Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky, jak ruzne rikate Adamkovi? ![]()
jayjay píše:
Ahoj holky, jak ruzne rikate Adamkovi?
Ahoj, náš Adámek se narodil nedonošený, a když byl malilinkatý v inkubátoru, tak mi hned jako první jméno naskočilo Adík. Dneska muříkáme nejčastěji Aďo nebo Aďulko ![]()
jayjay píše:
Ahoj holky, jak ruzne rikate Adamkovi?
říkej mu prosím Adame nebo ted Adámku, Adík a jiné zdrobněliny mi přijdou jako od jména Adolf
a to je děs.
My máme v rodině Adama dospělého, takže mu říkáme ADAME
. Ale jeho maminka mu říká Aďo a babička Adámku
Moc jiných variant už asi není když pominu přípony „ulko, minko“ atd ![]()
gemmy píše:jayjay píše:říkej mu prosím Adame nebo ted Adámku, Adík a jiné zdrobněliny mi přijdou jako od jména Adolf
Ahoj holky, jak ruzne rikate Adamkovi?a to je děs.
Právě proto říkáme to první písmeno krátké a ne dlouhé. Áďa, Ádík nebo podobně bych taky neříkala.
Ahoj tak já nejčastěji Aďo, Adi, Aďulo, Ado, Adámku, ale taky lumpe a kobliho ![]()
Příspěvek upraven 19.12.11 v 13:12
My říkáme nejčastěji Adámku a Adýsku… ty zdrobněliny s dlouhým a na začátku se mi vůbec nelíbí…
madi píše:
My říkáme nejčastěji Adámku a Adýsku… ty zdrobněliny s dlouhým a na začátku se mi vůbec nelíbí…
Mně taky ne.
Syn má ve školce kamaráda Adámka a říká mu Adís nebo Adám
. Možná na to přišel tak, že on mu zase říká Matý nebo Matýs (Matyášek).
Ado, Aďo, Adulo, Adysku, Adamku, Adame i Adamisko nebo Adamizno
Ady, Adýsku, Adinko, Adámku, Adino, Aduško, Adušo, ve školce mu říkají Áďo
A to jsem si říkala, když jsme to jméno dávali, že nemá moc zdrobnělin ![]()
Ještě babička mu říká Adoušku ![]()
gemmy píše:jayjay píše:říkej mu prosím Adame nebo ted Adámku, Adík a jiné zdrobněliny mi přijdou jako od jména Adolf
Ahoj holky, jak ruzne rikate Adamkovi?a to je děs.
Což tobě snad může být ukradené. Mimochodem jméno Adolf má moc pěkný význam, jen holt to jméno zničil jistý pán. Stejně jako mně Škodovka Felicii. ![]()
madi píše:
A to jsem si říkala, když jsme to jméno dávali, že nemá moc zdrobnělin
Ještě babička mu říká Adoušku
To používá taky babička
![]()
Adame, Adámku, Aďulko, Adýsku, Áďo, Ádíku, Adoušku…Ale když jsme s ním byli u prababičky, tak se jí to taky nelíbilo, že je to jako Áda Hitler
Ona slyšela Áda místo Áďa