Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Potrebovala bych poradit-nevite nekdo ve kterych neckych bankomatech neni vyber penez zpoplatneny nebo je za rozumny poplatek? Neptam se ted na to co mi bude uctovat moje banka, to vim.Ale prekvapilo me ze kdyz jsem chtela ve Sparkasse vybrat nejakou hotovost, chteli jeste 5EUR navic. Jakozto poplatek za vyber mistni bance. Nejsem schopna na netu dohledat kde bych nasla bankomat ktery za samotny vyber neuctuje. Moc by mi rada pomohla.
Přiznám, že tuto situaci neznám a úplně se mi nechce věřit, že to tak je. Za normální situace poplatky účtuje vlastní banka.
Pro výběry venku je tedy vhodné mít kartu k účtu, kde se neplatí žádné, nebo minimální polatky vlastní bance. Problematiku různě „výhodných“ kurzů přepočtu teď neřeším.
To je divny, to by uz uctovat nemeli…
, jen česka banka. Kdysi jsem vybirala u deutsche bank a na poplatek si nevzpominam. Ceska sporka si vzala neco přes stovku
Mam mbank kde je vyber nad 2500kc zdarma a airbank, ktera uctuje 25kc.Taky jsem nepocitala s dalsimi poplatky, ale normalne meli na bankomatu napsane, ze klienti cizich bank plati bance Soarkasse 5EUR a dokonce i klienti Sparkasse z jinych okresu plati asi 3EUR.