Výběr jména - neřešitelný problém?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
28.9.15 00:27

Výběr jména - neřešitelný problém?

Ahoj holky,
s manželem se vůbec nemůžeme dohodnout na jménu pro naši holčičku. Jsem v osmém měsíci, času moc nezbývá, manžel se doteď výběru jména víceméně vyhýbal a když jsem ho teď už donutila to konečně řešit, tak jsme zjistili, že se prostě na ničem neshodneme :zed: Já navrhla asi deset jmen, na všechny mi odpověděl, že to teda v žádném případě. Jeho dva návrhy zase nejsem schopna akceptovat já, kompromis neexistuje. Chytla jsem z toho docela depku a půl večera probrečela… netušila jsem, že to bude takový problém.
Podotýkám, že manžel měl ohledně miminka poslední slovo zatím skoro ve všem, vybíral i postýlku, kočárek, no skoro všechno muselo být podle něj… už si fakt připadám jak nesvéprávná, nenechává mi v tomhle žádný prostor. Nikdy dřív takový nebyl, normálně je to těžký flegmatik. Chápu, že mu na mimču záleží, ale je to taky moje dítě a nechci dělat další ústupek jen proto, aby byl doma klid :,( Tyhle naše konflikty mi hrozně kazí to těšení se na miminko :,(
Měla jste to některá taky tak? Jak jste to vyřešili? Díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2220
28.9.15 01:07

Měla jsem podobně, partner těžký flegmatik ohledně všeho, ale jména - mnou vybrané - mi striktně zakázal. A jeho jména byly také pro mě neakceptovatelné.
Takže dlouho jsme to nechali otevřené a nakonec jsme se shodli na jménu, které bylo akceptovatelné pro oba. NIKDY bych neudělala ústupek jen pro klid v tak zásadní věci, jako je jméno dítěte.
Trochu mě z toho mrazí, nedovedu si představit, že by mi partner určoval např. jaký mám koupit kočárek 8o (to jedině za předpokladu, že on by šel na mateřskou místo mě).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
28.9.15 01:18
@vendulina83 píše:
Ahoj holky,
s manželem se vůbec nemůžeme dohodnout na jménu pro naši holčičku. Jsem v osmém měsíci, času moc nezbývá, manžel se doteď výběru jména víceméně vyhýbal a když jsem ho teď už donutila to konečně řešit, tak jsme zjistili, že se prostě na ničem neshodneme :zed: Já navrhla asi deset jmen, na všechny mi odpověděl, že to teda v žádném případě. Jeho dva návrhy zase nejsem schopna akceptovat já, kompromis neexistuje. Chytla jsem z toho docela depku a půl večera probrečela… netušila jsem, že to bude takový problém.
Podotýkám, že manžel měl ohledně miminka poslední slovo zatím skoro ve všem, vybíral i postýlku, kočárek, no skoro všechno muselo být podle něj… už si fakt připadám jak nesvéprávná, nenechává mi v tomhle žádný prostor. Nikdy dřív takový nebyl, normálně je to těžký flegmatik. Chápu, že mu na mimču záleží, ale je to taky moje dítě a nechci dělat další ústupek jen proto, aby byl doma klid :,( Tyhle naše konflikty mi hrozně kazí to těšení se na miminko :,(
Měla jste to některá taky tak? Jak jste to vyřešili? Díky!

dejte dvě jména - dnes to není nic neobvyklého.. třeba - Valérie Anna, nebo Sofie Kateřina…prostě jedno jeho a jedno tvé..to tvé jako první, protože ty rodíš a přibíráš a vůbec s tím máš dost nepohodlí ;) a on si vybral už kočár a postýlku tak jméno bude podle tebe 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.9.15 01:37

@jdukolem kéž by to bylo tak jednoduché :-) bohužel dvě jména podle manžela taky nepřipadají v úvahu… strašně mě překvapilo, jak všechno kolem mimča řeší, doteď byl fakt flegmatik a mohla jsem na něm „dříví štípat“ :) jasně, že asi nakonec budeme muset vybrat nějaké neutrální jméno, jen mě prostě mrzí, že si ani jednu věc nemůžu vybrat a rozhodnout podle sebe… A taky v našem okolí všechny páry vybraly jméno ke spokojenosti obou, jen u nás je to problém… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
28.9.15 01:44

Muj syn nemel jmeno jeste tyden po narozeni…a nakonec ma dve. Manzel totiz trval na jmene po sobe a ja rekla, ze jen pres mou mrtvolu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4620
28.9.15 01:52

Tak my resili neco podobneho, akorat byl flegmatik ve vsem, ale u jmena se proste sekl… Po mesici jsem ustoupila a dala jmeno podle nej (ale u nas to bylo jine v tom, ze vse ostatni bylo po mem). Sveho rozhodnuti nelituji, jsem za nej rada, aspon nemame stopadesatou Sofinku, Emicku atd. ve tride (jsem si jista, ze toho jmena tam bude dcera jedina i presto, ze neni kdovijak „originalni“) :mrgreen:

Btw: jmenem sem dceri rekla poprve ve trech mesicich, do te doby mi to neslo pres pusu :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.9.15 02:04

@geilens no toho se právě bojím, že přistoupím na nějaký kompromis a pak mi to bude líto a „nepůjde mi to přes pusu“ :nevim: no ale jsem ráda, že v tom nejsem sama (všichni z okolí už se na nás dívají jak na exoty, že po osmi měsících pořád nemáme jméno) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.9.15 02:05

My se už dávno před těhotenstvím dohodli, že pro prvního syna vybere přítel, pro dcerku já ;) a oba jsme navrhli jména, která se tomu druhému líbí ;) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
28.9.15 02:31

I u nás ohledně jména neexistovala shoda a byl to boj, který jsme uzavřeli tím, že když to bude holka, vybírám já a když kluk, vybírá muž. Posunem času bylo jasné, že to bude kluk a muž začal vybírat - byla jsem fakt nešťastná a nakonec on sám poslední měsíc přišel s tím, že s tím musíme souhlasit oba dva. Takže každý jsme se vzdali svých jmen favoritů a začali hledat takové, které se by bylo přijatelné pro oba. No a našli jsme ho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2098
28.9.15 03:01

@vendulina83
Bud klidná. Já jsem v devatem měsíci a taky nemáme jméno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19567
28.9.15 03:57

Ahoj, my kdyz jsme se u dcery nemohli dohodnout. Tak jsem napsala ma listecek asi pet jmen, ktery jsem byla ochotna akceptovat a rekla jsem chlapovi at s konecnou platnosti jedno z nich vybere. Vynechala jsem ty jmena, ktery on zavrhl me a ja zavrhla jemu.
Kupodi u to klaplo. Rekl jmeno ze seznamu, ja ho napsala na papir do porodnice a uz pres to nejel vlak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1614
28.9.15 05:16

Časumáš ještě dost my zatím také nemáme… :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3165
28.9.15 06:49

Pokud by jsme měli další dítě tak by jsme to udělali tak, že by jsme každý napsali 5 jmen co se nám líbí na papíreek a pokud by se nějaké schodovalo tak by to bylo jasné pokud ne minimálně by vymyslel víc jmen než se zabejčit u dvou. Můj manžel zase nesnáší cizí nebo extra moderní jména a dvě taky odsuzuje takže my jjsme mělli jasno hned… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
28.9.15 07:13

Jak může chlap vybírat kočárek nebo postýlku? 8o Beru, že se toho v určité fáze účastní, že schválí, co že žena vybere, případně u kočárku vyzkouší výšku, ale aby do toho mudroval… :roll:
A není to tak, že ty teď už z principu ním navrhovaná jména odmítáš? :think:
Nechala si to zajít daleko ve věcech, kdy sis měla ten svůj prostor vydupat, patrně nabyl dojmu, že bez něj bys to nezvládla… :roll: Jenže zrovna jméno (na rozdíl od kočárku, či postýlky) je záležitost, do které mají co mluvit oba :nevim: Asi bych si s ním promluvila, vybrali bychom každý 5 jmen s tím, že pokud se neshodneme, bude se jmenovat podle náhodného výběru z kalendáře :pankac: My taky museli dávat kompromisní jméno synovi, nějak jsme se za několik měsíců nedokázali sladit, ale ten kompromis zas nebyl nijak bolestný, takže to šlo :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85225
28.9.15 07:23

Ja teda vybirala pro zmenu vse sama, manzel ani pomalu netusil, co nakupuju. Kocarek jsem mu ukazala a dobry. Jinak jmeno jsme resili preventivne uz dva roky dopredu a nakonec nasli jmeno, ktere se libi obema ;) proste ten kalendar musite procitat porad a porad odznova. Jmeno, ktere se mi nelibi, bych nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze