Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@ntkv píše:
My jsme se taky nemohli shodnout..Jako jsem jediná komu připadá, že se ten chlap chová divně?
Nejsi, mne by takovy chovani taky vadilo. Jako kdyz zenska necha vyber kocarku na chlapovi, protoze ji je to vicemene jedno, tak proc ne. Ale aby chlap prosazoval nejaky kocar i proti memu prani, tak to si neumim predstavit. My mame nastesti s chlapem velmi podobny vkus a chlap rozum, tkz tyto dulezite veci nechava na mne a jen souhlasi
.
@vendulina83 tohle téma řešíme už měsíc taky
Manžel řekl, ať mu sepíšu co ve mi líbí na papír a on vybere, tak jsem prošla kalendář a měli jsme 6+6 na první místo jsem dala moje favority, pořád měl na výběr čas, až když mi začly kontrakce a já mu psala, že už to asi bude, tak mi napsal, které vybral, klučičí vybral to top, ale pro holčičku předposlední, ale jméno je to pěkné a moc jich taky nebude
Kontrakce přešly
ale do TP chybí už jen 3 týdny a podle dr to bude dřív.
Jestli se nemůžete shodnout, tak jméno losujte
jinak bych taky dala 2, jedno tvoje, jedno jeho.
Jinak kočárek jsem si vybírala já, postýlku máme po dětech, tu tenkrát koupil on
On moc kočárkovat nebude ![]()
Jo a s výběrem jmen jsme to měli i u předchozích dětí podobné, nakonec jsme se u prvního dohodli, já dala pro kluka, on pro holku ( nevěděli jsme co to bude), u druhého jsme měli pro každé pohlaví 2 a nechal konečný výběr na mě ![]()
@vendulina83 jeste je moznost, Ty vybiras jmeno pro holku a on pro kluka
tak jsme to meli vlastne my, i kdyz jsem to davala manzelovi stejne schvalovat.
@Ya-ya a proč by chlap nemohl vybírat kočár? navíc jsem nikde nepsala, že by ho vybral proti mojí vůli - vybral značku podle technických parametrů, kvality, bezpečnosti atd. a já pak vybrala konkrétní typ, barva byla kompromis. Jen jsem psala, že do výběru hodně mluvil, což je normální, ale u něj mě to překvapilo, protože do té doby mu bylo všechno jedno.
@elen-ka to je právě ten problém - já jsem schopná z kalendáře vypsat třeba 15 jmen, která bych brala, ale manžel na všechno říká ne… navrhl jen dvě jména, ale bohužel ani jedno se mi nelíbí
snad se nám to časem trochu rozleží v hlavě a nějak se dohodneme ![]()
@hanka.br. Anežka a Jitka. Omlouvám se všem nositelkám těchto jmen, mám i kamarádku Jitku, ale na svoje dítě si to teda představit neumím
Mimochodem ani na kluka jméno nemáme, ale to neřešíme, když to bude holka, jinak by to byl ale ten samý problém… ![]()
@vendulina83 Nechte to, až se narodí, třeba vás napadne něco jinýho, až maličkou uvidíte. Ta atmosféra ve chvíli, kdy dítě vykoukne je naprosto jiná a nepopsatelná a budete to řešit jinak. Porodit vás bez jména nechají, nebojte ![]()
My se nemohli nějak domluvit na třetí - nebo mohli, ale všechna jména, co se nám líbila, byla okolo data termínu porodu. Dopadlo to teda tak, že to má chuděra den po sobě, ale zase daleko od Vánoc. A papírek jsme si v klidu vyplnily, až po porodu, jak tě tam nechají ty dvě hodiny s miminkem. A to je ještě hafo času něco vymyslet ![]()
@neila no my se třeba etˇd vrátili z malvíka, potřebuju kočár pro dvě děti a on se na to kouká úplně z jinýho hlediska, než já, kde je co jaks vařený, kde co unese jakou zátěž a kde naopak co prasken, jak jsou udělaný brzdy atd.. jako to já fakt nevymyslím…
Ta se jmény jsem to vyřešila tak, že u první chtěl ex kluka po sobě. Tak jsem řekla, že já chci holku po sobě. A prošlo mi to.
Teď měl být kluk zas po tátovi, ale má to být holčička. Dlouho jsme se nemohli schodnou, až jsem napsala na papírek jména (4) a on z nich měl vybrat. A už i vybral ![]()
Jen se modlím, aby si to do porodu ještě nerozmyslel ![]()
U prvního jsem si prosadila jméno, které se mi líbilo, manžel neměl nic moc proti. U druhého jsme nevěděli, tak jsem z netu vykopírovala seznam asi 200 nejčastějších klučičích jmen do Excelu a vymazala ty, které pro mě byly určitě nepřijatelné. Manžel pak vymazal nepřijatelné pro sebe a z toho zbytku jsme pak vybrali. Přišlo mi jednodušší udělat vylučovací metodu, než přímo vybírat jméno z kalendáře.
Taky jsme nakonec nebojovali, ale už jsem měla zjištěné, že v případě neshody určuje jméno soud, pro případ, že by trval na Graciánovi.
Knihomyš -
Gracián se mi mimochodem líbí, o jednom vím - myslím, že v republice jsou 4.
@Knihomyš píše:
Taky jsme nakonec nebojovali, ale už jsem měla zjištěné, že v případě neshody určuje jméno soud, pro případ, že by trval na Graciánovi.
Znama razi heslo „No uterus, no opinion“; taky pristup
.
Dejte mu dvě křestní jména. Každý dá jedno. Diskusi jsem nečetla. Jestli jsem vymyslela vymyšlené, tak se omlouvám.
@vendulina83 Muzu se zeptat, jaky jste koupili ten kocarek? Jinak vezmi kalendar, vyskrtej vsechna jmena, ktera jsou ti proti srsti a at to same udela chlap a co zbyde, z toho vybirejte. Jinak Anežka není špatná, co Agnes nebo Ines? Mezinarodni podoba a cesky je to Anezka. Nebo misto Jitky Juditu? Je to ten samy pripad jako ta Agnes/Ines. Ale chapu, ze se ti to libit nemusi, ja cekala neco jako Dobromila, Hildegarda a tak.