Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Natálie je hrozné jméno. Vyhovuje lidovému vkusu, spíše tedy nevkusu. Kristýna, to je úplně jiná liga.
😂Je hrozný číst, jak se vám tady moje jméno vyloženě nelíbí… Každopádně za mě je Natálie krásné jméno, dřív se mi tolik nelíbilo, ale pak jsem si ho nějak oblíbila a přijala, že se tak vlastně jmenuju. Doma mi říkají Natálko, Natal, Natali.. kamarádi Naty, Natkoo..ségra když ji nastvu Natalo😂No nevím proč, ale nejvíc mě štve, když mi na brigádách a teď již v práci říkají Natálko, chápu, že většinou jsem byla nejmladší a při studiu ještě budiž, ale teď ve svých 26 poslouchat kolegyně, že Natálkoo ![]()
@Zeoli píše:
Kristýnu bych dala, kdybych měla další dceru.Natálii nikdy.
Příspěvek upraven 23.09.23 v 07:06
@samantafox píše:
Natálie je hrozné jméno. Vyhovuje lidovému vkusu, spíše tedy nevkusu. Kristýna, to je úplně jiná liga.
Kristýnám se hodně říká i Týna, to se mi třeba moc nelíbí, víc by se mi asi líbil tvar Kristina, i když se to vyslovuje v podstatě stejně. Ale je to takové jemnější
.
@Jahudka82 píše:
Kristýnám se hodně říká i Týna, to se mi třeba moc nelíbí, víc by se mi asi líbil tvar Kristina, i když se to vyslovuje v podstatě stejně. Ale je to takové jemnější.
znám hodně Kristýn a ani jedné se neříká Týna. Ale hodně se jim říká Kiki.
@vokishka píše:
znám hodně Kristýn a ani jedné se neříká Týna. Ale hodně se jim říká Kiki.
Já právě znám spíš ty Týny.
Kristynu bych nedala, vubec se mi nelibi. Natalii bych klidne dala, je to krasne jmeno.
Ahoj holky, obě jména jsou krásná, každé ale úplně jinak působí. 😊
Natálie je jemná, citlivá, působí měkce, často v sobě nese laskavost a touhu spojovat.
Kristýna je naopak silnější, víc zaměřená na sebevyjádření, bývá zemitější a racionálnější.
Já se věnuju numerologii jmen, takže pokud byste chtěly konkrétně vědět, jak která varianta „sedne“ třeba k příjmení nebo k datu narození (pokud už je známé), můžu se na to krátce podívat.
Klára
@Lucy75 píše: Více
My měli ve třídě 2 Kristýny. Jedné se říkalo Kiki a druhé Týno.
@klarinka píše: Více
To si může každý sám vyhledat, dokonce i tady.
Kristýna je jedno z numerologicky nejsilnějších jmen. Nositelky bývají silné osobnosti. Na to, že je to tak oblíbené a působivé jméno, jsem se s ním v dětství a ve své generaci setkala jen sporadicky. Žádné tři ve třídě
A teď taky ne. Dcera má i z tohoto důvodu ještě druhé jméno, i když používá toto.
Mně se moc líbí ve tvaru Christel nebo Kerstin(topovka), ale vzhledem k příjmení jsme to nemohli použít.
Natálií bylo jednu dobu hodně, ale obliba už upadá.