Výběr jména - neřešitelný problém?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16186
28.9.15 07:37

@Ya-ya taky jsme měli dva :mrgreen: Manžel mi akorát zakázal koupit bugaboo, že nebude běhat jako trotl s kočárkem pro panenky :lol: Je vyšší, takže když jsem kočárek vybrala, šli jsme do prodejny a on si ho zkusil, kočárkoval poměrně hodně :palec: Ale postýlku, přebalovák a spol maximálně odkýval a pak smontoval, drobnostmi jsem ho vůbec nezatěžovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24148
28.9.15 07:52

@vendulina83 u druhého dítěte jsme měli podobný problém. Jméno pro holku jsme měli a shodli jsme se na něm už někdy v 5 měsíci těhotenství. Ale u jména pro kluka jsme se nemohli shodnout (a věděli jsme že mimčo bude kluk). Já navrhla tolik variant, šly i k přijmení, ale manželem mi bylo odpovězeno „ne“. Když navrhl jména on, tak byly pro mě neakceptovatelné a nevěděla jsem, zda si dělá srandu nebo to myslí vážně :zed:. Nakonec jsem vybrala 3 jména, která jsme mu řekla, že bych dala a v jakém pořadí. Do porodnice jsme odjeli o cca 14 dní dříve, papíry do porodice zůstaly v té rychlosti doma a nevyplněné. V porodnici se mě ptali na jméno a já pro holku Karolína a pro kluka - zeptejte se manžela. A modlila jsem se, aby dal nějaké rozumné. Nakonec jsem se druhý den dozvěděla, že dal jméno, které jsem vybrala na 3-tím místě. :D

Takže ano, ještě v 9 měsíci jsme neměli jméno pro kluka a nemohli jsme se na něm shodnout. ;) Nejste exoti :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
28.9.15 07:52

Mě přijde ok, když chlap vybírá kočár, chlapi mají oko na spoustu vecí, co my ne… materiál, technický parametry atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2299
28.9.15 07:53

My se taky nemohli shodnout a nakonec to přišlo tak nějak samo těsně před porodem - jméno, o kterém jsme oba na začátku řekli, že tohle teda ne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24148
28.9.15 07:56
@neila píše:
Jak může chlap vybírat kočárek nebo postýlku? 8o Beru, že se toho v určité fáze účastní, že schválí, co že žena vybere, případně u kočárku vyzkouší výšku, ale aby do toho mudroval… :roll:

U nás taky manžel vybíral kočárek, ale já jsem měla poslední slovo, zda ano či ne. Chtěla jsem ho vyzkoušet jak mi bude sedět výška rukojeti. Jen jsem měla jasno, že nechci trojkolku a to respektoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
28.9.15 07:57
@Krrysa píše:
Mě přijde ok, když chlap vybírá kočár, chlapi mají oko na spoustu vecí, co my ne… materiál, technický parametry atd…

u nás mám lepší oko a hlavně přehled já, nejen na kočárek :mrgreen: zařídila jsem celý dům, včetně výběru některých materiálů, manžel se vezl a schvalovat rozpočty :lol: Ale na jeho obhajobu musím říct, že na to hlavně neměl vůbec čas… Už nejednou jsem hasila situaci, kdy k nám někdo přijel a zasvěceně adresoval dotaz na manžela odkud že je dovezená dlažba, nebo co za výsuvy máme v kuchyni :mrgreen: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16989
28.9.15 08:02

U nás máme problém se jménem pro kluka :-) A co čekáme? Kluka :lol: Shodli jsme se +- na jméně Adam, ale já cítím, že to není úplně to top 8) Z jeho návrhů: Jonáš, Bořek atd. Z mých asi je top Filip.
Pro holku jsme měli vybrané ještě před těhotenstvím Lucie, ale ano- to co ve mě roste má pindíka :lol:
Co se týká výběru kočárku, ten vybíral manžel, stejně jako na něm nechávám autosedačky, lampičky do pokoje a jiné „nesmysly“ - vždyť je to otec a má právo se podílet ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
28.9.15 08:11

@Králičice Adam byl u nás kompromis, který vyřešil dohady :palec: Pak jsme si to jméno úplně zamilovali, i když je Adámků plný kýbl…
Jinak manžel se teď už angažuje hodně, vybíráme vše společně. Ale začátek jsem si ošéfovala sama :palec: Nicméně on všeobecně nemá rád chození na slepo, takže jsem ho do obchodů vždy vytáhla za něčím konkrétním a protože máme podobný vkus, tak jsme s tím většinou odešli :palec: Problém je, že manžel, ač nákupy nesnáší, když už se rozšoupne, tak to stojí za to. Do Malvíku jsme přišli pro pár drobností a odcházeli jsme s nákupem za 12 tisíc, a to jsme nekupovali ani postýlku, ani kočárek, ani nic podobného :zed: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6788
28.9.15 08:38

My jsme definitivne vybrali jmeno minulý tyden. Termin mam v patek :) Do te doby jsme se proste neshodli. Nakonec (sam a dobrovolně) ustoupil manžel ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3681
28.9.15 08:46

Tak vybrat a koupit chlap kocarek, se kterym nejsem ok, jdu a koupim druhy podle meho vyberu. Nastesti tyto rozbroje neznam, mame doma tri kocary a se vsema byl teda chlap srozumen, ze je koupim a nic nenamital, ale do vyberu vubec nezasahoval, akorat u tretiho parkrat pronesl, jstl je nam ho treba, tak jsem mu to vysvetlila :D. Rozbroje se jmenama taky neznam, ja mela jmeno vybrany uz nekolik let a chlap souhlasil.

Navrhla bych napsat pet jmen preferovanych tebou a jim a najit konsensus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
28.9.15 08:46

Stejné jako u nás, manžel taky vybíral kočárek i postýlku. Ale to mi nevadilo, já to přijala, protože vybíral dle parametrů důležitých i pro mě. Barvu kočáru beztak nechal na mě. :lol: Kde je dáno, co může a nesmí vybrat chlap, no ne? :roll:

U jmen jsme se taky nemohli shodnout. U syna měl manžel jasno dávno před porodem, že se bude jmenovat po něm. U holky to bylo neřešitelné. Tak jsme si oba zvlášť prošli kalendář, vypsali jména. Já jich měla 10, manžel 4. Jedno bylo společné, a to dcerka dostala. Ovšem nikdy dřív by mě nenapadlo dát tohle jméno! Ale teď ho miluji, jiné si už nedovedu představit. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
28.9.15 08:52

@vendulina83 Jaká jména manžel navrhuje? Třeba nejsou tak špatná. Jméno pro naši poslední dceru si manžel hodně přál. On by ho neprosazoval na krev, ale věděla jsem, že by si ho hodně přál. Měla jsem s ním celé těhotenství problém, ale jakmile jsem poprvé slyšela sestřičky na porodním dceru oslovit, hrozně jsem si to jméno zamilovala a dneska jsem za ně opravdu hodně ráda, i když není obvyklé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
28.9.15 09:08

Tak u nás taky žádná válka o jména neproběhla. Když jsme čekali syna, napsal manžel pár jmen spolu s příjmením na papír, no a mne se hned jedno zalíbilo. Jméno pro dceru jsem vybrala já, protože manžel navrhoval jména, která mi asociovala bud stripterky nebo naši tmavou menšinu :lol:. Manžel byl strašně šťastnej, ze čekáme holčičku, tak by snad kývl i na Hildu. Tu samozřejmě nemáme, máme české jméno, které se skoro nedává. ;)

• Citovat
  • Upravit
896
28.9.15 09:18

My jsme se taky nemohli shodnout..

Jako jsem jediná komu připadá, že se ten chlap chová divně? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3681
28.9.15 09:20
@hanka.br. píše:
@vendulina83 Jaká jména manžel navrhuje? Třeba nejsou tak špatná. Jméno pro naši poslední dceru si manžel hodně přál. On by ho neprosazoval na krev, ale věděla jsem, že by si ho hodně přál. Měla jsem s ním celé těhotenství problém, ale jakmile jsem poprvé slyšela sestřičky na porodním dceru oslovit, hrozně jsem si to jméno zamilovala a dneska jsem za ně opravdu hodně ráda, i když není obvyklé.

To je moc pekny jmeno :palec: ; jmenuje se tak moje sestra :).

A souhlasim, ze postupem casu se nazor na jmeno muze uplne obratit. Ja si treba zamilovala jmeno Zoe, ktere bych chtela pripadne pro nasi druhorozenou. Muz se na to prve tvaril ne uplne nadsene a ted uz taky rika, ze jdeme pracovat na „Zojusakovi“ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze