Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Me se nejvic libi david, taky ho mame doma
ale ted se v okoli rodi samy davidkove
ale nas je samozrejme stejne nejlepsi a nejkrasnejsi
tak at jich je klidne milion nevadi mi ze je to davany jmeno.. taky si rikam ze se asi lidem libi kdyz ho davaj ![]()
Ten marek se vam nelibi? Taky mame v rodine malyho maru, je to hezky.. mara muze bejt malej kluk i pubertak ![]()
Nelíbí se mi ani jedno z uvedených jmen až na Martina. Dala bych Martina.
Když jsme nevěděli jestli budeme mít chlapečka nebo holčičku, měli jsme vybranou Martinku nebo Ninu
a máme Radímka ![]()
@Tina M píše:
Ahoj, právě vybíráme s manželem jméno pro naše miminko. Pro holčičku máme vybrané jméno Viktorie. Nějak ale nemůžeme vybrat pro kluka. Jména, která se nám líbí, už mají naši známí nebo příbuzní. Vybrala jsem jména: Tobiáš, Matyáš, David a Martin. První dvě se ale manželovi moc nelíbí. Mě se docela líbí jméno Martin ale manžel je Martin a já se „bohužel“ jmenuji Martina. Je divné mít v rodině stejné jméno? Má někdo stejný problém
? Díky.
Dala bych Davida. Měli jsme ho taky ve výběru, ale máme holčičku
. David sedí dobře na chlapečka i na muže, navíc je mezinárodní, takže v budoucnu odpadají možné problémy a nedorozumění ohledně výslovnosti v cizině.
Tobiáš a Matyáš jsou taky pěkná, i když teď hodně trendová jména - ale proč ne. I když Matyáš(Maty) by se mohl plést, pokud jste rodiče Martin a Martina. Martina bych z těchto důvodů rozhodně nedávala
.
@Nikimu píše:
Holky omlouvám se,že se vám tu tak vkrádám ale s přítelem řeším obdobnou situaci. Naše první dítě je Daniel,ale on chtěl pořád Damiána..tak bylo po mém! Jenže ted vyrukoval s tím,že tentokrát bude po jeho..kluka budeme mít Samuela nebo Dominika,ale s tou holkou......on chce Julii..jako já tomu jménu pořád nemůžu přijít na chut..líbí se mi Terezka,Nelinka,Sarah (říkala bych ji Sárinka) ale on točí jen o JULII..ted dokonce začal točit s jménem Amber („embr“) pořád si říkám jak bych ji říkala zdrobnělinama.. „embí“?holky co myslíte vy?
Julinka je hezke ![]()
Jméno Marek se mi líbí pro dospěláka
ale bojím se, že by mu říkali Marečku a to se mi zas až tolik nelíbí.
Synovec je od mala proste mara a marecku mu moc nerikame.. obcas mu tak reknu a on me pochvali ze jsem hodna ze jsem mu rekla marecku
mama mu rika mari-hacek nad r, sam si rikal mana kdyz neumel r ![]()
My jsme to taky hrozně řešili. Nakonec jsme stejně vybrali to, které zaznělo hned v počátcích.
Pojmenování dítěte je jednoznačně na každém rodiči, ale trochu jsem svého času měla problém s tím, kdy maminky dávaly dětem jména z argentinských telenovel. Nemyslím si, že by tím dítěti zkazily život (protože třeba ostatní děti se dokážou jiným posmívat za cokoliv, ať mají divné jméno nebo ne), spíš mi to prostě nějak nesedí.
Kolega z práce dal dcerce jméno Jasmína. Časem se ukázalo, jak neuvěřitelně se strefili - malá blonďatá princezna s kudrnatými vlásky a gigantickýma modrýma očima. Tak nějak bych si ji podle jména přestavila i já ![]()