Výběr jména - neřešitelný problém?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3681
28.9.15 09:25
@ntkv píše:
My jsme se taky nemohli shodnout..Jako jsem jediná komu připadá, že se ten chlap chová divně? :nevim:

Nejsi, mne by takovy chovani taky vadilo. Jako kdyz zenska necha vyber kocarku na chlapovi, protoze ji je to vicemene jedno, tak proc ne. Ale aby chlap prosazoval nejaky kocar i proti memu prani, tak to si neumim predstavit. My mame nastesti s chlapem velmi podobny vkus a chlap rozum, tkz tyto dulezite veci nechava na mne a jen souhlasi :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19799
28.9.15 09:44

@vendulina83 tohle téma řešíme už měsíc taky :andel: Manžel řekl, ať mu sepíšu co ve mi líbí na papír a on vybere, tak jsem prošla kalendář a měli jsme 6+6 na první místo jsem dala moje favority, pořád měl na výběr čas, až když mi začly kontrakce a já mu psala, že už to asi bude, tak mi napsal, které vybral, klučičí vybral to top, ale pro holčičku předposlední, ale jméno je to pěkné a moc jich taky nebude :andel: Kontrakce přešly :mrgreen: ale do TP chybí už jen 3 týdny a podle dr to bude dřív.
Jestli se nemůžete shodnout, tak jméno losujte :mrgreen: :andel: jinak bych taky dala 2, jedno tvoje, jedno jeho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19799
28.9.15 09:48

Jinak kočárek jsem si vybírala já, postýlku máme po dětech, tu tenkrát koupil on ;) On moc kočárkovat nebude :andel:
Jo a s výběrem jmen jsme to měli i u předchozích dětí podobné, nakonec jsme se u prvního dohodli, já dala pro kluka, on pro holku ( nevěděli jsme co to bude), u druhého jsme měli pro každé pohlaví 2 a nechal konečný výběr na mě :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85355
28.9.15 10:00

@vendulina83 jeste je moznost, Ty vybiras jmeno pro holku a on pro kluka ;) tak jsme to meli vlastne my, i kdyz jsem to davala manzelovi stejne schvalovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.9.15 11:00

@Ya-ya a proč by chlap nemohl vybírat kočár? navíc jsem nikde nepsala, že by ho vybral proti mojí vůli - vybral značku podle technických parametrů, kvality, bezpečnosti atd. a já pak vybrala konkrétní typ, barva byla kompromis. Jen jsem psala, že do výběru hodně mluvil, což je normální, ale u něj mě to překvapilo, protože do té doby mu bylo všechno jedno.

@elen-ka to je právě ten problém - já jsem schopná z kalendáře vypsat třeba 15 jmen, která bych brala, ale manžel na všechno říká ne… navrhl jen dvě jména, ale bohužel ani jedno se mi nelíbí :( snad se nám to časem trochu rozleží v hlavě a nějak se dohodneme ;)

@hanka.br. Anežka a Jitka. Omlouvám se všem nositelkám těchto jmen, mám i kamarádku Jitku, ale na svoje dítě si to teda představit neumím :nevim: Mimochodem ani na kluka jméno nemáme, ale to neřešíme, když to bude holka, jinak by to byl ale ten samý problém… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25168
28.9.15 11:16

@vendulina83 Nechte to, až se narodí, třeba vás napadne něco jinýho, až maličkou uvidíte. Ta atmosféra ve chvíli, kdy dítě vykoukne je naprosto jiná a nepopsatelná a budete to řešit jinak. Porodit vás bez jména nechají, nebojte :D
My se nemohli nějak domluvit na třetí - nebo mohli, ale všechna jména, co se nám líbila, byla okolo data termínu porodu. Dopadlo to teda tak, že to má chuděra den po sobě, ale zase daleko od Vánoc. A papírek jsme si v klidu vyplnily, až po porodu, jak tě tam nechají ty dvě hodiny s miminkem. A to je ještě hafo času něco vymyslet ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
28.9.15 11:17

@neila no my se třeba etˇd vrátili z malvíka, potřebuju kočár pro dvě děti a on se na to kouká úplně z jinýho hlediska, než já, kde je co jaks vařený, kde co unese jakou zátěž a kde naopak co prasken, jak jsou udělaný brzdy atd.. jako to já fakt nevymyslím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
28.9.15 11:48

Ta se jmény jsem to vyřešila tak, že u první chtěl ex kluka po sobě. Tak jsem řekla, že já chci holku po sobě. A prošlo mi to.

Teď měl být kluk zas po tátovi, ale má to být holčička. Dlouho jsme se nemohli schodnou, až jsem napsala na papírek jména (4) a on z nich měl vybrat. A už i vybral :mrgreen:
Jen se modlím, aby si to do porodu ještě nerozmyslel :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
28.9.15 12:26

U prvního jsem si prosadila jméno, které se mi líbilo, manžel neměl nic moc proti. U druhého jsme nevěděli, tak jsem z netu vykopírovala seznam asi 200 nejčastějších klučičích jmen do Excelu a vymazala ty, které pro mě byly určitě nepřijatelné. Manžel pak vymazal nepřijatelné pro sebe a z toho zbytku jsme pak vybrali. Přišlo mi jednodušší udělat vylučovací metodu, než přímo vybírat jméno z kalendáře.

• Citovat
  • Upravit
10905
28.9.15 12:29

Taky jsme nakonec nebojovali, ale už jsem měla zjištěné, že v případě neshody určuje jméno soud, pro případ, že by trval na Graciánovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
28.9.15 12:30

@vendulina83 Anežka není špatný jméno. Jaká navrhuješ ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2331
28.9.15 12:40

Knihomyš - :) Gracián se mi mimochodem líbí, o jednom vím - myslím, že v republice jsou 4.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3681
28.9.15 12:42
@Knihomyš píše:
Taky jsme nakonec nebojovali, ale už jsem měla zjištěné, že v případě neshody určuje jméno soud, pro případ, že by trval na Graciánovi.
:lol:

Znama razi heslo „No uterus, no opinion“; taky pristup :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
28.9.15 12:47

@vendulina83

Dejte mu dvě křestní jména. Každý dá jedno. Diskusi jsem nečetla. Jestli jsem vymyslela vymyšlené, tak se omlouvám.

• Citovat
  • Upravit
1437
28.9.15 14:08

@vendulina83 Muzu se zeptat, jaky jste koupili ten kocarek? Jinak vezmi kalendar, vyskrtej vsechna jmena, ktera jsou ti proti srsti a at to same udela chlap a co zbyde, z toho vybirejte. Jinak Anežka není špatná, co Agnes nebo Ines? Mezinarodni podoba a cesky je to Anezka. Nebo misto Jitky Juditu? Je to ten samy pripad jako ta Agnes/Ines. Ale chapu, ze se ti to libit nemusi, ja cekala neco jako Dobromila, Hildegarda a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze