Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Knihomyš -
Gracián se mi mimochodem líbí, o jednom vím - myslím, že v republice jsou 4.
@Knihomyš píše:
Taky jsme nakonec nebojovali, ale už jsem měla zjištěné, že v případě neshody určuje jméno soud, pro případ, že by trval na Graciánovi.
Znama razi heslo „No uterus, no opinion“; taky pristup
.
Dejte mu dvě křestní jména. Každý dá jedno. Diskusi jsem nečetla. Jestli jsem vymyslela vymyšlené, tak se omlouvám.
@vendulina83 Muzu se zeptat, jaky jste koupili ten kocarek? Jinak vezmi kalendar, vyskrtej vsechna jmena, ktera jsou ti proti srsti a at to same udela chlap a co zbyde, z toho vybirejte. Jinak Anežka není špatná, co Agnes nebo Ines? Mezinarodni podoba a cesky je to Anezka. Nebo misto Jitky Juditu? Je to ten samy pripad jako ta Agnes/Ines. Ale chapu, ze se ti to libit nemusi, ja cekala neco jako Dobromila, Hildegarda a tak.
@Kobliha51 píše:
@vendulina83Dejte mu dvě křestní jména. Každý dá jedno. Diskusi jsem nečetla. Jestli jsem vymyslela vymyšlené, tak se omlouvám.
mě dvě křestní (omlouvám se, že cituju zrovna tebe, jsi teď poslední, kdo to navrhl a ještě to označí i zakladatelku
) nepřijdou jako řešení. V praxi se většinou stejně používá jen jedno a tak vznikne zas hádka o to, který bude to „první“. (to, že někomu to přijde jako zbytečná komplikace, což klidně může být příklad zakladatelky nebo jejího muže, ani nekomentuju).
myslím že je ještě čas, ono se něco vyvrbí, až i chlapovi dojde, že jméno dítě mít musí a schválit by ho měli oba rodiče. Anežka se mi nelíbí, Jitka jo, má to plno hezkých variant. Taková modernější (i když původní, takže vlastně starší) varianta Jitky je Judita-to by se vám nelíbilo?
Mě spíš svítí kontrolka v tom, že všechno kolem dítěte musí být tak, jak řekl partner zakladatelky. Debata kolem jména to jen lehce dokresluje.
@Kobliha51 no tak o tom žádná. Chápu preferenci nějakých jmen, ale smést každé navržené protistranou (pardon, partnerkou, matkou, která dítě nosí
) mi připadá jako apriori truc. A bez chuti ke kompromisu ![]()
@elanaa píše:
@Kobliha51 no tak o tom žádná. Chápu preferenci nějakých jmen, ale smést každé navržené protistranou (pardon, partnerkou, matkou, která dítě nosí) mi připadá jako apriori truc. A bez chuti ke kompromisu
Právě. Něco tu smrdí.
Těhotná je hromada hormonů a nemůže si vybrat nic pro miminko a všechno je podle něj. Netvrdím, že těhotné se má splnit všechno, co si vzpomene, ale zaslouží si hezké zacházení. Kdy, když ne alespoň v těhotenství. ![]()
@Krrysa píše:
@neila no my se třeba etˇd vrátili z malvíka, potřebuju kočár pro dvě děti a on se na to kouká úplně z jinýho hlediska, než já, kde je co jaks vařený, kde co unese jakou zátěž a kde naopak co prasken, jak jsou udělaný brzdy atd.. jako to já fakt nevymyslím…
Já myslím, že to je ideální přístup. Chlap zkoukne technickou stránku věci, praktickou oba dva, žena design… ![]()
@Knihomyš píše:
Taky jsme nakonec nebojovali, ale už jsem měla zjištěné, že v případě neshody určuje jméno soud, pro případ, že by trval na Graciánovi.
@pe-terka píše:
Já myslím, že to je ideální přístup. Chlap zkoukne technickou stránku věci, praktickou oba dva, žena design…
u nás je to trochu jinak, no ![]()
@Ya-ya píše:
protoze jsi to podala tak, jako ze jsi nesvepravna a manzel mel ve vsem posledni slovo a muselo to byt podle neho. vychazim z toho, co pises
aha, no on možná ten můj první příspěvek vyzněl zoufaleji, než jak to ve skutečnosti je, to se omlouvám… psala jsem to ve fakt blbé náladě
manžel měl sice v hodně věcech poslední slovo, ale nebylo to tak, že by mi nedal na výběr, spíš mě přesvědčil svýma argumentama, např. s tím kočárkem. Jen mě prostě překvapilo, že ten flegmouš, kterého jsem do té doby měla doma, najednou všecko tak podrobně řeší a do všeho mluví, ale asi mu holt na mimi hodně záleží… a u toho jména už mi asi nějak ruply nervy, hormony asi dělají své
![]()
@hanka.br. píše:
@vendulina83 Anežka není špatný jméno. Jaká navrhuješ ty?
no mně se právě nelíbí, nejde jí říkat nijak jinak
já jsem navrhovala třeba Elenku, Nelu, Vivianu, Stelu, Emílii… ale bylo to zatím jen první kolo, takže příště si vezmeme opravdu ten seznam a budeme společně vyškrtávat ![]()
@vendulina83 Elenek a Nel, Stel je teď hrozně moc, alespoň u nás v okolí.
Ahoj, mě právě na Anežce přijde hrozně fajn, že se to jméno nekomolí, nemusí zkracovat a zdrobňovat a je i v základním tvaru milé to jak pro dítě, tak pro dospělou ženu. Mám jí doma. Jinak Emílie je můj avorit pro další holčičku, jestli se jí dočkám. Tak hodně štěstí, u nás byly také boje
ale nyní na to ráda vzpomínám a znovu se na to těším, manžel odmítá také skoro vše
musíme zvolit taktiku a šikovně muže dovést tam kam chceme a ještě k tomu s úsměvem, tím s snažím řídit ![]()