Výběr jména

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
13943
19.1.12 13:04
Veruš1 píše:
PetiteFillette píše:
Veruš1 píše:
Na každé jméno se něco najde a ne každému se bude zamlouvat a je jedno, jestli si jméno vymyslíte nebo to bude klasický jméno, ne každému se zavděčíte. Nicméně si myslím, že rozhodnutí o jménu je věc jen rodičů a ne okolí. I když já se přiznám, že mně názor pár lidí z okolí zajímá, ale jen lidí, kterých já sama si vážím, ostatní jsou mi putna :D
Tak mě taky trochu zamrzelo, když mi dobrá kamarádka řekla, že jménem Vendula chci asi svýmu dítěti zkazit život. A na Jindru se tváří 99% lidí divně. Moje máti se mi snažila naznačit, že když končí jméno na CH a příjmení na CH začíná, že jsem blbá, když chci takové dát. Byla rychle uzemněna, a to spolu máme hezký vztahy. Ale co..jsem ráda, že jsme se konečně na něčem shodli s přítelem a ostatní ať mi vlezou na hrb. Rozhodně bych kvůli okolí naše rozhodnutí nezměnila.
Vendula je pěkný jméno, sama jsem o něm na holku uvažovala, tak nevím, čím jí kazíš život a vendul znám docela hodně 8o a Jindra je můj taťka :palec: Ne, že bych to změnila, jen že se to někomu nelíbí, ale prostě mně ten názor zajímá.

Já tam vlastně nenapsala tu podstatnou myšlenku :lol: Taky mě zajímá názor některých lidí, akorát pak zamrzí třeba ta výše zmíněná kamarádka :roll: Jde to říct i taktněji a přitom se nepřetvařovat. Rodičům jsme ty jména taky řekli a opravdu si po předchozím upozornění nikdo nedovolil pindat :lol: Akorát teda ta moje mamka, ale ta ví, že si ke mě může z pozice matky dovolit víc než ostatní. Ale jen to tak nadhodila, né že by nám to rozmlouvala. Popravdě ale pořád ještě čekám na někoho, kdo by mi řekl „jééé, to je krásný jméno“ :lol: Nevadí, když se nikdo takový nenajde, protože se líbí nám, ale potěšilo by to :-)

Příspěvek upraven 19.01.12 v 13:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1004
19.1.12 13:04

Taky se na nás rodina šklebila ,měli jsme vybraný Vanesa,Klaudie,Sofie,Noemi…přítel by nejradši Noemi,ale Sofinka se mu taky hodně líbí…tak to bude Sofie,Noemi ma slíbenou na příště,jestli to bude teda holka.......a ostatní at mi vlezou na záda...... ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
19.1.12 13:05
jizvíková píše:
mimochodem jindřich je super, jindřich chalupecký byl nějaká osobnost a jak se hezky jeho jméno s píjmením pamatuje a to CH se mi obzvlast libi

:lol: :lol: :lol: Náš se bude jmenovat Jindřich Chalupa :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
19.1.12 13:08
jizvíková píše:
PetiteFillette píše:
Veruš1 píše:
Na každé jméno se něco najde a ne každému se bude zamlouvat a je jedno, jestli si jméno vymyslíte nebo to bude klasický jméno, ne každému se zavděčíte. Nicméně si myslím, že rozhodnutí o jménu je věc jen rodičů a ne okolí. I když já se přiznám, že mně názor pár lidí z okolí zajímá, ale jen lidí, kterých já sama si vážím, ostatní jsou mi putna :D
Tak mě taky trochu zamrzelo, když mi dobrá kamarádka řekla, že jménem Vendula chci asi svýmu dítěti zkazit život. A na Jindru se tváří 99% lidí divně. Moje máti se mi snažila naznačit, že když končí jméno na CH a příjmení na CH začíná, že jsem blbá, když chci takové dát. Byla rychle uzemněna, a to spolu máme hezký vztahy. Ale co..jsem ráda, že jsme se konečně na něčem shodli s přítelem a ostatní ať mi vlezou na hrb. Rozhodně bych kvůli okolí naše rozhodnutí nezměnila.
petite a co já slyším na Kryštof Felix …prababička pořád žvaní, že felix je kočka

A prababička mu říká oběma jmény, že jí to pořád ještě leží v žaludku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
926
19.1.12 13:10

Tak to my máme vybranou Lauru, klučičí moc neřešíme - možná se budeme divit :lol: . No a rodina to taky moc nebere. Nevim sice proč, ale zrovna včera mi mamka nenápadně strkala pod nos seznam nejvíc dávaných jmen v roce 2010 a 2011, kde zaškrtala své favority. Musím se vždycky smát, jak se snaží - marně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
19.1.12 13:11

Myslím, že je to o citlivosti a vnímavosti každého rodiče. My prostě máme echt české příjmení, takže jsme si nějaké Mii, Olivie atd. zakázali (a to já za sebe můžu říct, že Mia se mi líbí hodně). Prostě uchu mnohem více lahodí, když to jméno pěkně zní a Jessica Vomáčková mi fakt nezní :lol: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3478
19.1.12 13:13

.

Příspěvek upraven 21.02.14 v 07:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
857
19.1.12 13:17

Holky omlouvám se,že se vám tu tak vkrádám ale s přítelem řeším obdobnou situaci. Naše první dítě je Daniel,ale on chtěl pořád Damiána..tak bylo po mém! Jenže ted vyrukoval s tím,že tentokrát bude po jeho..kluka budeme mít Samuela nebo Dominika,ale s tou holkou......on chce Julii..jako já tomu jménu pořád nemůžu přijít na chut..líbí se mi Terezka,Nelinka,Sarah (říkala bych ji Sárinka) ale on točí jen o JULII..ted dokonce začal točit s jménem Amber („embr“) pořád si říkám jak bych ji říkala zdrobnělinama.. „embí“? :mrgreen: holky co myslíte vy? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
19.1.12 13:21
Nikimu píše:
Holky omlouvám se,že se vám tu tak vkrádám ale s přítelem řeším obdobnou situaci. Naše první dítě je Daniel,ale on chtěl pořád Damiána..tak bylo po mém! Jenže ted vyrukoval s tím,že tentokrát bude po jeho..kluka budeme mít Samuela nebo Dominika,ale s tou holkou......on chce Julii..jako já tomu jménu pořád nemůžu přijít na chut..líbí se mi Terezka,Nelinka,Sarah (říkala bych ji Sárinka) ale on točí jen o JULII..ted dokonce začal točit s jménem Amber („embr“) pořád si říkám jak bych ji říkala zdrobnělinama.. „embí“? :mrgreen: holky co myslíte vy? :nevim:

A co Juliana? 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2319
19.1.12 13:22

Tak rozhodně to neřeš s babičkama a ostatním příbuzenstvem už vůbec ne, je to tvoje dítě, řekni jim, že oni si už vlastní kolo vypráskali na své děti, tohle je tvoje kolo. :) U nás se naštěstí nikdo z příbuzenstva neptal. Já se to snažila jednou řešit s manželem, navrhovala jsem mu různá jména a slyšela jsem tohle právě od něj, jakože tohle se v Čechách nedává, tohle není typické jméno, tohle a tamto. Když jsem se zeptala, co by se teda líbilo jemu, tak mi řekl jen hmmm a ehmmm, nevím a jednou jedinkrát mi navrhl akorát jedno ze jmen top 30 statistického úřadu, tak to néé, dítě přece není pásová výroba. :mrgreen: Tak jsem mu řekla, že si to rozhodnu sama a bylo. Máme doma Miriam a nikdo neřekl ani popel. :) Když jsme se dohadovali, tak se mu to jméno nelíbilo a přece si zvykl, tak jako všichni ostatní kolem. Dejte mu jméno jaké chcete, všichni si stejně zvyknou. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
19.1.12 13:31
Nikimu píše:
Holky omlouvám se,že se vám tu tak vkrádám ale s přítelem řeším obdobnou situaci. Naše první dítě je Daniel,ale on chtěl pořád Damiána..tak bylo po mém! Jenže ted vyrukoval s tím,že tentokrát bude po jeho..kluka budeme mít Samuela nebo Dominika,ale s tou holkou......on chce Julii..jako já tomu jménu pořád nemůžu přijít na chut..líbí se mi Terezka,Nelinka,Sarah (říkala bych ji Sárinka) ale on točí jen o JULII..ted dokonce začal točit s jménem Amber („embr“) pořád si říkám jak bych ji říkala zdrobnělinama.. „embí“? :mrgreen: holky co myslíte vy? :nevim:

Samuel z ní k Danielovi moc hezky ;) A co se týká té holčičky, tak ta Julinka mi přijde teda o moc snesitelnější než Amber. Můj kamarád se s Julinkou taky dlouho nemohl srovnat, ale jeho drahá polovic si nedala říct, tak to vyřešil po svém a malé neřekne jinak než Gigi :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
19.1.12 13:32
Nikimu píše:

S přítelem jsem měla taky problém. Chtěl Lumíra, toho jsem rázně zatrhla, tak si vymyslel Zdeňka. Ze začátku jsem nebyla až tak proti, ale čím častěji jsem si to jméno opakovala, tím víc se mi protivilo. Jenže on si pořád stál za svým. Tak jsem mu vysvětlila, že prostě nemůžu dát svému dítěti jméno, které se mi pomalu ale jistě začíná hnusit. Že mu tak prostě říkat nechci, nechci mít odpor ke jménu svého dítěte. Nakonec to pochopil a začal být přístupný debatě.
Ovšem kamarádka to štěstí na chápavého manžela neměla, tak to vyřešili losováním. Každý 2 jména do klobouku a co vytáhli, to dali. Na to já bych neměla žaludek, prostě bych to prohlášení o jméně nepodepsala. A to jsem taky příteli řekla. Že Zdeňka mu nepodepíšu a basta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
857
19.1.12 13:41
RyBANA píše:
Nikimu píše:
A co Juliana? 8)

I ta Juliana u nás padla..ale já nevím..ale mě to nějak nesedí..nevím proč :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
857
19.1.12 13:42
MisaHanuska píše:
Nikimu píše:
Samuel z ní k Danielovi moc hezky ;) A co se týká té holčičky, tak ta Julinka mi přijde teda o moc snesitelnější než Amber. Můj kamarád se s Julinkou taky dlouho nemohl srovnat, ale jeho drahá polovic si nedala říct, tak to vyřešil po svém a malé neřekne jinak než Gigi :lol: :lol: :lol:

To je sladké..GiGi :mrgreen: já se tomu snažím přijít na chut..ale nějak to furt nejde :? no co třeba to bude kluk..to by to bylsamuel..a to zase přítel říká že toje jak na psa.. „same!!“ :mrgreen: :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
19.1.12 13:45
MisaHanuska píše:
Nikimu píše:
Samuel z ní k Danielovi moc hezky ;) A co se týká té holčičky, tak ta Julinka mi přijde teda o moc snesitelnější než Amber. Můj kamarád se s Julinkou taky dlouho nemohl srovnat, ale jeho drahá polovic si nedala říct, tak to vyřešil po svém a malé neřekne jinak než Gigi :lol: :lol: :lol:

Gigi je kráásný :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko