Výběr jména - Natálie vs. Kristýna?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1017
3.9.23 21:51

Natálie je hrozné jméno. Vyhovuje lidovému vkusu, spíše tedy nevkusu. Kristýna, to je úplně jiná liga.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
5.9.23 06:49

😂Je hrozný číst, jak se vám tady moje jméno vyloženě nelíbí… Každopádně za mě je Natálie krásné jméno, dřív se mi tolik nelíbilo, ale pak jsem si ho nějak oblíbila a přijala, že se tak vlastně jmenuju. Doma mi říkají Natálko, Natal, Natali.. kamarádi Naty, Natkoo..ségra když ji nastvu Natalo😂No nevím proč, ale nejvíc mě štve, když mi na brigádách a teď již v práci říkají Natálko, chápu, že většinou jsem byla nejmladší a při studiu ještě budiž, ale teď ve svých 26 poslouchat kolegyně, že Natálkoo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17444
23.9.23 06:57
@Zeoli píše:
Kristýnu bych dala, kdybych měla další dceru.Natálii nikdy.
:palec: o Kristýně/Kristině jsem taky chvíli uvažovala u mladší, o Natálii vůbec. To se tu jmenujou hodně děcka tmavší pleti. Nevím jak jinde. Ale my máme dlouhé i příjmení. Tak už by to bylo i moc. Ta Kristýna by ještě délkou šla, měla by stejné iniciály. Nakonec máme Adélu a Kristýna by mi k ní vůbec neseděla.

Příspěvek upraven 23.09.23 v 07:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17444
23.9.23 07:01
@samantafox píše:
Natálie je hrozné jméno. Vyhovuje lidovému vkusu, spíše tedy nevkusu. Kristýna, to je úplně jiná liga.

Kristýnám se hodně říká i Týna, to se mi třeba moc nelíbí, víc by se mi asi líbil tvar Kristina, i když se to vyslovuje v podstatě stejně. Ale je to takové jemnější :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65418
23.9.23 09:13
@Jahudka82 píše:
Kristýnám se hodně říká i Týna, to se mi třeba moc nelíbí, víc by se mi asi líbil tvar Kristina, i když se to vyslovuje v podstatě stejně. Ale je to takové jemnější :think:.

znám hodně Kristýn a ani jedné se neříká Týna. Ale hodně se jim říká Kiki.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17444
23.9.23 10:01
@vokishka píše:
znám hodně Kristýn a ani jedné se neříká Týna. Ale hodně se jim říká Kiki.

Já právě znám spíš ty Týny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
4.10.23 10:43

Obě jsou hezká, ale přikláním se k Natálce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27012
4.10.23 12:52

Kristynu bych nedala, vubec se mi nelibi. Natalii bych klidne dala, je to krasne jmeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
5.10.23 09:24

Natálka :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
10.7.25 12:06

Ahoj holky, obě jména jsou krásná, každé ale úplně jinak působí. 😊
Natálie je jemná, citlivá, působí měkce, často v sobě nese laskavost a touhu spojovat.
Kristýna je naopak silnější, víc zaměřená na sebevyjádření, bývá zemitější a racionálnější.

Já se věnuju numerologii jmen, takže pokud byste chtěly konkrétně vědět, jak která varianta „sedne“ třeba k příjmení nebo k datu narození (pokud už je známé), můžu se na to krátce podívat.

Klára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
10.7.25 12:45
@Lucy75 píše: Více

My měli ve třídě 2 Kristýny. Jedné se říkalo Kiki a druhé Týno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
10.7.25 12:56
@klarinka píše: Více

To si může každý sám vyhledat, dokonce i tady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44207
10.7.25 19:05

Kristýna je jedno z numerologicky nejsilnějších jmen. Nositelky bývají silné osobnosti. Na to, že je to tak oblíbené a působivé jméno, jsem se s ním v dětství a ve své generaci setkala jen sporadicky. Žádné tři ve třídě :nevim: A teď taky ne. Dcera má i z tohoto důvodu ještě druhé jméno, i když používá toto.
Mně se moc líbí ve tvaru Christel nebo Kerstin(topovka), ale vzhledem k příjmení jsme to nemohli použít.

Natálií bylo jednu dobu hodně, ale obliba už upadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze