bába, am ( ham ) a mába ( to je máma :mrgreen: ) a jinak něco jako jajaja, grrrrlula a tak :D Ale jak jsem psala od 7-10 měsíce neříkal fakt nic..a je v pohodě, jen se mu nechtělo :nevim: A ani ted není nějakej řečník… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
3.1.14 13:14

@Almira-Alm šikula..:-) úplně koukám..

No právě, co mám kamarádky (teď už mají třeba dvouleťáky), ale když bylo jejich prckům tak toho půl roku, tak seděli bez opory a podobně..
Syn se umí jen otáček na obě strany, přes jednu stranu se otočí na bříško, rotuje na místě, občas se malinko poposune, hlavu drží, ale když ho beru, tak se ještě bojím ho brát bez opory hlavy..
Takže potřebuju i malinko uklidnit, že to je normální..:-D Z okolí slyším jen „on ti ještě nesedí, joooo?“ :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7065
3.1.14 13:18

V půlroce začíná takový ten zvrat „placky“ začíná sedět, dělat mosty, lézt stát.
MY to měli tehdá hrozně rychlé před 6tým měsícem lezl jak drak a v 6ti měsících stál a 14 dní na to chodil kolem nábytku a pak si teprve sedl v 10ti měsících a 8smi dnech jsme se konečně pustili a chodili :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí