Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Určitě alespon dvě prostěradla, a povlečení jsme měla troje…hodně jsme blinkali a stalo se i že se pročurávala když byla starší jak říkají holky jedno hezčí a pak i postarší a prostěradlo doporučuju s tím igelitem alespoň jedno neměla jsem ale po druhé bych pořídila…
@ArumLily0 Určitě aspoň dvě sady, už jen kvůli praní, i kdyby se ti miminko nikdy nepoblinkalo, ani neprokakalo, což není moc reálné, jedna je určitě málo. ![]()
Já ráda balím děti do tepla. Takže jsem od narození používala jak polštář, tak i zavinovačku a peřinu. Prostě jsme si miminko oblíkla, i kabátek bavlněný jsem dala, tenkou čepičku, na zavinovačku přehnutou plínku pod hlavičku, lehce zavinula, dala jsem na bok na polštář v zavinovačce a zakryla peřinou. A byla to balada!
@quinny píše:
@ArumLily0 logicky minimalne dvakrat nenebo na svou postel vystacis s jednim?
Tak třeba na svou postel vystačím s jedním v pohodě, neb si do ní ani nebliju, ani nečůrám
a ráno svlíknu a večer to vyprané zase oblíknu. Tím netvrdím, že jich víc nemáme, tak nějak se nám doma sešly, ale reálně točím furt to jedno.
Příspěvek upraven 20.10.14 v 10:25
@ArumLily0 Co se obečení na polštář/peřinku týče, tak pro novoše ho v podstatě nepotřebuješ vůbec. Polštář se dává tak nejdřív od roka, takže pod hlavu jen plínu, peřinku taky nemusíš třeba do roku vůbec upotřebit (dítě lze mít v zavinovačce, přikrýt dekou, mít ve spacím pytli). Já kouila jeden set, vytáhla jsem ho ze skříně až nedávno a teprve teď budu kupovat druhý na střídačku.
Prostěradla logicky 2, pokud by dítě bylo blicí, přikoupíš.
Prostěradla mám 2 + jsem koupila v IKEA ochranu matrace (když se poblinkal skrz plínku i prostěradlo, hodila jsem do pračky prostěradlo s tou ochranou matrace a samotná matrace je pořád v pohodě). Povlečení mám jedno a zatím nepotřebuju vůbec, protože malý byl v zavinovačce a teď je ve spacáku, když je velká zima, přehodím přes spacák tenkou fleesovou deku z IKEA, kterou nepovlékám a normálně peru, no a polštář by mimina neměla používat vůbec, není to zdravé. Takže za mě za první rok nebylo povlečení ani klasická deka a polštář vůbec potřeba.
Ja mam 4× povleceni, 4× prosteradlo a bohate by mi stacilo jen 2×. Maly nebyl moc bkici, jen ublinkaval a stacilo vymenit jen plinku pod hlavou
@ArumLily0 My jsme koupili ze začátku 2 myslim, že v ikeii to prodávají po dvou. A pak ješt+ 2 krát dokupovali a spousta z nich zničil
@ArumLily0 Mám dvě sady a stačilo to bohatě. Obě děti byly blindící, mladší syn byl extrém a stačilo to. Prostěradel jsem měla teda víc, těch jsem měla jednou tolik, takže čtyři a nestalo se mi, že by mi to nevystačilo.
Ahoj, ač jsem měla koupený polštářek, peřinku a povlečení, nepoužila jsem to ani u jednoho dítěte. Jako malinký spaly v rychlozavinovačce, když povyrostly tak ve spacáčku. Takže za mě koupit 3× prostěradlo, 2× zavinovačka, 2× spacáček (1 tenký a 1 tlustý na zimu).
@j.a.n.i1 píše:
Tak třeba na svou postel vystačím s jedním v pohodě, neb si do ní ani nebliju, ani nečůráma ráno svlíknu a večer to vyprané zase oblíknu. Tím netvrdím, že jich víc nemáme, tak nějak se nám doma sešly, ale reálně točím furt to jedno.Příspěvek upraven 20.10.14 v 10:25
Taky si právě myslím, že minimálně 2×, polštářek a peřinku nebudu zatím řešit neb polštář by mi teď byl stejně k ničemu
a těch prostěradel samozřejmě víc ![]()
Minimalne dvojo ![]()
Ja mela asi sedmero, nejak se mi seslo - vyuzila jsem vsechny, ale dve az tri by mi bohate stacily. Urcite mi mala perina a polstar neprijdou zbytecne, mala pod tim spava jeste dnes a to bude mit ctyri roky.
@Barca12345 Jojo, taky mi pod malou peřinkou spává čtyřleťák.