Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@sediza píše:
A cp dceru ve škole nejvíc baví?
Neni to asi nejaky specificky predmet, zalezi vzdycky jakou ode probiraji latku
Ale tak hlavne nema rada matiku a to je videt i ja znamkach
Záleží jaká je úroveň zš. Já měla přísné učitele na zš a 1-2 trojky na vysvědčení už od třetí třídy, gyml to samé a VŠ pak bez větších problémů. Pokud sama neví kam dál, proč ne gympl? Tak bude mít pořád trojky z matiky no.
U toho cestovního ruchu bych asi koukala na to zda jí baví a jdou jazyky. Na gympl bych dala jen v případě, že jí baví se učit a chce pak pokračovat na VŠ - ale myslím, že na gymplu by to bylo s trojkou z matiky celkem trápení. Co se týče uplatnění, vždy záleží na daném jedinci a jeho snaze ( taky samozřejmě je to trošku i o štěstí ). Řekla bych, že v dnešní době je důležité umět alespoň jeden jazyk na slušné úrovni, pak i to uplatnění je pestřejší ![]()
Na gympl s trojkou z matiky už na zakladce? Tak to by se asi nedostala. Už jsou silnější populační ročníky, tudíž roste konkurence.
Neznám nikoho kdo z hotelovky dělá v oboru, většina dělá mimo. Takže uplatnění nic moc. Jazyky na komunikativní úrovni se studují už na každé střední škole.
Neznám nikoho kdo z hotelovky dělá v oboru, většina dělá mimo. Takže uplatnění nic moc. Jazyky na komunikativní úrovni se studují už na každé střední škole.
Známky jsou vodítko, pokud jí nejde a hlavně nebaví, matika a chemie, tak jí třeba jde zeměpis, dějepis, jazyky…
Cestovní ruch se stále rozvíjí a každý, kdo je ve svém oboru dobrý, se uplatní.
Pokud chtěla jít na obchodku soukromou, tak z jakého důvodu ne na státní?
Může si na školu vydělávat, dnes si na brigádách může 40000 vydělat jako nic lepší školu života jí dát nemůžete. Třeba se začne učit a půjde nakonec i na VŠ.
@Anonymní píše:Škola cestovního ruchu - za mě to byly vesměs soukromé školy, kam šli méně nadaní studenti, slušně řečeno. Tehdy to bylo celkem nové a znělo to vznešeně. Pokud je tvá dcera nadaná a dobře se učí, určitě bych tuhle školu nevolila. Co s ní pak chce vlastně dělat? Obecně bych se středním soukromkam vyhnula obloukem, pokud nemluvíme o specialnich školách třeba pro děti cizinců a la fr lyceum, a i tam bych je dost prověřila.
Ahoj holky,
Mam dceru v 9. rocniku a letos bude konat prijimaci zkousky na streeni skolu a zachvilu uz mame podavat prihlasku a dcera si neni jeste ba 100 procent jista a kdyz ji nejak poradim, tak od ni dostanu sprda. Ale tak dcera mela v 8.tride 2 trojky z matiky a chemie v 2.pololeti mela 6 dvojek a ted v 9. Jednu trojku z matiky
A jen mate nekdo zkusenosti se stredni skolou cestovniho ruchu? (A nekdo dokoce mate i zkusenost se stredni skolou cestovky v Ceskych Budejovicich?) Jake mate dale uplatneni? A mate dale z toho dobrou vyplatu?
Teda vim, ze chtela jit ba soukromou obchodku za ktery se rocne plati 40 tisic a tolik penez za skolu si nemuzeme dovolit a tonjsem ji i vysvetlila, ale dal mi akorat dalsiho sprda
Pokud ji nebavi matika, obchodka ji rozhodne bavit nebude, vzdyt ucetnictvi, elonomika, to jsou same cisla.
A jaké má zájmy? Čím by se nejradši v budoucnu živila? Proč chce jít na obchodku když ji nebaví matika?
A jako rikas , ze kdyz chces ji pomoci , tak dostanes ,,sprda".
Tak to neres at se rozmysli sama.Jak si k tobe muze tohle dovolit? Zaslouzila by po hube
Cestovní ruch je takový paobor. Mám pár kamarádek, co to studovaly na VŠ a žádná se tím neživý a mají pocit, že to byly ztracené
roky, pochybuji, že to bude na střední lepší. A co si představuješ pod pojmem dobrá výplata? Máte v okolí třeba dobrou hotelovku?
@hani28 píše:
Pokud ji nebavi matika, obchodka ji rozhodne bavit nebude, vzdyt ucetnictvi, elonomika, to jsou same cisla.
A tak já nesnášela matiku ale třeba fyziku a elektro sem měla ráda. ![]()
Ahoj holky
,
. Ale tak dcera mela v 8.tride 2 trojky z matiky a chemie v 2.pololeti mela 6 dvojek a ted v 9. Jednu trojku z matiky
Mam dceru v 9. rocniku a letos bude konat prijimaci zkousky na streeni skolu a zachvilu uz mame podavat prihlasku a dcera si neni jeste ba 100 procent jista a kdyz ji nejak poradim, tak od ni dostanu sprda
A jen mate nekdo zkusenosti se stredni skolou cestovniho ruchu? (A nekdo dokoce mate i zkusenost se stredni skolou cestovky v Ceskych Budejovicich?) Jake mate dale uplatneni? A mate dale z toho dobrou vyplatu?
Teda vim, ze chtela jit ba soukromou obchodku za ktery se rocne plati 40 tisic a tolik penez za skolu si nemuzeme dovolit a tonjsem ji i vysvetlila, ale dal mi akorat dalsiho sprda