Výběrové řízení formou Assessment centra do banky

7
14.9.16 15:08

Výběrové řízení formou Assessment centra do banky

Dobrý den, byla jsem pozvána na výběrové řízení na pozici bankovního poradce do České spořitelny. Nemá někdo zkušenosti s výběrovým řízením formou Assessment centra. Co takové výběrové řízení obnáší a jak to probíhá? Děkuji za postřehy a informace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ou
24138
14.9.16 15:36

Budete ve skupině řešit problémové úlohy a nejspíš různá cvičení na spolupráci. Při tom vás budou pozorovat a zapisovat si jak co řešíte. Nejspíš tam bude i nějaká prezentace před ostatními a často se kombinuje nějaký individuální úkol vztažený k náplni práce a pohovor.

Pokud je to klasická banka a nehlásíte se na prodejce pojištění, nebo někoho jiného, kdo musí být přesvědčivý a trochu (dost) vlezlý, aby uspěl, tak se nederte úplně do popředí, ale stejně tak se nenechávejte jen vézt se skupinou. určitě nekverulujte na téma že je AC trapná volovina (i kdyby třeba fakt byla), pokud budete vidět řešení problému tak určitě nemlčte, ale obecně spíš podporujte dohodu mezi ostatními.

Pokud to je prodejní pozice, tak se víc prosazujte, ale ne na úkor ostatních, zejména pokud je tu riziko, že by vámi navržené řešení bylo chybné.

V každém případě ale reagujte bez nějakých velkých emocí -ten základ je, že tedy zvládnete být profesionál i při neznámých problémech a pod případným tlakem. Nic nebrat osobně, nikoho nenapadat za to jaký je. Pokud kritizujete něčí nápad, tak jen velmi věcně a konkrétně.

Výše uvedené nedělejte, pokud je to příliš proti vaši povaze, protože je dost pravděpodobné, že by vám pak ta neprojevená povaha dělala při výkonu práce problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2916
14.9.16 15:37

Já kdysi dávno byla na AC v České pojišťovně…podle mě to bude obdobné. V prvním kole jsme byli všichni (bylo nás tam myslím cca 10) v jedné mísnosti, kde jsme se museli všichni představit, říct něco o sobě + proč bychom tam chtěli pracovat a proč by měli vybrat zrovna nás…Noo, koukala jsem, kolik lidí má problém mluvit před ostatními…Další kolo byl nějaký test a potom jsme průběžně chodili do zasedačky a tam jsme dostali za úkol nějak „prodat“ předem určený produkt ČP těm personalistům…AC je prostě založené na tom, že naženou více lidí a postupně je v jednotlivých kolech vyřazují až zůstane jen jeden a toho pravděpodobně vezmou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
14.9.16 15:38

Stručně by se to asi dalo shrnout - nebuďte kokot, nesedávejte v koutě, podporujte ostatní a nebojte se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
875
14.9.16 16:15

Do ČS jsem AC dělala. Oproti většině mi to přijde jako absolutně ideální forma výběrového řízení, protože se doopravdy prokáže zda je člověk na danou pozici vhodný. Takže za mě jediná rada - být přirozený a zcela sám sebou. Holky co dopředu řešily jak se správně chovat pak sice byly přijaté ale neprošly zkušebkou protože se na danou pozici vůbec nehodily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
14.9.16 19:55

U mě je to trošku jiný případ. Jsem již zaměstnancem, ale vracim se z rodičovské dovolené, tak mě právě tento přístup docela překvapil. Ale jak pišete, alespon další zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
6.4.18 13:16

Ahojky všem. Prosím o radu. Absolvoval z vás někdo pohovor formou AC v Lidlu na pozici manažera prodejny?. Děkuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat