Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojte.
Myslíte si, že si člověk vybírá partnera podle svého rodiče??
Třeba jste si říkaly tak můj manžel bude teda jinej než můj táta a časem jste zjistily, že jste přesně tohle udělaly?? Ač třeba nevědomky, ale udělaly? Co nás k tomu vede?? ![]()
![]()
Taky si myslím, že to není pravda. Můj otec je taky pěkný hajzlík a manžel v pohodě. ![]()
U nás je to opačně, otec je v pohodě, s mamkou jsou 40 let, nepije, nekouří, o mamce mluví pořád moc hezky a já?! Vždycky sáhnu vedle, jeden gambler, druhý alkoholik
![]()
Těžko říct,
já jsem to asi nevědomky spáchala, ač nevím proč a jak…Můj tatínek byl skvělý člověk a můj muž je taky zlato, (jen ho vykopat…
). Ne, vážně, můj muž je super chlap, i když mám někdy hooooooooodně velikou chuť ho „zabít.“ Ty dva (tátu a chlapa) jsem určitě neporovnávala. Pro mě bylo nejdůležitější, že nechlastá a na ženskou by ruku nevztáhl. Protože násilí jsem si jako dítě užila doma dost (i když ne od otce).
Já mám úžasnýho přítele a je pravda že když jsem si hledala partnera tak jsem měla požadavky,aby nepil nebyl to cholerik a měl rád děti.žádnýho hospodskýho typa.A podařilo se mi to,ale hledala jsem dlouho a víceméně to byla náhoda.Z dětství jsem byla docela ponaučena a nepřála bych to mému synovi aby to zažil
Můj táta pil a byl agresivní na mámu. Ale já ho i přesto milovala. Bohužel už tady není.
Manžel je zlatej, oproti tátovi rozdíl
Mám doma skvělého chlapa ![]()
JO, tak u me to ted sedi stopro. Sice jsou rozdilny co do nazoru a tak, ale povaha? Ja to dovedla k dokonalosti, ve vyberu jsem dokonce zkrizila mamku s tatkou, ale je pravda, ze muj je vic povahou jak mamca. ja jim vsem trem vzdycky rikam, ze se hladali az se nasli ![]()
Můj táta to nikdy s námi jako dětmi neuměl,nehrál si s námi.Byl cholerik,náladový,chorobný žárlivec.Ale díky babičce a mamince jsme měli dětství pěkné.Naši se stejně rozvedli,ani nevím kde otec je a nikdy mě nenapadlo ho vyhledat-neměla jsem k němu žádný vztah.
Manžel je pravý opak-asi podvědomě jsem hledala něco odlišnéého.Má hrozně hezký vztah s dětmi,nepije,nekouří,peníze dokáže vydělat i ušetřit.Ke mě se chová vždy úžasně,ještě nikdy mě neřel ošklivé slovo.
Mrzí mě, že nemáte hezké vzpomínky na své dětství co se otce týče..
IMI hlavně, že jsi spokojená.
My se s mamkou na jejich účet občas pěkně pobavíme.
![]()
Taky si myslim ze ne,muj otec s nama sice nezil ale vim ze hulil a chlastal jako duha,byl sprosty k me mati a chlap se kterym mam Emcu je andel,nepije,nekouri a sproste slovo jsem od nej nikdy neslysela.
No tak nevim jak vy, ale ja ani nemuzu rict, ze jsem nekoho hledala a vybirala a srovnavala…proste to prislo. Takze si myslim, ze se to deje pouze podvedome. Prece kdyz se clovek zamiluje, tak nelustruje…to prijde az pozdeji…nebo ne? ![]()
Na tohle téma už psala spousta psychologů. Buď vybíráme stejné typy, nebo opaky, samozřejmě zpravidla podvědomě. Nějak se děje, že na nás zaujmou určité rysy a až potom zjistíme, že má partner určité důležité vlastnosti, které jsou třeba podobné našemu otci. Jasně, že pokud byl otec alkoholik, nehledáme alkoholika, ale přesto se často stane, že z vyvoleného se alkoholik vyklube - vybrali jsme si podle určitých rysů, které jsme podvědomě měly v hlavě. A chlapi to mají podle mě stejně - třeba já jsem jako moje tchyně. Sice vzhledově úplné opaky, ale vlastosti hodně podobné.
Nesrovnávala jsem. Jsou jiní. A předchozí partneři byli taky jiní. Manžel je fajn a taťka taky ![]()
Těžko říct,otec parchant,přítel parchant,máma to špatně snáší,že si vybírám pořád podobný typy,ale už to snad bude mít konec
A ten příští už bude snad lepší ![]()