Výběr jména

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Dee19
19.1.12 12:34

Výběr jména

Zjistila jsem, že vybrat jméno pro dítě je strašně složité a těžké. Chceme jméno, které není moc typické ( i když za pár let, no uvidíme ). Mít české příjmení vybíráme asi jinak. vybrali jsme si Miu, ale ty ohlasy. Rodiče mi rovnou řekli, že to snad nemyslíme vážně. Tchyně to samé :D Když jsme navrhli Rebeku taky hrůůza. Nejlépe kdyby se malá jmenovala po babičkách a bylo by. Proč je těžké tak přijmout jiné jméno než na která jsou ostatní zvyklí a hned je odsoudit ? Pokud budeme čekat další, jméno si nechám jako překvapení až po porodu, to snad pak už nikdo remcat nebude. Jak jste to řešili vy maminky, které máte své dítě pojmenováno netypicky ? Nějaká rada ? :-)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3248
19.1.12 12:37

Myslím, že jaké jméno vyberou rodiče může být ostatním úúúplně jedno :palec: vyberte jaké se bude líbit vám, jak bude pasovat k příjmení a pokud to nebude Jesicca Vomáčková, tak je to OK :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
19.1.12 12:38

Řekla jsem jim všem hooodně dopředu, že nás ničí názor nezajímá a pokud se jim jména, která vybereme nebudou líbit, ať si to nechají pro sebe, jinak budu zlá a stejně s tím nic nenadělají, protože je to jenom naše věc. Nikdo pak neměl odvahu říct ani pumpička :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
322
19.1.12 12:38

Zrovna s přítelem řešíme to samé, nejen že se nemůžeme domluvit mezi sebou, ale když už se náhodou na nějakém jméně shodneme a pak ho řekneme našim, nebo u nich doma, tak nám vždycky všichni řeknou, že tohle jméno ne, ať dáme nějaký jiný, že tohle není hezký.. takže jsme se rozhodli, že budeme přemýšlet jen spolu a pak ho prostě do papírů napíšeme až po porodu.. pak už si může každý říkat, co chce, ale myslím, že v tu chvíli už nikdo nic neřekne.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
19.1.12 12:40

A proč ne Jessica Vomáčková? Mě to teda uši netrhá :-)

Neřešila jsem a lidi po čase přestali taky řešit a to syn nemá nějak výstřední jméno. Nebo mě už přijde naprosto obyčejné - nevím :think: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hedvika R.
19.1.12 12:40

Nemám dítě pojmenované netypicky, ale každému se líbí něco jiného, takže já to neřeším a beru čistě za věc rodičů, jaké jméno zvolí. Taky mám v okolí pár jmen, případně kombinace jméno+příjmené, které se mně nelíbí a já osobně bych nedala, ale nikomu to nevnucuji, přece jejich věc, ne? Takže moje rada, neřešit a jestli máš v okolí takové ty urputné radily, tak jméno předem neříkat.

• Citovat
  • Upravit
322
19.1.12 12:41

PetiteFillette :pankac: :pankac: :pankac: To jsem měla udělat taky, ale vzhledem k tomu, že to je první vnouče, tak jsem nechtěla být zlá a nechala si líbit to, co si příští těhotenství líbit už nenechám.. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
19.1.12 12:41

Taky jméno neříkáme! Jednak se pořád dohadujeme a vybíráme a za druhé po zkušenostech z prvního těhu už nikomu nic neřeknu. To bylo pořád - to nééé, to je divný, to se mu budou smát, a proč ne tohle - furt dokola. Co je komu do toho?

Tchýně do mě furt vandruje, jaká máme ta jména a já jí říkám, že zatím nemáme, a kdybychom měli, že neřekneme :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
19.1.12 12:42

U nás prudila manželova babička, že nedáváme typická česká jména a že se měl jeden jmenovat po muži - petr. tak jsem jí řekla, že petr není české jméno, že ona má ruské jméno, svoji dceri dala recke jmeno a jeji syn ma jmeno po svem otci, takze je stary a maly Jara, ze to fakt vyresila. pak mela kecy, ze si to nezapamatuje, tak jsme ji rekli, at si to napise nebo at jim rika pravnoucku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
322
19.1.12 12:43

Moje teta rodila před 3 rokama v Jablonci nad Nisou a prcek neměl jméno 3 dny, protože se s manželem nemohli rozhodnout.. takže určitě to jde.. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
19.1.12 12:43

Dee, tak je neposlouchej, řekni, že jméno vybrané nemáte, že se ho včas dozví. Mia je nádherné jméno, kdybych neměla typicky české příjmení, ještě blbé, Mia by byla horký favorit. Je chyba, říkat jim to dopředu, nic jim do toho sice není, ale znám ty řeči okolo.
Já měla vybranou Nikolu, tu mi všichni schválili, jenže jse se s tím jménem nezžila, prostě mi za půl roku nesedlo, tak jsme v porodnici těsně před porodem nahlásila Kamilu, za půl hodiny byla malá na světě, manžel by mi odkýval v té chvíli cokoliv :lol: ovšem u rodiny a okolí, to bylo sakra překvápko :lol: :mrgreen: čučeli, to mě bavilo, rozčilovalo mě to kecání do jména. Udělej to stejně, nahlaš nějaké jméno, co by se jim líbilo a malé dej Miu a oznam jim to s porodníma mírama :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14679
19.1.12 12:44

Jména záleží na rodičích, je pravda, že vybrat jsméno je těžké, ale příbuzní si zvyknou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
19.1.12 12:46
LucyDee píše:
Moje teta rodila před 3 rokama v Jablonci nad Nisou a prcek neměl jméno 3 dny, protože se s manželem nemohli rozhodnout.. takže určitě to jde.. :D

jmeno ditete uvadis do papiru pred porodem, jelikoz se co nejrychleji vystavuje rodny list, aby se mohla na jeho zaklade vystavit karta pojistovny, kdyz tam jmeno uvedeno neni, tak prijde rodny list a dite ma jmeno neuvedeno-tak to mela sousedka, co se rozmyslela, jak pojmenovat mrne, pak musela tezko vybehavat novy rodny list a musela za to i platit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7213
19.1.12 12:48

mame kluka jmenem Maxim,jmeno netradicni,ale nam rodicum se libilo a to bylo hlavni,ma ostatni jsse z vysoka vykadi.. :lol: :lol: :lol:

ale nesetkali jsme se se spatnym ohlasem…ja moc typicky ceska jmena nemam rada…

TAKZE DEJTE JMENO,CO SE LIBI VAM A NA OSTATNI NEBERTE OHLED…PREJI DOBROU VOLBU

Příspěvek upraven 19.01.12 v 12:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
19.1.12 12:49

Na každé jméno se něco najde a ne každému se bude zamlouvat a je jedno, jestli si jméno vymyslíte nebo to bude klasický jméno, ne každému se zavděčíte. Nicméně si myslím, že rozhodnutí o jménu je věc jen rodičů a ne okolí. I když já se přiznám, že mně názor pár lidí z okolí zajímá, ale jen lidí, kterých já sama si vážím, ostatní jsou mi putna :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze